Konkurs na model wagonu PKP z wykorzystaniem modelu TILLIG
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Konkurs na model wagonu PKP z wykorzystaniem modelu TILLIG
W pelni zdaje sobie sprawę z tego, iz 30 kwietnia juz za nami, ale czy da sie jeszcze zamówic 2 (dwie) weglarki? pozdrawiam 

- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Dzisiaj znalazłem taki wagon w Kaisersebersdorf. Eaos, na wózkach Y25, z takim samym podziałem wzmocnień ścian bocznych jak ta nowa wersja Tilliga:fred3rg pisze: To jest polski Eaos na takich samych wózkach 25TN. Akurat nie mam zdjęcia wersji z takimi drzwiami jak ten Tilliga (wąska ramka), ale takie też u na są-widziałem, tylko bardzo rzadkie:
[url=http://img127.imageshack.us/img127/4143/eaosfred1ib.jpg]Obrazek[/URL]

Cały czas nie zgadza mi sie jednak forma ścian czołowych. Dlatego sugerowałbym raczej inną formę. Np taką jaką Tillig zastosował w secie EBGO (01466) w modelu wagonu kolei DSB (na zdjęciu katalogowym ostatni na dole):
http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... 1&kat=nh05
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2006, 20:37 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Oczywiście jeżeli węglarka będzie brązowa, dająca sie zastosować w epIV (tzn bez opisu PL - PKP CARGO) to pisze sie również...
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2006, 22:43 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ciamosław
- Kontakt:
Jak po wakacjach to ja zamawiam 1. 

- sTTaszek
- Kontakt:
Witam, jeżeli będą różne numery to zamawiam 3 węglarki. 

- kolejarz
- Kontakt:
jedyny mankament to wózki...jeżeli przerobimy Y-wagony tak, by nie miały "mordoskrętu" a luźny wuzek i np: KKS...to wtedy na pewno pojawiły by się osoby chętna jak Ja...
JA staram się unikać Y-wagonów a za to m-wagony zakupowywać....
JA staram się unikać Y-wagonów a za to m-wagony zakupowywać....
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Konkurs na model wagonu PKP z wykorzystaniem modelu TILL
Sprawa węglarki się przesądziła... i bardzo dobrze. Natomiast ja chciałbym zgłosić jeszcze inny pomysł - może na przyszłość...?Tomas Rejl pisze:Szanowni przyjaciele, jestesmy TT-fani i wszystcy chyba jestesmy zainteresowani taborem PKP. Zróbme coz dla Siebie! Oczekiwam Waszych propozycji, który wagon z produkcji TILLIG by byl dla nas najwiacej interesujacy. Który wagon bedzie mial najwiacej glosów, bedzie zrobiony w serii krótkiej. Kolega, który wysle konkretne zjecia (wlacznie wszystkich napisów) tego wagonu, otrzyma model za darmo![]()
Wesolych swiat wilkanocnych!
Otóż - każdy z nas ma zazwyczaj w swoich zbiorach "warsy" z BTTB. Ja też mam kilka i zawsze marzyło mi się aby do składu 2 - 3 "warsów" dołączyć 2 - 3 wagony kuszetki. Otrzymało by się wówaczas elegancki skład typowego pekapowskiego pociągu hotelowego!
Więc zgłaszam propozycję wypuszczenia wagonu Y w barwach naszego wagonu kuszwetki - oczywiście chodzi o wersję z niebieskim malowaniu.

Co wy na to?
-
- Kontakt:
No to świetnie, do tamtego czasu mogę mieć 70złTomas Rejl pisze:Produkcja weglarki jest planowana po wakacjach. Konkretny termin napisze po rokowaniu w Sebnitz.

Nowa galeria: http://picasaweb.google.pl/haikueurope/
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Produkcja weglarki jest planowana po wakacjach. Konkretny termin napisze po rokowaniu w Sebnitz. 

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Na kiedy mniej wiecej planowana jest sprzedaż? Bo o tego zależy u mnie zamawiana ilość (czas na zebranie kasy)Tomas Rejl pisze:30 sztuk jest tylko najmniejsza mozliwa ilosc do produkcji. W przypadku wieksziego zainteresowania zrobimy wieksza ilosc. Cena specjalnego modelu 4-os.brazowej weglarki Eas PKP bedzie produkowana TYLKO dla naszego forumTT w cenie do 70,- zlotych.
Prosze o zamówienia tego modelu
[shadow=yellow]do 30.04. 2006[/shadow]
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Modele weglarki beda oczywiscie z pudelkem i wózkami, które odpowiadaja taboru PKP. Eaos DBAG z nowej formy juz jest w sprzedazy. Dla tego bedzie wersja PKP w produkcji po wakacjach.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Charakterku, czas dzisiajszy jest twardy i tragiczny - skladam współczucia i zycze autku szybkiego powrótu na drogi! 

- Tomas Rejl
- Kontakt:
Jak juz pisalem Artur na 2-ej stronie tego tematu, jest to model specjalny tylko dla kolegów z tego forum i cena bedzie ca 70,- zlotych.Podaj jeszcze Tomas cenę za sztukę. To bardzo ważna informacja. Czekamy...
- fred3rg
- Kontakt:
Węglarka 4 osiowa to strzał w 10tkę!
Ale nie mylcie 2 różnych wagonów!!!!
Charakterek juz to zauważył, ale postanowiłem jeszcze to pdkreślić, że cały czas chodzi wam o węglarkę Eaos! która ma być dostępna od jesieni 2006 i jest bardzo podobna do polskich Eaos'ów, a niemal wszyscy piszą Eas-jest to wagon produkaowany jeszcze przez BttB(zresztą bardzo fajny) który BARDZO WYRAŹNIE RÓŻNI SIE OD POLSKICH!
Na PKP też jeżdżą Eas'y ale zupełnie inne niż te niemieckie.
Dobrze by było, żeby nie nastąpiła pomyłka o jedną małą literkę...
Pewnie Eas'y PKP sprzedały by się nie wiele gorzej, ale wszyscy mieliby modele zupełnie innych wagonów niż te na PKP. Dobrze było by dopilnować sprawy, bo Tomas Rejl też cały czas pisze Eas! Nie wiem czy wszyscy piszą tak dla skrótu, czy myla te wagony.
Na zdjęciach świetnie widać o co mi chodzi:
To jest Eaos Tilliga:

To jest polski Eaos na takich samych wózkach 25TN. Akurat nie mam zdjęcia wersji z takimi drzwiami jak ten Tilliga (wąska ramka), ale takie też u na są-widziałem, tylko bardzo rzadkie:

A tak wygląda węglarka Eas, produkcji Tilliga:

Ja nie kupie Eaosa Tilliga bo mam swoje w trakcie, a jednego już prawie gotowego:) i w temacie Eaosów jestem na berząco. Ale warto by było żeby pomalować na PKP to co trzeba.
Malowanie cargo, tęz mogło by być, ale później.
Jeśli chodzi o zrobienie tej serii wcześniej niż jesienią, to jestem zdecydowanie za platformą Res (Brązową) nie Rgs. Ma identyczne wózki jak na PKP. Jeśli Tomas Rejl jest zainteresowany, to moge dostarczyć komplet napisów i zdjęcia, bo mam.
Bipa, to nieporozumienie z powodów finansowych!! to 4 wagony osobowe$$$$
Myśląc w ten sposób, każdy małoseryjny producen modeli w Polsce powinien wziąć się najpierw za Kibelka EN57, ale kosztował by on tyle... że nikt dotąd za niego się nie wziął.
Na koniec z innej beczki do Tomasa Rejla: Kiedy będą gotowe Piętrusy PKP Bdhpumn? i czy wiadomo cos o cenie?
Ale nie mylcie 2 różnych wagonów!!!!
Charakterek juz to zauważył, ale postanowiłem jeszcze to pdkreślić, że cały czas chodzi wam o węglarkę Eaos! która ma być dostępna od jesieni 2006 i jest bardzo podobna do polskich Eaos'ów, a niemal wszyscy piszą Eas-jest to wagon produkaowany jeszcze przez BttB(zresztą bardzo fajny) który BARDZO WYRAŹNIE RÓŻNI SIE OD POLSKICH!
Na PKP też jeżdżą Eas'y ale zupełnie inne niż te niemieckie.
Dobrze by było, żeby nie nastąpiła pomyłka o jedną małą literkę...
Pewnie Eas'y PKP sprzedały by się nie wiele gorzej, ale wszyscy mieliby modele zupełnie innych wagonów niż te na PKP. Dobrze było by dopilnować sprawy, bo Tomas Rejl też cały czas pisze Eas! Nie wiem czy wszyscy piszą tak dla skrótu, czy myla te wagony.
Na zdjęciach świetnie widać o co mi chodzi:
To jest Eaos Tilliga:

To jest polski Eaos na takich samych wózkach 25TN. Akurat nie mam zdjęcia wersji z takimi drzwiami jak ten Tilliga (wąska ramka), ale takie też u na są-widziałem, tylko bardzo rzadkie:

A tak wygląda węglarka Eas, produkcji Tilliga:

Ja nie kupie Eaosa Tilliga bo mam swoje w trakcie, a jednego już prawie gotowego:) i w temacie Eaosów jestem na berząco. Ale warto by było żeby pomalować na PKP to co trzeba.
Malowanie cargo, tęz mogło by być, ale później.
Jeśli chodzi o zrobienie tej serii wcześniej niż jesienią, to jestem zdecydowanie za platformą Res (Brązową) nie Rgs. Ma identyczne wózki jak na PKP. Jeśli Tomas Rejl jest zainteresowany, to moge dostarczyć komplet napisów i zdjęcia, bo mam.
Bipa, to nieporozumienie z powodów finansowych!! to 4 wagony osobowe$$$$
Myśląc w ten sposób, każdy małoseryjny producen modeli w Polsce powinien wziąć się najpierw za Kibelka EN57, ale kosztował by on tyle... że nikt dotąd za niego się nie wziął.
Na koniec z innej beczki do Tomasa Rejla: Kiedy będą gotowe Piętrusy PKP Bdhpumn? i czy wiadomo cos o cenie?
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
- ostrak
- Kontakt:
Niech zamkną wszystkie fabryki w radomiu jeżeli jeszcze wszystkich nie zamkneli, najlepiej niech pozamykają wszystko co się da, zlikwidują zasiłki dla bezrobotnych to taką wolną amerykankę będzie można oglądać częściej, już teraz w biedniejszych dzielnicach miast w Polsce za przysłowiową paczkę fajek można dostać w łeb, znajomi zwiedzili na stopa 4000km dojechali aż do Turcji, a w drodze powrotnej gdzie? w Polsce zwineli im aparat fotograficzny z masą filmów i zdjęć. Wyrazy szczerego współczucia Charakterku obyś szybko odrestaurował auto.
przepraszam za offtopic
przepraszam za offtopic