Nic dziwnego. Podstawowe podzespoly w obu seriach, takie jak cylindry, czy zestawy kolowe byly identyczne.kolmod pisze:Oi2 już wymieniliście - mając na myśli drugi (BR64) myślałem o Okl2 - podobne są, na pierwszy rzut oka to samo.
Krzysztof
Moderator: mod-Tabor
Nic dziwnego. Podstawowe podzespoly w obu seriach, takie jak cylindry, czy zestawy kolowe byly identyczne.kolmod pisze:Oi2 już wymieniliście - mając na myśli drugi (BR64) myślałem o Okl2 - podobne są, na pierwszy rzut oka to samo.
Oi2 już wymieniliście - mając na myśli drugi (BR64) myślałem o Okl2 - podobne są, na pierwszy rzut oka to samo.ArJu pisze:Na PKP czy po polskich torach?Mariusz pisze:Napewno jeździł ten:
Z Polski do Niemiec trafil 24 083 (PKP Oi2-22). Ze stanu PKP zostal skreslony 22.11.1974. Zakupiony zostal przez towarzystwo Eisenbahn Kurier, ktore przejelo go 21.07.1975, po naprawie glownej przeprowadzonej w ZNTK Wroclaw. Obecnie pracuje w Dampfzugbetriebsgemeinschaft Hildesheim (DBG). Prowadzi pociagi turystyczne na linii Voldagsen -Duingen i Hameln - Echrshausen.ArJu pisze:Na PKP czy po polskich torach?
Na PKP czy po polskich torach?Mariusz pisze:Napewno jeździł ten:
KrzyszTTof pisze:Ma kosztować tyle, co BR65, więc nie mało.
Tutaj info:
http://www.guetzold.de/entscheidung.htm
W realu Br56 w zaden sposob nie byla zunifikowana z Br86. Pruski parowoz z niemieckim tendrzakiem z lat 20. nie ma nic wspolnego. Ujednolicenie podwozi w TT przez BTTB i Tilliga wynika tylko i wylacznie z takiej a nie innej polityki firmy modelarskiej.WojTTek pisze:Nie bój nic. 24 i 64 podobnie jak 56 i 86 są ze sobą zunifikowane (i w realu i w modelu). Powinny być ep II DRG bo pierwsze wyprodukowano w 1928. Więc spoko gapa się pewnie pojawi
Wiadomo w jakim malowaniu (zarząd/epoka) ? DR Ep. III/IVmakieciarz pisze:Zostają BR 24 i 64 do produkcji na 2008 rok,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość