Pomału doczytuję różne znajdowane instrukcje.
Skrzyżowanie z drogą nie mniej niż 6m
Skrzyżowanie z torem nie zelektryfikowanym (a takie mam

Czyli, wnioskując, przecięcia dróg, jaki i torów, były dopuszczalne

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Skrzyżowanie oczywiste przy przejazdach. Bardziej chodziło mi o przerzucanie linii na drugą stronę drogi, np. równoległej do toru.Krzyżowanie linii z drogami nie było niczym niezwykłym. Podobnie jak krzyżowanie dróg z liniami energetycznymi NN. Był tylko warunek odpowiedniej wysokości linii w miejscu krzyżowania. Nie pamiętam dokładnie, chyba minimum 5m nad drogą.
Możesz poszukać czegoś pod hasłem "linie teletechniczne drutowe napowietrzne".wicy pisze:Spotkał się ktoś z opracowaniem...
Krzyżowanie linii z drogami nie było niczym niezwykłym. Podobnie jak krzyżowanie dróg z liniami energetycznymi NN. Był tylko warunek odpowiedniej wysokości linii w miejscu krzyżowania. Nie pamiętam dokładnie, chyba minimum 5m nad drogą.wicy pisze:Interesuje mnie szczególnie zagadnienie przecinania linią dróg.
Krzyżowanie linii napowietrznej z torem kolejowym zasadniczo było dopuszczalne. Ale znowuż - istniał warunek minimalnej wysokości linii ponad skrajnią taboru. W praktyce jednak częściej chyba stosowano przepusty lub dokonywano skablowania linii, niż budowano Bóg wiej jak wysokie słupy, szczególnie jeśli linia kolejowa była zelektryfikowana.wicy pisze:Nie wiem też jak wyglądało przejście na drugą stronę toru. Wyłącznie dołem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości