DCC w BR01 i V36
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: DCC w BR01 i V36
Od "promocji" to ja tu jestem
Teoretycznie pasującym modelem silnika może być 201540. Jego zastosowanie jednak wymusza kilka zmian - frezowanie balastu, tulejowanie ślimacznic.

- womo
- Kontakt:
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=4288 może silnik wsadzisz do 01 , a resztę zestawu na alledrogo
i gniazdo DDC masz gratis
Śpiesz się bo jest promocja 

- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Jest, tylko muszę poszukać
-
- Kontakt:
Zabrałem się za naprawę BR01.5 która dostała "drgawek" podczas imprezy w Sopocie 2008.
Wymieniłem całą elektronikę i nie pomogło. Podobnie jak pepsigo2pl doszedłem do wniosku że przyczyną tych drgawek musi być silnik. Mój prawdopodobnie dostał zbyt dużo smaru który przeniknął do komutatora. Nie bardzo chce mi się inwestować w "nowy" więc zapytam - czy jest jego zamiennik 5-cio polowy
Wymieniłem całą elektronikę i nie pomogło. Podobnie jak pepsigo2pl doszedłem do wniosku że przyczyną tych drgawek musi być silnik. Mój prawdopodobnie dostał zbyt dużo smaru który przeniknął do komutatora. Nie bardzo chce mi się inwestować w "nowy" więc zapytam - czy jest jego zamiennik 5-cio polowy

- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Dodane, dzięki... 

-
- Kontakt:
Panie Piotrze, czy moze pan dodac tutaj dla zaineresowanych informacje jak zresetowac dekoder Viessmann'a:
CV8 = 8
CV8 = 8
- Witek M.
- Kontakt:
Oj! Z tym sformulowaniem to bym uwazal. Pewien autorytet przez duze A (a wlasciwie LArturSch pisze: [...] wychowanie politechniczne

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie TYM rózni się MODELARSTWO od ZABAWY (kolejkami)pepsigo2pl pisze:... jezeli ktos chcialby rozbudowac swoj zestaw cyfrowy o jeszcze jakas lokomotywe, ktorej nie ma w ofercie juz z dekoderem, a chcialby zrobic to samemu - to przeciez nie bedzie biegal po znajomych forumowiczach, bo moze oni mu zaprogramuja.

Cała sztuka polega na tym, że robimy COŚ, czego nie ma..... Modelarstwo właśnie uczy cierpliwości, precyzji itd. (wychowanie politechniczne).
-
- Kontakt:
ArturSch - to nawet juz nie chodzi o to, ale jezeli ktos chcialby rozbudowac swoj zestaw cyfrowy o jeszcze jakas lokomotywe, ktorej nie ma w ofercie juz z dekoderem, a chcialby zrobic to samemu - to przeciez nie bedzie biegal po znajomych forumowiczach, bo moze oni mu zaprogramuja. kazdy ceni swoj czas...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
No, ...oni dostają w secie już cyfrowe loki, a cały miód jest wtedy gdy my sami, tak jak Ty, robimy coś nowego ....nieszablonowegopepsigo2pl pisze:a co maja powiedziec ludzie, ktorzy np maja Compacta albo Lokomaus2?? jak oni maja zmienic takie wartosci??

Teraz TY jesteś GURU od BR01 i V36 -> ...BEREK

-
- Kontakt:
cat. no. 5252gbbsoft pisze:Który numer katalogowy?pepsigo2pl pisze:z VM na pokladzie
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Który numer katalogowy?pepsigo2pl pisze:z VM na pokladzie
-
- Kontakt:
mowilem tu o kupowaniu calego samochodu i jego konfiguracji we wlasnym zakresie... ale tak jak pan wspomnial w Naszym wypadku my kupujemy samochod i dokupujemy osobno eletronike de facto polecana przez producenta tegoz samochodu.gbbsoft pisze:Zgadza się... choć nie do końca. Tylko ty kupujesz oddzielnie elektronikę do samochodu, a oddzielnie samochód z silnikiem...pepsigo2pl pisze:przeciez kupujac samochod nie bede konfigurowal silnika do swoich potrzeb - to ma jezdzic, a nie ze caly dzien czlowiek spedza na konfiguracji pojazdu.
jak juz wspominalem w jednym z pierwszych postow kilka lokomotyw juz przerobilem i problemow nie bylo. po za tym jest bardzo maly wybor juz lokomotyw ucyfrowionychgbbsoft pisze: Jak chcesz nie mieć kłopotów to kupuj loka z od razu wbudowanym fabrycznie dekoderem.
loczek jest swiezutki od Tillig'a wiec nie jest to cos co jeszcze pamieta lepsze czasy.gbbsoft pisze: (...)Szczególnie, że chyba ten lok nie jest najnowszy...
najwazniejsze jest to, ze juz wszystko w miare chodzi. BR01 sunie po torach z VM na pokladzie a V36 z Goldem po malym tuningu.
prawda zawsze lezy gdzies po srodku

- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Zgadza się... choć nie do końca. Tylko ty kupujesz oddzielnie elektronikę do samochodu, a oddzielnie samochód z silnikiem...pepsigo2pl pisze:przeciez kupujac samochod nie bede konfigurowal silnika do swoich potrzeb - to ma jezdzic, a nie ze caly dzien czlowiek spedza na konfiguracji pojazdu.

Jak chcesz nie mieć kłopotów to kupuj loka z od razu wbudowanym fabrycznie dekoderem. Inaczej musisz być mechanikiem samochodowym, albo się do niego udać...

Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, 15:05 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
jestem modelarzem a nie elektronikiem czy informatykiem i nie moge wiedziec wszystkiego, wiec wymagam od produktu zeby dzialal tak jak chce. przeciez kupujac samochod nie bede konfigurowal silnika do swoich potrzeb - to ma jezdzic, a nie ze caly dzien czlowiek spedza na konfiguracji pojazdu.
a co maja powiedziec ludzie, ktorzy np maja Compacta albo Lokomaus2?? jak oni maja zmienic takie wartosci??
a co maja powiedziec ludzie, ktorzy np maja Compacta albo Lokomaus2?? jak oni maja zmienic takie wartosci??
Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, 14:59 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.