Dosto DB AG (Tillig 13795)
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Dosto DB AG (Tillig 13795)
ba, powiem więcej. Ma także oświetloną górną tabliczkę!
http://www.ttclub.pl/data/ciekawostki/Radom/img/12.jpg
http://www.ttclub.pl/data/ciekawostki/Radom/img/12.jpg
- MATT
- Kontakt:
pytam o to bo w katalogu jest podane jako oświetlenie białe bez czerwonego ..dlatego troche mnie to zmyliło..to dobra wiadomość 

- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Tak (patrz dwa posty wyżej)MATT pisze:a jest w wagonie sterowniczym zmienne światło białe/czerwone?
- MATT
- Kontakt:
a jest w wagonie sterowniczym zmienne światło białe/czerwone?
- jarkott
- Kontakt:
Test był już przeprowadzony na mojej makiecie.
Film z przejazdu jest tutaj:
ftp://ftp.rumia.edu.pl/pub/Railways/Vid ... czow_2.wmv
Wnioski:
- wagon przejeżdża ciasne łuku bardzo dobrze, choć przewidziany jest na Rmin=310mm;
- uważać trzeba na napędy od rozjazdów (lepiej aby były zamontowane od zewnątrz toru);
- rurki muszą być dobrze i równo położone na makiecie.
Film z przejazdu jest tutaj:
ftp://ftp.rumia.edu.pl/pub/Railways/Vid ... czow_2.wmv
Wnioski:
- wagon przejeżdża ciasne łuku bardzo dobrze, choć przewidziany jest na Rmin=310mm;
- uważać trzeba na napędy od rozjazdów (lepiej aby były zamontowane od zewnątrz toru);
- rurki muszą być dobrze i równo położone na makiecie.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Na spotkaniu u JarkoTTa wagony jezdzily na popychu przez całą jego makietę bez szwanku. A on ma wszędzie ciasne rurki. Zahaczały tylko podwoziem na łukach o napędy zwrotnic jak napisałem wcześniej. A tak śmigały jak malowane po jego makiecie. Gdzieś jest chyba nawet filmik. Sprawdzcie wątek pt: Spotkanie u Jarkotta. Ogólnie wagony polecam są bardzo fajne. Na analogu fajnie świecą zmiennie światłami w wagonie sterowniczym. Do cyfry trzeba niestety wmontować dekoder do sterowniczego.
- MATT
- Kontakt:
na tradycyjnych rozjazdach przejeżdża dość dobrze. Na końcu mojej makiety jest pętla z tunelem to będzie prawdziwy test jak go zrobię nie omieszkam opisać, a może nawet nagrać mały filmik...
- adikol
- Kontakt:
Dzięki chłopaki za ten temat....
Przymierzam się do kupna tego modelu, ale mam dylemat, czy ten wagon będzie jeździł po moich ciasnych łukach rurkowych
Może zrobicie taki test
Przymierzam się do kupna tego modelu, ale mam dylemat, czy ten wagon będzie jeździł po moich ciasnych łukach rurkowych

Może zrobicie taki test

- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
No właśnie zauważyłem też ten fakt ocierania na łukach szczególnie o napędy zwrotnic jeśli są od wewnętrznej łuku. Uwidoczniło się to na makiecie JarkoTTa. Ale trzeba przyznać ze producent przewidział te wagony na łuki o promieniu min. 310 mm.MATT pisze:no właśnie w pudełku dwa były osobno.. sporo się namordowałem zanim założyłem, ciasne zakręty-fakt już widzę że musze przerobić pare słupów trakcyjnych bo ociera zwłaszcza na rozjazdach..
- MATT
- Kontakt:
no właśnie w pudełku dwa były osobno.. sporo się namordowałem zanim założyłem, ciasne zakręty-fakt już widzę że musze przerobić pare słupów trakcyjnych bo ociera zwłaszcza na rozjazdach..
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Zgadza się wpaniały. Także jestem z nich zadowolony. Doskonale jezdzi, nawet po ciasnych łukach. Lecz trzeba uważać na stopnie przy wózkach bo lubią się gubić.
- MATT
- Kontakt:
Dosto DB AG (Tillig 13795)
Witam
Właśnie dzisiaj odebrałem zamówiony wagon piętrowy 13795..
Wspaniały!
Po szczegółowych oględzinach zrobiłem pare fotek. Oceńcie sami.
Fakt pasowałby skład z przynajmniej trzema takimi wagonami i oczywiście z wagonem sterowniczym na końcu, ale cóż może w przyszłości. Na razie jeździ w połączeniu z Halberstadtem również w malowaniu DB AG.

Właśnie dzisiaj odebrałem zamówiony wagon piętrowy 13795..
Wspaniały!
Po szczegółowych oględzinach zrobiłem pare fotek. Oceńcie sami.
Fakt pasowałby skład z przynajmniej trzema takimi wagonami i oczywiście z wagonem sterowniczym na końcu, ale cóż może w przyszłości. Na razie jeździ w połączeniu z Halberstadtem również w malowaniu DB AG.

Ostatnio zmieniony 17 paź 2006, 21:50 przez MATT, łącznie zmieniany 1 raz.