Dzięki, przyglądałem się jej i mógłbym na tym wzorze coś pomyśleć. Narazie działam na stole w jadalni mam stół prawie metr szerokości i ponad 1,5m długości więc na takim polu 1x1,5 układam sobie tory robiąc przymiarki właśnie w oparciu o wzory takich makiet. Miałem plan zrobienia stacji takiej jak w Napiwodzie - sentyment. ale nie mogę znaleźć planów w sumie pamiętam jak wygląda problem mam tylko z odtworzeniem bocznic gdzie stały wagony na które ładowali drewno na stemple które wieźli na Śląsk i papierówkę, stacja była b dużym składem drzewa z lasów mazurskich.jarkott pisze:Zobacz ten wątek:
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=5520
Makieta miała 130*90 cm, jeśli chcesz mieć 150*100 cm to oczywiście są już większe możliwości, zwłaszcza, że możesz wydłużyć stację (długość peronów), tym samym możesz puszczać dłuższe składy.
Nie mierze w miasteczko na makiecie a raczej przejazd ciuchci ze stacji przez lasy jakieś łąki może na jednym łuku mały tuneli, dodatkowo na bocznym torze w środku okręgu mały tartak czy załadunek drewna z lasu, raczej sielski klimat nie miejski:)
Czy użyć sklejki czy jakiejś innej płyty co byście doradzili?