Stacja Nowe Bystre
Moderator: mod-Makieta Modułowa
-
- Kontakt:
Re: Stacja Nowe Bystre
A latarnie gdzie kupione ?
Bardzo dobra robota.
Bardzo dobra robota.
- KamilW
- Kontakt:
- KamilW
- Kontakt:
- KamilW
- Kontakt:
DokładnieNie ma co. Rozwiązanie rodem z PKP

Troche pracowałem po północnej stronie segmentu, parę zdjęć poniżej.
Zastanawiam się nad jakimś ogrodzeniem od tej strony ale nie wiem czy warto. Pozatym dojdą jeszcze latarnie i trochę średniej i wysokiej roślinności. Podjąłem też decyzje o zelektryfikowaniu toru obok nastawni (od tej strony to ten drugi) - będzie więcej możliwości manewrów lokami elektrycznymi.

- KamilW
- Kontakt:
Ano ma 4 strony tylko, że pracuję z jednej bo ciężko mi go obracać. Ale właśnie to uczyniłem i pracuje po drugiej stronie. Co do krzaczków to mam kupiony taki zestaw Jordana drzewek naturalnych.Moduł ma 4 strony wszystkie fotki robisz z jednej strony?
Ani nawęglanie, ani jakiś wielki rozładunek. Po prostu dwie szopki na jakieś graty i hałda węgla, na przykład do opalania pieca, który odpowiada za ogrzewanie lokomotywowni. A jeśli już o bezpieczeństwie mowa to dam tabliczkę żeby uważać bo na górze wisi drutTen węgiel i szopka to co to ma byćNawęglanie parowozów
Drut nad takim torem stanowi zagrożenie
Jeśli to nawęglanie, to jak sobie wyobrażasz załadunek węgla do tendra
![]()
Jeśli odbywa się tu tylko wyładunek, to też nie mamy szans tego bezpiecznie wykonać
![]()

Ostatnio zmieniony 27 gru 2008, 17:40 przez KamilW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt:
Komin się sypie
Ten węgiel i szopka to co to ma być
Nawęglanie parowozów
Drut nad takim torem stanowi zagrożenie
Jeśli to nawęglanie, to jak sobie wyobrażasz załadunek węgla do tendra
Jeśli odbywa się tu tylko wyładunek, to też nie mamy szans tego bezpiecznie wykonać 

Ten węgiel i szopka to co to ma być

- KamilW
- Kontakt:
- KamilW
- Kontakt:
Mnie się jednak podoba efekt który daje ta gąbka. Mniej więcej na takim efekcie mi zależało.Nie obraź się, ale to chyba nie był najtrafniejszy pomysł z tą gabką...
Może poeksperymentuj z różnej maści trawami? Gąbka jest moim zdaniem fajna jako materiał do wykańczania niedoróbek zieleni, maskowania drobnych powierzchni, ale na takie połacie zdecydowanie lepsze efekty da trawa elektrostatyczna. Ja bym jeszcze nie gasił kosiarki na Twoim miejscu.
No właśnie nie ma być dużego ruchu, to raczej niewielka stacyjka o marginalnym znaczeniu. Okres świetności ma już za sobą i trochę zarasta. Dzisiaj ostro pracuję nad finalnym efektem. Mnie się naprawdę podoba taka wybujała roślinność.Mi się bardzo podoba, lecz wygląda to jak na starej, mało używanej lokomotywowni.
A raczej jest tam (albo będzie) duży ruchu?

- trucker
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 26 gru 2008, 20:44 przez trucker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Nie obraź się, ale to chyba nie był najtrafniejszy pomysł z tą gabką...
Może poeksperymentuj z różnej maści trawami? Gąbka jest moim zdaniem fajna jako materiał do wykańczania niedoróbek zieleni, maskowania drobnych powierzchni, ale na takie połacie zdecydowanie lepsze efekty da trawa elektrostatyczna. Ja bym jeszcze nie gasił kosiarki na Twoim miejscu.
- KamilW
- Kontakt:
- trucker
- Kontakt:
Choć nie zamierza kolega trzymać się bezwzględnie realizmu to jednak chyba trzeba wziąć odkurzacz i trochę posprzątać nadmiar gąbki.
- KamilW
- Kontakt:
- KamilW
- Kontakt:
Nad nóżką muszę jeszcze pomyśleć żeby ją ładnie wkomponować bo tory mi trochę przeszkodziły w instalacji oryginalnego rozwiązania. Co do wysokości to trzymałem się założenia żeby nie było niżej niż 44 mm. I wszystko działa jak należy.
- Mariusz
- Kontakt:
A "nóżka"
Grozi katastrofą budowlaną
Ładnie. Ma swój klimat.
Jeśli chodzi o druty, to jest jeszcze możliwość wprowadzenia obowiązku opuszczania pantografów w czasie przejazdu pod nastawnią.
Ale jest chyba dobrze. Jeśli pantograf nie składa się, to jest ok.

Ładnie. Ma swój klimat.
Jeśli chodzi o druty, to jest jeszcze możliwość wprowadzenia obowiązku opuszczania pantografów w czasie przejazdu pod nastawnią.
Ale jest chyba dobrze. Jeśli pantograf nie składa się, to jest ok.