MakieTTa NemoTT
Moderator: mod-Makieta
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
Re: MakieTTa NemoTT
Skoro Euro w Niemczech to DB na trasie, a polski skład węglarek z graffiti 'HOFF'. 

- NemoTT
- Kontakt:
Wymiary: 120 x 120Ostaszator pisze: ↑18 cze 2024, 10:15 Możesz wrzucić zdjęcie od góry? Jestem ciekawy jak rozwiązałeś układ torów na małej powierzchni. Jakie są wmiary całości i jak sterujesz rozjazdami?
- NemoTT
- Kontakt:
DziękujęOstaszator pisze: ↑18 cze 2024, 10:15 Makieta mi się podoba, bo jest mała i kompaktowa, jest zrobiona, a nie stoi w pudełkach i na półkach. Marzenia spełnione.
Może przydałoby się trochę lekkiej patyny na zabudowania? Pracy niedużo, a dodaje jakiegoś tam realizmu.
Możesz wrzucić zdjęcie od góry? Jestem ciekawy jak rozwiązałeś układ torów na małej powierzchni. Jakie są wmiary całości i jak sterujesz rozjazdami?
Sterowanie jest z klawiatury. Wiem, że to trochę staroświeckie, ale.

Po południu zrobię fotki z góry i podam wymiary. Pozdrawiam.
- Ostaszator
- Kontakt:
Makieta mi się podoba, bo jest mała i kompaktowa, jest zrobiona, a nie stoi w pudełkach i na półkach. Marzenia spełnione.
Może przydałoby się trochę lekkiej patyny na zabudowania? Pracy niedużo, a dodaje jakiegoś tam realizmu.
Możesz wrzucić zdjęcie od góry? Jestem ciekawy jak rozwiązałeś układ torów na małej powierzchni. Jakie są wmiary całości i jak sterujesz rozjazdami?
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
Piotrek - dzięki serdeczne za te miłe słowa. Fajne uczucie, kiedy Ktoś zauważa i docenia detale. Loka przy dworcu w Opolu - miód na serce. Napisy na peronach oczywiście do zmiany, będą po polsku.
Planuję to zrobić na urlopie.
Tadek, Piotrek - bardzo dziękuję za cenne uwagi. Będę musiał kamyczki usunąć i tak jak piszecie zmienić na inny 'materiał'.

Tadek, Piotrek - bardzo dziękuję za cenne uwagi. Będę musiał kamyczki usunąć i tak jak piszecie zmienić na inny 'materiał'.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Fajna makietka. Możesz na niej pojeździć pociągami pośród krajobrazu, a nie po gołym stole :-).
Z pewnością łatwo wytknąć liczne "nieprawidłowości", ale ja powiem co mi się podoba.
Na małej powierzchni zmieściłeś Wrocław i Opole, więc Desiro w malowaniu Kolei Dolnośląskich świetnie pasuje
. Ładnie wygląda parking przy Wrocławiu z detalami typu kwietniki czy hydranty. Na placu dworcowym w Opolu stoi parowóz-pomnik, jak w rzeczywistości
. Tory też starannie zaszutrowane.
Jeśli planujesz dalsze prace, to warto poprawić szczegóły, np. na zadaszonym peronie w Opolu jest prawidłowy napis "Opole", ale na jego końcu jakiś niemiecki "...ehaus" (usuń lub zmień). Z grubszych rzeczy to niewątpliwie rażą białe "morskie" kamienie. Ja bym to wydłubał i zakleił trawą.
Z pewnością łatwo wytknąć liczne "nieprawidłowości", ale ja powiem co mi się podoba.
Na małej powierzchni zmieściłeś Wrocław i Opole, więc Desiro w malowaniu Kolei Dolnośląskich świetnie pasuje

Jeśli planujesz dalsze prace, to warto poprawić szczegóły, np. na zadaszonym peronie w Opolu jest prawidłowy napis "Opole", ale na jego końcu jakiś niemiecki "...ehaus" (usuń lub zmień). Z grubszych rzeczy to niewątpliwie rażą białe "morskie" kamienie. Ja bym to wydłubał i zakleił trawą.
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
MakieTTa NemoTT
Witam
W przerwie między meczami Euro chciałbym Kolegom pokazać efekt prac nad makietą (a raczej makietką), którą to w zasadzie doprowadziłem do etapu końcowego. Czynię to z dużą dozą nieśmiałości, ponieważ przeglądając zdjęcia Waszych dzieł modelarskich moja makieta wydaje się skromna i prosta. Ale... chcę pokazać, że nie jestem tylko "teoretykiem-filozofem"
, ale praktykiem. 
Przy okazji zobaczycie mój tabor; loki i wagony, a także modele aut.
Co jakiś czas będę dokładał nowe zdjęcia z nowymi składami.
Pozdrawiam,
Seweryn /NemoTT/
W przerwie między meczami Euro chciałbym Kolegom pokazać efekt prac nad makietą (a raczej makietką), którą to w zasadzie doprowadziłem do etapu końcowego. Czynię to z dużą dozą nieśmiałości, ponieważ przeglądając zdjęcia Waszych dzieł modelarskich moja makieta wydaje się skromna i prosta. Ale... chcę pokazać, że nie jestem tylko "teoretykiem-filozofem"

Przy okazji zobaczycie mój tabor; loki i wagony, a także modele aut.
Co jakiś czas będę dokładał nowe zdjęcia z nowymi składami.

Pozdrawiam,
Seweryn /NemoTT/