http://imgur.com/6dLzeC3 , http://imgur.com/FWUH8FD
Added in 11 minutes 53 seconds:
Wracając do tematu napędu zwrotnic ręcznych .Fotki z bibli T Dąbrowskiego MINIATUROWE KOLEJNICTWO.
Napęd zwrotnicowy mechaniczny ręczny
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Napęd zwrotnicowy mechaniczny ręczny
Dziękuję koledzy
Oglądając zdjęcia domyślałem się, że o to chodzi, ale nie byłem pewien że akurat chodzi o to. A czy są jakieś przepisy dotyczące tego malowania 

-
- Kontakt:
Wiedziałem że tak to się skończy ,czyli fachowym wytłumaczeniem tematu przez byłego pracownika PKP ,co oczywiście pomogło kol JARUS
Ale czas reakcji ok 1 minuta 

- tydzial
- Kontakt:
Jak by nie miało znaczenia to by nie malowali z daleka maszynista widzi jak "leży" rozjazd przy braku oświetlenia lub całkowitym braku latarni złomiarze ukradli.Te czerwone paski na chłopski rozum każdy może ją przestawić brak pasków jest wyznaczony ludek do przestawiania rozjazdu.
-
- Kontakt:
Tak, biały kolor potwierdza niejako położenie iglicy/mimo latarni sygnałowej/. Przeciwciężar lub jak kto woli bambuła - kolor biały w górze - iglica ustawiona do jazdy na wprost,w dole-iglica ustawiona do jazdy na zboczenie.I jeszcze jedno czerwone pasy na białym tle/nie ma ich na fotkach w załączniku/oznaczają że zwrotnica może być obsługiwana przez drużynę pociągową. Myślę że się nie pomyliłem ,jeśli tak sypie głowe popiołem
Ale na pewno ktoś to poprawi albo dołoży swoje 3 grosze/już wiem kto /ha,ha 

-
- Kontakt:
Napęd zwrotnicowy mechaniczny ręczny
Pytanie do ekspertów:
Czy jest jakaś zasada lub ma jakieś znaczenie malowanie do połowy kolorem białym przeciwwagi zwrotnika
Czy jest jakaś zasada lub ma jakieś znaczenie malowanie do połowy kolorem białym przeciwwagi zwrotnika