wlodar pisze:]A czy wg Ciebie to są prawidłowe kolory dla IV ep.? Mnie się wydaje, że tę kolorystykę stosowano, po przemalowaniu lokomotyw, gdy rezygnowano z żółtych czół. To był trochę inny zielony niż wcześniej i jeszcze inny niż późniejsze groszki. Wydaje mi się, że wersja do H0 bardziej odpowiada temu, co pamiętam z torów lat osiemdziesiątych, choć wcale nie upieram się że mam rację.
W 2002 roku w jednym zarządzeniu skasowano żółte czoła i wprowadzono nowy schemat malowania z innym kolorem górnej części pudła (RAL 6018) a dół (RAL 6029). Przy czym ten kolor na dolną część pudła pozostał bez zmian. Na ciemniejszą kolorystykę może mieć wpływ technika jaką się obecnie stosuje przy malowaniu. Otóż po nałożeniu koloru dodatkowo pojazd maluje się lakierem bezbarwnym, co jednak ma wpływ na odbiór koloru. O tym przekonali się inicjatorzy malowań historycznych lokomotyw PKP Cargo z
Ilostanu Pojazdów Trakcyjnych przy okazji akcji wprowadzenia malowań historycznych na wybranych pojazdach trakcyjnych różnych serii.
Natomiast o kolorystyce modelu z MTB nie chcę się specjalnie wypowiadać dokąd widzę go tylko na zdjęciach. Akurat na zdjęciu jest do przyjęcia i można go porównać np. z malowaniem lokomotyw opuszczających ZNTK Poznań po naprawach. Ale wygląd w naturze może być nieco inny.