Założyć budę. Wózek skręca się o ok 15°Jacekk pisze:Próbowałem tak zrobić, ale gdy obrócę wózek o prawie 90°, nawet mniej to wózek wypada.
W innym wagonie Y jest zabezpieczenie przed nadmiernym wykręcaniem wózka. Co mam zrobić![]()
Pozdrawiam
Mocowanie wózków
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Mocowanie wózków
Ostatnio zmieniony 13 lis 2006, 20:28 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
Próbowałem tak zrobić, ale gdy obrócę wózek o prawie 90°, nawet mniej to wózek wypada.
W innym wagonie Y jest zabezpieczenie przed nadmiernym wykręcaniem wózka. Co mam zrobić
Pozdrawiam
W innym wagonie Y jest zabezpieczenie przed nadmiernym wykręcaniem wózka. Co mam zrobić

Pozdrawiam
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Wystarczy zagiąć blaszki po zółtych liniach tak aby po zagięciu blaszka tworzyła coś na kształ litery U. Należy tylko dobrać długość zagięcia tak aby pierwsza żółta linia po strzałce była zagięta w miejscu gdzie kończy się buda wagonu (są to okolice drzwi przejścia międzywagonowego) a drugie zagięcie było nie wyższe niż wysokość wagonu wewnątrz.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie możesz zestawić żadnego WiFi do znajomych "z kablem"krzysztof pisze:....sieć mam tylko przez telefon komórkowy!

Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 14:25 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 4 razy.
- krzysztof
- Kontakt:
wszystko pięknie ładnie, ale problem jest w tym, że mieszkam na takim za... że sieć mam tylko przez telefon komórkowy!
- Jacekk
- Kontakt:
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=29krzysztof pisze:fotki poleciały na maila. ja mam zawsze problem z wklejaniem zdjęć...
Pozdrawiam
- krzysztof
- Kontakt:
fotki poleciały na maila. ja mam zawsze problem z wklejaniem zdjęć...
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 11:45 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
Problem w tym, że nie pamiętam jak były mocowane stare wózki.krzysztof pisze:a jak były mocowane wózki w starym wagonie widziałeś?
Pozdrawiam
- krzysztof
- Kontakt:
nie tak!!! bo zniszczysz! a jak były mocowane wózki w starym wagonie widziałeś?
te są mocowane tak samo.
daj mi swój numer telefonu na priv to zadzwonię
te są mocowane tak samo.
daj mi swój numer telefonu na priv to zadzwonię
- Jacekk
- Kontakt:
Mocowanie wózków
Posiadam jeden wagon typu Y, który ma stare wózki ze sprzęgami wmontowanymi na stałe, więc postanowiłem wymienić stare wózki na nowe. Jeszcze nie dostałem paczuszki, ale w zestawie mają się znajdować blaszki (podobne do tych ze starych wózków), które wyglądają mniej, więcej tak:

Nie wiem jak mam je zamontować. Zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że ten uchwyt od wózka powinien wchodzić w tą dziurę:
,
ale gdy otworzyłem wagon za pierwszym razem jakoś inaczej to wyglądało. Jak mam to zrobić
(czerwona linia to miejsce zgięcia blaszki)
Pozdrawiam

Nie wiem jak mam je zamontować. Zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że ten uchwyt od wózka powinien wchodzić w tą dziurę:

ale gdy otworzyłem wagon za pierwszym razem jakoś inaczej to wyglądało. Jak mam to zrobić

(czerwona linia to miejsce zgięcia blaszki)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 lis 2006, 16:16 przez Jacekk, łącznie zmieniany 3 razy.