Jak by mieć do dyspozycji jakiś moduł z posterunkiem odgałęźnym, to dało by się upchnąć odnogę ze stacją, czy fabryką obok sceny. Mam nadzieję ,że to nie ostatnia impreza w tej sali
Impreza Warszawa 2016
Moderator: mod-Imprezy
- fred3rg
- Kontakt:
Re: Impreza Warszawa 2016
Musze jeszcze dolutować więcej nalep na koła, zwłaszcza w węglarkach 
Jak by mieć do dyspozycji jakiś moduł z posterunkiem odgałęźnym, to dało by się upchnąć odnogę ze stacją, czy fabryką obok sceny. Mam nadzieję ,że to nie ostatnia impreza w tej sali
-
piotrek092
- Kontakt:
A Fred chciał smarować i szukał oleju w sobotę, popsułby efekt niezluzowanych hamulców Gagsów 
- Borczy
- Kontakt:
Super film....i te gagsy z dźwiękiem
.. To była premiera nowego produktu Freda
Jak dla mnie bombowo jęczały na torach, jak w rzeczywistości.
Jak dla mnie bombowo jęczały na torach, jak w rzeczywistości.
- fred3rg
- Kontakt:
Mimo pewnych problemów technicznych, które niestety zwykle się pojawiają, imprezę należy zaliczyć do bardzo udanych 
Tym razem prawie nie robiłem zdjęć, udało się za to skręcić krótki FILM
Tym razem prawie nie robiłem zdjęć, udało się za to skręcić krótki FILM
- AgX
- Kontakt:
- Slawek77
- Kontakt:
A jednak skusiłem się i po 13stej zawitałem na imprezę.
Miło było poznać i porozmawiać z ludzi z którymi tylko klika się przez komputer.
3 godzinki za mało na takie spotkanie, lecz lepiej rydz nisz nic
Moduły pomysłowo ułożone, tak że publiczność miała dostęp do każdego moduły.
Jakość modułów pierwsza klasa, wszystkie ukończone starannie.
Przy okazji zwiedziłem z Jarkiem ( borczykiem ) muzeum kolei, sporo modeli, oraz kilka makiet w różnych skalach, polecam każdemu tam wpaść bo warto.
Mam nadzieję że do przyszłego roku ukończę moje moduły i będę mógł wpaść z nimi na waszą imprezę.
Miło było poznać i porozmawiać z ludzi z którymi tylko klika się przez komputer.
3 godzinki za mało na takie spotkanie, lecz lepiej rydz nisz nic
Moduły pomysłowo ułożone, tak że publiczność miała dostęp do każdego moduły.
Jakość modułów pierwsza klasa, wszystkie ukończone starannie.
Przy okazji zwiedziłem z Jarkiem ( borczykiem ) muzeum kolei, sporo modeli, oraz kilka makiet w różnych skalach, polecam każdemu tam wpaść bo warto.
Mam nadzieję że do przyszłego roku ukończę moje moduły i będę mógł wpaść z nimi na waszą imprezę.
- Kaczor
- Kontakt:
Ekipa ciechanowska bezpiecznie powróciła.
Moje przemyślenia:
- układ ładnie wypełnił salę, wszędzie był dostęp
- zabrakło jednej stacji, na dwutorze tworzyły się korki przez co po jednotorze czasem nic nie jeździło
- barierki "muzealne" są super, szkoda ze nie ma szans na takie na innych imprezach
- niebieskie szmaty też są świetne - lekkie nie to co szare ciężkie kotary
- jakość niektórych wtyków bananowych jest tragiczna, niektóre wypadają z gniazd przy kichnięciu, warto zainwestować kilka zł w porządne np. hirschmanny
- niezależna od nas dwugodzinna awaria prądu w piątek sprawiła że tych dwóch godzin zabrakło w sobotę (programowanie, testowanie)
- zaniedbaliśmy poziomowanie i czyszczenie modułów pierwszego dnia
- każdy powinien zabrać ze sobą komplet narzędzi niezbędnych do podłączenia swojego modułu żeby nie szukać jedynej trzynastki na wystawie
Ale te łyżki dziegciu niech nie przesłonią bardzo udanej zabawy w świetnej lokalizacji w miłym towarzystwie
Moje przemyślenia:
- układ ładnie wypełnił salę, wszędzie był dostęp
- zabrakło jednej stacji, na dwutorze tworzyły się korki przez co po jednotorze czasem nic nie jeździło
- barierki "muzealne" są super, szkoda ze nie ma szans na takie na innych imprezach
- niebieskie szmaty też są świetne - lekkie nie to co szare ciężkie kotary
- jakość niektórych wtyków bananowych jest tragiczna, niektóre wypadają z gniazd przy kichnięciu, warto zainwestować kilka zł w porządne np. hirschmanny
- niezależna od nas dwugodzinna awaria prądu w piątek sprawiła że tych dwóch godzin zabrakło w sobotę (programowanie, testowanie)
- zaniedbaliśmy poziomowanie i czyszczenie modułów pierwszego dnia
- każdy powinien zabrać ze sobą komplet narzędzi niezbędnych do podłączenia swojego modułu żeby nie szukać jedynej trzynastki na wystawie
Ale te łyżki dziegciu niech nie przesłonią bardzo udanej zabawy w świetnej lokalizacji w miłym towarzystwie
- Borczy
- Kontakt:
Było fajnie ale się skończyło. Dzięki wszystkim za udaną zabawę
. Dzięki dla Konrada i Fredzia za pomoc w uruchomieniu.
p.s szacuneczek dla żony Tadeusza
. Śmigała składami cały dzień 
p.s szacuneczek dla żony Tadeusza
- Slawek77
- Kontakt:
Jednam mnie nie będzie:
a szkoda bo fajna cena na model którego szukam Elektrowóz 370 001 500 zł
-
piotrek092
- Kontakt:
Jak na pierwszy raz nie żle,za rok może będzie lepiej /może jak usuną scenę wejdzie kilka modułów i techniczna/ 
- wicy
- Kontakt:
Veni, vidi.... wicy.
Fajny układ torów wyszedł, na żywo wyglądający na większy niż na zdjęciach. Było po czym pojeździć. Jak na pierwszą imprezę wyszło całkiem fachowo i profesjonalnie
Bajkowy efekt psuje odrobinę fakt, że wstęp jest biletowany. Jako, że to moja pierwsza wizyta w muzeum połączona ze zwiedzaniem, nie bolało to bardzo, ale na przyszłość proszę o ulgi dla forumowiczów
Na wystawie pokazało się mikro stoisko AMC, załączam cennik jako ciekawostkę. Ceny nie są hurtowe, ale odrobinkę niższe. Może ktoś jeszcze się jutro skusi i odwiedzi pokaz.
Fajny układ torów wyszedł, na żywo wyglądający na większy niż na zdjęciach. Było po czym pojeździć. Jak na pierwszą imprezę wyszło całkiem fachowo i profesjonalnie
Bajkowy efekt psuje odrobinę fakt, że wstęp jest biletowany. Jako, że to moja pierwsza wizyta w muzeum połączona ze zwiedzaniem, nie bolało to bardzo, ale na przyszłość proszę o ulgi dla forumowiczów
Na wystawie pokazało się mikro stoisko AMC, załączam cennik jako ciekawostkę. Ceny nie są hurtowe, ale odrobinkę niższe. Może ktoś jeszcze się jutro skusi i odwiedzi pokaz.
- Ranger
- Kontakt:
-
piotrek092
- Kontakt:
Przywiozę wiadro prądu z Elektrowni Kozienice
po 16/może starczy do niedzieli/:mrgreen: .
- Kaczor
- Kontakt:
Prąd zabrali w muzeum ale dziwnym trafem tylko na sali wystawowej 
- Borczy
- Kontakt:
Ja i "szmaty" bedziemy po 16.00