Nie dostałem.Czy dostałeś wiadomość na PW bo nie jestem pewien czy poszła?
Fototrawione pomosty i stopnie do cystern 4-osiowych
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
-
- Kontakt:
Re: Fototrawione pomosty i stopnie do cystern 4-osiowych
Ostatnio zmieniony 02 lut 2009, 12:14 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tym bardziej że pomosty same wypadły i właśnie chcę je zmienićtwardy pisze:A może zdjąć górne pomosty
Czy dostałeś wiadomość na PW bo nie jestem pewien czy poszła?gemol pisze:W ofercie są na bieżąco.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 17:30 przez Jerzy Barczyńsk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
A może zdjąć górne pomosty i tam nawiercić w miejscach
łączenia pomostu z beką i do środka żywica .
Wtedy obciążnik pozostanie na dole .
łączenia pomostu z beką i do środka żywica .
Wtedy obciążnik pozostanie na dole .
-
- Kontakt:
Chyba najmniej inwazyjne będzie nawiercenie 2-4 otworów w podwoziu /max. 1 mm w okolicach zbiorników hamulcowych/ i wpuszczenie przez nie żywicy za pomocą igły lekarskiej.
-
- Kontakt:
To superowo więc na PW wyślę szczegóły zamówionka. Jeszcze małe pytanie: Jak w miarę bezinwazyjnie ustabilizować obciążnik balastowy wewnątrz kotła cysterny?gemol pisze:W ofercie są na bieżąco.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 12:23 przez Jerzy Barczyńsk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
W ofercie są na bieżąco.Czy masz może aktualnie w ofercie pomosty i poręcze do cystern 4 osiowych
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 12:23 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Czy masz może aktualnie w ofercie pomosty i poręcze do cystern 4 osiowych, przydałyby mi się 2 komplety do remontu taboru.gemol pisze:Pomost przejściowy ze stopniami
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 12:22 przez Jerzy Barczyńsk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Skoro mówimy tu o cysternach to mam pytanie; Jak skutecznie i w miarę bezinwazyjnie ustabilizować balast wewnątrz kotła? Trochę to wkurza i destabilizuje wagon.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 12:22 przez Jerzy Barczyńsk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dziękuje za zainteresowanie i porade. Spróbuje zrobić według wskazówek
Pozdrawiam Grzegorz

Pozdrawiam Grzegorz
-
- Kontakt:
Czasem Niemcy rzeczywiście mocno kleili. Jeśli nie ma innego sposobu, spróbuj pomosty delikatnie odciąć nożem. Cienkim wiertłem nawierć kilka otworów w pozostałościach pomostów w zbiorniku i usuń je nożykiem. Jest to dosyć żmudna praca, ale przyniesie efekt.
Pomost przejściowy ze stopniami nie był klejony, więc po delikatnym usunięciu zgrzanych bolców powinien wyjść.
Pomost przejściowy ze stopniami nie był klejony, więc po delikatnym usunięciu zgrzanych bolców powinien wyjść.
-
- Kontakt:
Fototrawione pomosty i stopnie do cystern 4-osiowych
Witam.
Posiadam kilka cystern 4-osiowych produkcji BTTB i chciałem je wyposażyć w nowiutkie fototrawione pomosty i stopnie
więc zakupiłem je w MOD ART. I pojawił się problem z demontażem starych pomostów - są tak przyklejone że w żaden sposób nie moge ich odkleić. To samo jest ze stopniami których nie można zdemontowac. Czy ktoś z Was pokusil się juz o taką wymiane i moze podzielic się ze mną doświadczeniami w tej materi?
Pozdrawiam Grzegorz.
Posiadam kilka cystern 4-osiowych produkcji BTTB i chciałem je wyposażyć w nowiutkie fototrawione pomosty i stopnie

Pozdrawiam Grzegorz.