II Warsztaty Modelarskie - Szczecin 2015
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Re: II Warsztaty Modelarskie - Szczecin 2015
Na podsumowanie imprezy ja również przesyłam mój film .
-
- Kontakt:
Fajny film ale te uśmiechy dzieci, zainteresowanie i czynny udział w pracach najcenniejszy. Gratulacje za tak udaną imprezę 

Ostatnio zmieniony 28 lut 2015, 13:07 przez Samowarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kombinowanie to zgranie starych profili MP2 (o ile dobrze pamiętam) z obowiązującym sTTandardemkacper.szczecin pisze:Tak, w sttandardzie, jednak niektóre łuki są przesunięte i musieliśmy kombinować
Całe szczęście na te skrzynki polować nie musieliśmy a farbę „wygrzebaliśmy” w sklepie kupując dokładnie taką jaką potrzebowaliśmy. Jak to już wcześniej wyjaśnił Kaine.kacper.szczecin pisze:Skrzynki trzeba było polować przed Poznaniem. A akurat taką farbę wygrzebalismy.
Co do samej imprezy, w tym roku gości było jeszcze więcej niż na warsztatach vol. 1 i to nas bardzo cieszy. Staraliśmy się pokazać to czym dysponujemy, niestety miejsce
zostało zmienione w ostatniej chwili i wylądowaliśmy w holu głównym, stąd brak barierek i ogólna lekka ciasnota. Zbudowaliśmy 30m makiety modułowej TT, 2 dość spore kółka h0.
Z makietą ogrodową zaprezentował się Nadmorski Park Miniatur oraz Kolejek z Dziwnowa.
Dodatkowo mieliśmy stoisko budowy budynków kartonowych, malarnię, stanowisko na którym pokazywaliśmy techniki sterowania, mały pokaz modeli autek oraz główną atrakcję wszelka zieleninka

Faktycznie chcieliśmy maksymalnie jak najwięcej pokazać i „dać do ręki” to czym się zajmujemy, mina dzieciaków bezcennaArturSchŁ pisze:Zasada FRONTEM do Gawiedzi i tu zdała egzamin.

Hehe miło słyszeć że jedna z moich ulubionych spelun przypadła do gustu, zawsze twierdziłem że klimat imprezy tworzy się nie przy makiecie a w barze przy wieczornej integracji (czytać rozmowach)bartowe pisze:Chciałbym podziękować wszystkim za mile spędzony czas podczas warsztatów i w godzinach wieczornych w barze "SETA" przy piwku i dobrym tatarze.
Szacun - dla organizatorów w szczególności dla Wojtka - że ogarnął temat choć naprawdę nie było to łatwe.
Gdybym tą imprezę organizował teraz zrobiłbym kilka rzeczy inaczej ale to nauka na III Warsztaty Modelarskie – Szczecin 2016.
Jeszcze garstka zdjęć, mam nadzieję że w przyszłym roku spotkamy się w jeszcze większym gronie.

Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 08:00 przez wojtekkowalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Wszystko piszczalo, nie tylko jeden wagon
-
- Kontakt:
Dzisiaj zacząłem przeglądać filmy z warsztatów. Pod koniec tygodnia powinien pojawić się zmontowany film. Co nieco już powoli wrzucam https://www.youtube.com/watch?v=6jhL440XeFQ
-
- Kontakt:
Chciałbym podziękować wszystkim za mile spędzony czas podczas warsztatów i w godzinach wieczornych w barze "SETA" przy piwku i dobrym tatarze.
Szacun - dla organizatorów w szczególności dla Wojtka - że ogarnął temat choć naprawdę nie było to łatwe.
Do zobaczenia za rok
Do zobaczenia za rok
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 13:20 przez bartowe, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Gratuluję świetnej fotorelacjiKedar pisze:ZDJĘCIA ... zdjęcia mojego autorstwa...

Impreza bardzo sympatyczna. Sporo znajomych twarzy, ale i sporo nowych

Zasada FRONTEM do Gawiedzi i tu zdała egzamin.

Genialne te warsztaty dla brzdąców i ...seniorów.

GRATULUJĘ organizatorom świetnej imprezy

Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 11:14 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Kontakt:
W jednej z pierwszych wersji sttandardu obowiązującym kolor boków był brązowy. Niestety okazało się że brązowy ≠ brązowy i dlatego zmieniono na czarny.
-
- Kontakt:
ZDJĘCIA
Wszystkie zdjęcia mojego autorstwa z warsztatów. Od wyjazdu skrzynek na stanowiska, do momentu składania wszystkiego do magazynu.
Wszystkie zdjęcia mojego autorstwa z warsztatów. Od wyjazdu skrzynek na stanowiska, do momentu składania wszystkiego do magazynu.
-
- Kontakt:
Szczecin, grupa ludzi z Poznania i trójmiasto maluje boczki na kolor brązowy, ustawia moduły na wysokosci 82 cm, więc moduly mamy tylko standardowe a nie sTTandardowe 

- kaine
- Kontakt:
Kolor brązowy był podyktowany współpracą z grupą Trójmiejską i Poznańską ponad 2 lata temu
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
... to może w ramach "wiosennych porządków" i odświeżenia modułów, warto by było przemalować skrzynki na kolor czarny. W końcu, kolor czarny, to taka "wizytówka" sTTandartu 

-
- Kontakt:
Skrzynki trzeba było polować przed Poznaniem. A akurat taką farbę wygrzebalismy.