Kilka pytań odnośnie bohuna

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
ArturSwider

Re: Kilka pytań odnośnie bohuna

Post autor: ArturSwider »

Hi,
Ech gdzie jest moderator
Czuwa ale widzę, że Ciebie znowu zaczyna "nosić"... :?

Dla relaxu proponuję kubeł zimnej wody na głowę. Uwierz, pomaga.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

BarTTek pisze:Bo jakoś nie mam ochoty pisać o tym co robię prywatnie
To raczej nikogo nie obchodzi, za to twoje żądania, by udostępnić, nierzadko w pocie czoła zebraną dokumentację, poparte argumentem - bo nie mam czasu - są po prostu śmieszne. Przedstaw jakikolwiek argument na to, by ktokolwiek odwalił tą robotę za ciebie, to pogadamy
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Ech gdzie jest moderator ?? :shock: Bo jakoś nie mam ochoty pisać o tym co robię prywatnie
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 19:21 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Za to ludzie którzy pracują, mają rodziny, "różnej maści obowiązki" itp. powinni mieć czas, żeby wykonać podstawową dokumentację modelarską (bez której nie ma co zaczynać budowy jakiegokolwiek modelu), a następnie na każde życzenie udostępnić ją każdej osobie która tylko o to poprosi.

PS. Wczoraj i dziś przez całe dni można było całkowicie legalnie wybrać się na "szopę" i na grupę postojową. Ja skorzystałem, robiąc kilkaset zdjęć szczegółów "bohuna", "klasy" i EN57... A Ty, pewnie miałeś mało czasu wolnego.
BarTTek
Kontakt:

Pomijając fakt że mieszkam daleko od dworca, (czy jakiejkolwiek kolei) w szkole siedzę do ok 14-15, mam rożnej maści obowiązki, mało czasu wolnego, a w weekendy jeżdżę na działkę tudzież inne rzeczy to rzeczywiście jest to alternatywa
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Codziennie o 18:34 z Częstochowy Osobowej do Gliwic jedzie skład 2 "bohunów" i klasy (Bdu, albo Bh). Wystarczy poświęcić kilkanaście/dziesiąt minut na wycieczkę i obfotografować wszelkie szczegóły które byłyby potrzebne. Do Częstochowy z Gliwic skład ten dociera o 16:22.
Poza tym na grupie postojowej praktycznie codziennie można spotkać "bohuny" czekające na służbę. Wystarczy "zameldować się" u kogoś z pracowników, żeby dostać obstawę i pozwolenie na wejście na grupę.
BarTTek
Kontakt:

kolejne pytanie
:arrow: ponieważ nie mogę doszukać się zdjęcia- jak wygląda miejsce łączenia się ściany bocznej, tylniej i belki na której są umieszczone bufory ?? Może jakiś prosty rysunek poglądowy albo co bo na wszyskich zdj jakie widziałem tam jest [glow=black]czarno[/glow]
BarTTek
Kontakt:

THX ;)
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

1. Wystajace, jezeli mozna to tak okreslic.
2. Te wagony kursuja najczesciej po zelektryfikowanych liniach wiec wybor duzy nie jest: 07, ale pewnie tez i 22 moze sie trafic. Widzialem tez sklad prowadzony przez 46. A tu jako ciekawostka http://wind.lap.pl/Photo/W16_36XS.JPG nawet przez dwie 45.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2006, 16:11 przez Witek M., łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Kilka pytań odnośnie bohuna

:arrow: Czy drzwi w tym że wagonie są "wciśnięte" czy wystające?
:arrow: jakie loczki ciągną to cudo?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”