BR 119

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karol
Moderator
Kontakt:

Re: BR 119

Post autor: Karol »

Dokładnie tak jest, zresztą to samo jest we wszystkich BR 218, V 180 br 118 itp. Może kiedyś ta firma nauczy się robić normalne modele, miejmy nadzieje.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Ciamek pisze:Moja burka nawet podczas jazdy ze zdjętą budą więc taśma mi się na wiele tu nie zda.
Sprawdź czy silniczek nie jest wlutowany tak, że dotyka balastu - bo jeśli dotyka to drżąc będzie hałasował.
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

Moja burka nawet podczas jazdy ze zdjętą budą więc taśma mi się na wiele tu nie zda.
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Moja BR 219 sprawuje sie poprawnie.Duzo jej brakuje do nowoczesności ale jest baaaardzo sympatyczna.Imponuje swoją wielkościa,dostojnościa,a w malowaniu DB AG prezentuje się super.Dobrze wygląda z halberstadtami/w tym PKP.Ma dekoder i nie mozna jej niczego zarzucic pod wzgledem kultury pracy.Fakt,ze do najcichszych nie nalezy.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Dokładnie Krzysztof. Obicie taśmą izolacyjną daje dużo. Ja ten patent polecam.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Ciamek pisze: Moja coś burka w jedną stronę podczas jazdy ale ponieważ nie doszukałem się przyczyny, nie zwracam na to uwagi i lokomotywa działa poprawnie od ponad pół roku. Elementów do montażu nie ma za wiele więc nie trzeba się zbytnio przy nich denerwować.
Nie wiem czy to występuje we wszystkich egzemplarzach, ale mój burka, jeśli mocno dokręci się śrubkę mocujacą obudowę. Jeśli ją poluzuję, to model jeździ ciszej. Ja okleiłem ramę taśmą izolacyjną na tyle grubo, żeby obudowa siedziała stabilnie (na gołym "lata") i śrubkę wkręciłem tylko delikatnie - jest zdecydowanie ciszej.

A sam model podoba mi się baaaaaaaaaardzo. Lemiesze to drobiazg... a porównując do wózków w latającym hamburczyku to wogóle nieistotny detal :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 08:12 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Ja ne mam zastrzeżeń. Mam 219 czerwoną i 229 Bahnbau. Obie prezentują się ładnie. Pracują cicho. Na lemiesze nie zwracam uwagi. I tak są o niebo lepsze od poprzednich BTTB.
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

No więc ja się mogę wypowiedzieć. Posiadam BR 219, którą kupiłem za 1/3 polskiej ceny ponieważ miała ubytek w postaci ukruszonego rogu budy przy buforze i urwany sprzęg z jednej strony (wnioskuję że wypadła komuś z ręki na podłogę). Obie wady udało mi się zniwelować choć tą pierwszą nie do końca. Polecam lokomotywę bo ładnie wygląda na makiecie np: z Rilsami pomimo lemieszy zrośniętych z wózkami i gigagromnych (grubych) okienek. Moja coś burka w jedną stronę podczas jazdy ale ponieważ nie doszukałem się przyczyny, nie zwracam na to uwagi i lokomotywa działa poprawnie od ponad pół roku. Elementów do montażu nie ma za wiele więc nie trzeba się zbytnio przy nich denerwować.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

ej co jest? Taka cisza ...reanimuje..usta usta :mrgreen:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

BR 119

Post autor: Charakterek »

Podziel się nimi z Nami. Napisz co myślisz o modelu.

Test modelu wraz ze zdjęciami znajdziesz klikając tutaj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”