Wczoraj podjąłem pod rozważania sygnalizację świetlną na module stacyjnym. O ile od strony lokomotywowni/bocznicy sprawa ma się prosto to od strony wyjazdowej przy każdym torze znajdzie się pięciokomorowy semafor, dodatkowo dochodzi jeszcze pięciokomorowy semafor wjazdowy. Jako, że nie przepadam za rozwiązaniami polegającymi na instalacji czegoś co może spełniać kilkanaście funkcji i wykorzystania dwóch postanowiłem (odświe
żając starą elektroniczną pasję) spróbować swoich sił w projekcie sterownika do semafora pięciokomorowego PKP (ziel/pom/czer/pom/bia). Korzystając z w miarę luźnej soboty w pracy opracowałem schemat sterownika (jutro przystąpię do budowy). Ogólnie pomysł jest taki:
Każdym semaforem steruje się przy użyciu dwóch przycisków. Pierwszy o nazwie "wybór" pozwala na wybranie jednego z ośmiu sygnałów możliwych do wyświetlenia na semaforze (S1, S2, S10, S11, S12, S13, Sz, M2). O aktualnie wybranym sygnale informuje wyświetlacz o 3 znakach na którym widnieje jedno z powyższych oznaczeń. Po ustaleniu który sygnał chce nadać naciskam drugi przycisk "ustaw/stop". Po jego naciśnięciu sygnał na semaforze płynnie się zmienia. Ponowne naciśnięcie przycisku "ustaw/stop" sygnał na semaforze zmienia się na S1 przy czym nie kasuje się wybór i jeśli znowu chcemy nadać sygnał nadawany poprzednio nie trzeba go znowu szukać. Całość wysterowuje semafor pięciokomorowy, sygnał powtarzający i tarcze ostrzegawcza, a także czujnik torowy do automatycznego ustawiania sygnału S1 po przejeździe pociągu. Tyle w teorii i mam nadzieje, że po zmontowaniu układ będzie działał poprawnie. Do obsługi stacji chce poszerzyć i połączyć układy tak żeby nie można było nadać sprzecznych sygnałów lub puścić pociągu gdy rozjazd będzie źle ustawiony.
Poza dywagacjami nad semaforami jutro będę przedłużał istniejący segment. Mam już całe torowisko potrzebne do ukończenia stacji. O postępach poinformuje.
Mariusz zwrócił mi uwagę na poważny błąd który popełniłem w rozumowaniu dotyczącym sterownika semaforów. Wziąłem sobie to do serca i spr
óbuję jutro swoich sił w konstrukcji tego urządzenia. Potrzebował bym jednak pomocy. Poniżej zamieszczam schemat gdzie wg mojej wiedzy powinny być umieszczone semafory, jeśli popełniłem błąd to mnie poprawcie.
Jeśli coś jest nie tak lub macie jakieś propozycje co do ustawień semaforów to proszę o każdą informacje.