Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
whosho
Kontakt:

Re: Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006

Post autor: whosho »

wymiar: 40 x 270 [cm] (oba czoła typu MP1-TT)

Obrazek

A do tego jeden modul prosty 30 x 90 [cm] zachód MP1-TT, wschód MG1-TT.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2006, 08:17 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Tolo właśnie wrzucił na stronę plan hali.
http://www.tololoko.pl/Plan%20sali_1.jpg
Proponuje wszystkim, którzy wybierają się z modułami, by przyłączyli się do dyskusji co jak i gdzie ustawić
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Więcej nie dam rady zrobić.
Część 2-torowa w uproszczeniu wygląda tak (na czerwono profil MP-2)

Obrazek

część 1-torową można zestawić na 2 sposoby
tak

Obrazek

albo tak

Obrazek

profile przejściwe na czerwono, północ jest "na zewnątrz", czyli na górze u góry :))), na lewo od części dwutorowej i na prawo od
1 torowej.
Obie części łączą się na samej górze - kto był w Radomiu wie o co biega
whosho
Kontakt:

ok :), przyczym bardziej chodziło o ten cały "plan"..
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
Czy wiadomo juz kto i z czym dotrze oraz czy ktoś pokusił się o stworzeni planu rozstawieni modułów?
Ja jestem na pewno z segmentem parowozowni oraz 1 modułem 600x300 MP1.

Segment parowozowni planuję jako osobna sprawa. Natomiast modulik jak najbardziej do podłączania (może uda mi się zrobić jeszcze jeden ale tylko w wersji "przejezdny".
Ostatnio zmieniony 10 maja 2006, 12:34 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
whosho
Kontakt:

Hej, do spotkanie jeszcze trochę ponad miesiąc. Czy wiadomo juz kto i z czym dotrze oraz czy ktoś pokusił się o stworzeni planu rozstawieni modułów? MOże warto by sie nad tym zastanowić i w końcu coś ustalić. Jednym z problemów (po za dostępnym miojescem) może okazać się widoczna w spisie modułów spora ilość modułów z podobnymi układami profili czołowych co może zaowocować trudności w ich łącznieu (nie pasujące typy czół)...
ArturSwider

Hi,
Nogi/podpory pod moduły jeszcze nie napoczęte
Słuchaj Tolo, a może wystarczą same stoły. Tylko musiałby mieć równe wysokości blatów. To nawet będzie bardziej stabilne od nóżek.

Acha, ja poproszę, dla mnie, o rezerwację jednego stołu na mój segment z parowozownią - WAŻNE. :D (Dzięki).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Whosho pisze:yyyyy Stoły? Równe blaty? Artur nie poto ustalono wysokośc główki szyne 100cm od podłogi żeby szuakś X identycznych stołów. to raz, a dwa że moduły mają rózne wysokości skrzynek... Może na Trako taki numer by przeszedł ale tu raczej nie...
drlukasz pisze:Po to jest w sTTandardzie mowa o określonych podstawkach/nóżkach, żeby je stosować.
Ciekawe jak masz zamiar połączyć (i co niestety konieczne - zgrać ze sobą) np. 10 metrów makiety, z łukiem itp, jeśli nie ma dostępu od spodu do łączówek elektrycznych, śrub itp. a łuk uniemożliwia położenie modułów na boku...

Zresztą - niech się taka podkładka wysunie, czy zostanie wytrącona.

Jeszcze jedno - póki do Bielska daleko - wszyscy modularze, sprawdźcie, czy w Wasze konstrukcje da się bez problemu włożyć śruby M10 z podkładkami - tzn. czy materiał użyty do kształtowania terenu nie uniemożliwia tego.
Karol pisze:Najprawdopodobniej pojawie sie tam : most grybowski na 4 segmentach.
Tomas Rejl pisze:Jestem umowiony z kolegami i chcemy 4 przyjechac.
ArturSwider

Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006

Hi,

Koledzy, w związku ze zbliżającą się imprezą modelarską w Bielsku-Białej, chciałbym rozpocząć w tym temacie dyskujsję, o imprezie.

Termin Warsztatów Modelarskich organizowanych w stolicy podbeskidzia:

10-11 CZERWCA (Sobota - Niedziela)

Przyjazd makiet dzień wcześniej - w Piątek 9.06.

I tu chciałbym prosić Tola, o informację, dotyczące podstawowych spraw, czyli:

- Podanie adresu i miejsca imprezy (dla tych co jeszcze nie byli)
- Kwestia noclegów (czy organizatorzy organizują coś, czy każdy we własnym zakresie)
- Sprawa stołów pod moduły i na warsztaty
- O której godzinie najlepiej pojawić się w piątek z modułami?
- Czy będzie Tolobigosik? :D

Ja dopowiem tylko, że jestem w Bielsku obowiązkowo. Będę miał 1 wolne miejsce w aucie dla chcących. Proszę, o info na priv.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOLOLOKO pisze:Warsztaty 2006 odbędą się w - BCK : Bielskim Centrum Kultury - dla bielszczan "Dom Muzyki" przy ul. Słowackiego.
Obiekt pięknie położony w Parku im. Słowackiego.
400 m od dworców kolejowego i PKS.
Wstęp dla zarejestrowanych uczestników bezpłatny.
Noclegi po 25 zeta.
Przyjazd w piątek myślę, że wczesne popołudnie wystarczy. Tą kwestię dogram z Centrum.
Tolobigos, kiełbaski i beskidzko-tatrzańska niespodzianka kulinarna!
Jazda w cyfrze i analogu.
Nogi/podpory pod moduły jeszcze nie napoczęte - ale porobim albo wydzierżawim...

Pozdrawiam i zapraszam.
Tolo
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2006, 22:53 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”