Dziś wcześnie rano widziałem bestię w akcji na manewrach w Kwidzynie - ależ zakopciła kilka razy, na popychu byłą SU 46 (obie malowanie PKP Cargo). Roco podniosło poprzeczkę - a tu jest fantastyczne porównanie
http://ttclub.pl/j/index.php?option=com ... Itemid=168
Mała makieta TT - 130*90 cm
Moderator: mod-Makieta
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
- jarkott
- Kontakt:
Re: Mała makieta TT - 130*90 cm
Stosowałem 3 różne odcienie mat firmy Auhagen o numerach: 75512, 75513 75517 dostępnych m.in w sklepie Techno-Hobby. Poza tym zastosowałem różne odcienie traw elektrostatycznych firm Auhagen, Polak, Heki, które "siałem" za pomocą elektrosadzarki.
Dodatkowo przyklejałem kilka drobnych gąbek firmy HEKI.
Dodatkowo przyklejałem kilka drobnych gąbek firmy HEKI.
- ECO400
- Kontakt:
Wiram.
Jakiej maty trawiastej urzył Pan do wyłorzenia makiety?
Jakiej maty trawiastej urzył Pan do wyłorzenia makiety?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że jest to najciekawsza informacja, szczególnie dla chcących ZA ROK stanąć do konkursu w Sopocie.jarkott pisze:Chciałbym zaprezentować małą makietę w skali TT wykonaną przeze mnie w ciągu 1 miesiąca

-
- Kontakt:
No proszę - tylko startować w konkursie na najmniejszą makietę 

- jarkott
- Kontakt:
Mała makieta TT - 130*90 cm
Chciałbym zaprezentować małą makietę w skali TT wykonaną przeze mnie w ciągu 1 miesiąca na zlecenie.
Po uzgodnieniach ze zleceniodawcą przystąpiłem do budowy makiety, której założeniem było:
1. maksymalne wymiary: 130 cm długości i 90 cm szerokości,
2. miała być prosta w obsłudze dla dziecka w wieku ok. 6-7 lat,
3. sterowana analogowo ze względu na posiadany stary tabor BTTB (widoczny na zdjęciach)
4. prosty układ torów,
5. wykonanie małego miasteczka w oparciu o posiadane domki,
6. tania w wykonaniu,
7. termin wykonania - do końca sierpnia 2009 r.
!!
Przy budowie makiety zastosowałem tory modelowe oraz rozjazdy firmy Tillig (EW1 i IBW) - stare "rurki" nie nadawały się do użycia,
Wykonałem 4 odcinki izolowane (2 tory stacyjne i 2 bocznice) - możliwość krzyżowania pociągów oraz manewry.
Drogę asfaltową oraz perony pomalowałem farbą firmy Faller. Mur oporowy to nadruk Auhagena.
Zastosowana zieleń to głównie maty i trawy elektrostatyczne Auhagena oraz posypki firmy Heki, Polak. Szuter szary - produkt Auhagena.
Wszystko klejone na wikol. Techniki klejenia różne, np. górki za pomocą elektrosadzarki - metoda łatwa i przyjemna oraz bardzo szybka, dająca niezłe rezultaty.
O pojazdach nie będę sie rozpisywać - widać, że większość to z "jaj niespodzianek" - docelowe po prostu jeszcze nie są zakupione.
Makieta jest jeszcze nie wykończona - brakuje lamp ulicznych, ławek na peronach, schodków, kładek, zieleni średniej, drzew i wielu jeszcze innych rzeczy....
Myślę jednak, że spełnia już zadanie i będzie cieszyć oczy przyszłego TT-kowicza. Obecnie w fazie testów przez mojego syna, który przy okazji testuje swój nowy nabytek - Taurusa DHL :-)).
http://jarkott.martel.pl/mala_makieta/index.html
Po uzgodnieniach ze zleceniodawcą przystąpiłem do budowy makiety, której założeniem było:
1. maksymalne wymiary: 130 cm długości i 90 cm szerokości,
2. miała być prosta w obsłudze dla dziecka w wieku ok. 6-7 lat,
3. sterowana analogowo ze względu na posiadany stary tabor BTTB (widoczny na zdjęciach)
4. prosty układ torów,
5. wykonanie małego miasteczka w oparciu o posiadane domki,
6. tania w wykonaniu,
7. termin wykonania - do końca sierpnia 2009 r.

Przy budowie makiety zastosowałem tory modelowe oraz rozjazdy firmy Tillig (EW1 i IBW) - stare "rurki" nie nadawały się do użycia,
Wykonałem 4 odcinki izolowane (2 tory stacyjne i 2 bocznice) - możliwość krzyżowania pociągów oraz manewry.
Drogę asfaltową oraz perony pomalowałem farbą firmy Faller. Mur oporowy to nadruk Auhagena.
Zastosowana zieleń to głównie maty i trawy elektrostatyczne Auhagena oraz posypki firmy Heki, Polak. Szuter szary - produkt Auhagena.
Wszystko klejone na wikol. Techniki klejenia różne, np. górki za pomocą elektrosadzarki - metoda łatwa i przyjemna oraz bardzo szybka, dająca niezłe rezultaty.
O pojazdach nie będę sie rozpisywać - widać, że większość to z "jaj niespodzianek" - docelowe po prostu jeszcze nie są zakupione.
Makieta jest jeszcze nie wykończona - brakuje lamp ulicznych, ławek na peronach, schodków, kładek, zieleni średniej, drzew i wielu jeszcze innych rzeczy....
Myślę jednak, że spełnia już zadanie i będzie cieszyć oczy przyszłego TT-kowicza. Obecnie w fazie testów przez mojego syna, który przy okazji testuje swój nowy nabytek - Taurusa DHL :-)).
http://jarkott.martel.pl/mala_makieta/index.html
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 14:03 przez jarkott, łącznie zmieniany 1 raz.