Tak samo mam od pewnego czasu z dekoderem Zimo MX622RGloow pisze:... ale po zmianie kierunku jazdy światła się nie przełączają ... Próbowałem zresetować dekoder - CV8 - ustawiałem wartość 03 ale nic to nie pomogło.

Moderator: mod-Elektryka i DCC
Tak samo mam od pewnego czasu z dekoderem Zimo MX622RGloow pisze:... ale po zmianie kierunku jazdy światła się nie przełączają ... Próbowałem zresetować dekoder - CV8 - ustawiałem wartość 03 ale nic to nie pomogło.
Zobacz czy Twoja loka ma wszystkie światłowody. U mnie jednego brakowało i też nie świeciła.aviaTTor pisze:U mnie po zamontowaniu plux12 firmy tillg lokomotywa jeździ w porządku-natomiast co do oświetlenia to dodatkowe ciepłe światła zapalają się tylko z jednej strony loki-nie wiem co jest grane-trochę mnie to wkurza
Czyli ten dynks nie ma nic wspólnego z problemem:Alteo pisze:Dekoderem PluX12 można sterować oddzielnie zimnym i ciepłym oświetleniem, przy 6-cio pinowym tracimy te możliwość.
...loka nie reaguje na żadne polecenia...
A co to zmienia w działaniu loki, wiesz może ?miano pisze:Przesuwając ją na zewnątrz wybierasz dekoder 12 pinowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość