Jeszcze nic, z racji kompletnego braku wolnego czasubritie pisze: Czy udalo Ci sie Witku cos wyczarowac?

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Jeszcze nic, z racji kompletnego braku wolnego czasubritie pisze: Czy udalo Ci sie Witku cos wyczarowac?
No własnie to mi wygląda na taką parkową, to co stoi na stacji Zwierzyniec ma na oko 7moelka pisze: Rozna. Bylo kilka roznych wysokosci. Najmniejsze mozna spotkac jeszcze czasami w jakims parku.
Wystarczy sie dobrze rozejrzec, aby zauwazyc roznice.britie pisze:No tak, mnie biednemu humaniście jeszcze sporo czasu zajmie rozgryzanie takich niuansów...
Rozna. Bylo kilka roznych wysokosci. Najmniejsze mozna spotkac jeszcze czasami w jakims parku.Dodam jeszcze że od kolegi Andrzejac wypożyczyłem te latarniane słupy betonowe, prezentują sie rewelacyjnie natomiast wydaje mi się (choć nie chce się wymądrzać) że są jednak za małe, według linijki TT mają w realu 5m... wydaje mi się że to o jakies 2 m za mało... Nawt nie siegają do dachu piętrusa... Jaką wysokość taki słup powinien mieć?
No tak, mnie biednemu humaniście jeszcze sporo czasu zajmie rozgryzanie takich niuansów...Witek M. pisze: Co do slupow z obrazkow - to jest inny typ slupa! To sa slupy linii sredniego napiecia - wyzsze i masywniejsze.
Czy udało Ci się Witku coś wyczarować do tego czasu?Witek M. pisze:Zrobie kilka matek i zbiorcza forme
No to skan calkiem na plask:[...] chcialem sie przyjrzec szczególnie tym przeswitom które w duzej mierze stanowia o "urodzie" slupa jak to wyszlo... [...]
No własnie, bo chciałem się przyjrzeć szczególnie tym prześwitom które w dużej mierze stanowią o "urodzie" słupa jak to wyszło...Witek M. pisze:Obrazki troche kiepskie, bo robione skanerem...
Jak tylko takie oprawy znajdę na placu to pomierzę. Uczciwie mówię, nie wcześniej jak w piątek, może nawet po Świętach-teraz mam urwanie głowy w terenie i rzadko bywam w firmie.Witek M. pisze:....jakie to ma na prawdę wymiary?
Heh, no tak myślałem że się do tego przyczepiszmiki pisze:jak realny wygląd ma się do poniższej deklaracji???
A w środku jeszcze dławik z kupą miedzi...miki pisze: [...] przynajmniej na flaszkę....
Tak też sobie kombinuję, bo może by nie było to aż tak skomplikowane, tylko WYMIARÓW brak, a wyszacować jednoznacznie nie będzie tak łatwo. Trzeba dorwać taką oprawę...miki pisze:[...] seryjnie odlewana skorupa [...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość