Modelmania / www.modelmania.com.pl
Moderator: mod-Giełda
-
mb1
- Kontakt:
Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl
A tak się kiedyś fajnie kupowało. Tak, mam jeszcze "kwity" z tych zakupów. 2002,2003. To, co tu czytam potwierdza moje przypuszczenia: MM korzystało z pośrednictwa, jest firmą polską, więc za mocno nie podskoczy. No, chyba, że z dużą kasą, a takiej nie widać (małe zamówienia od polskich odbiorców, "nas" znaczy). Więc zaczyna się "wolna amerykanka". Coś jest, za chwilę nie ma, może będzie, a tak naprawdę to tylko formuła: gdzieś kupić, tu sprzedać. Może się mylę, ale z Waszych postów tak mi się "ułożyło".
Pozdrawiam.
mb1
Pozdrawiam.
mb1
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 17:06 przez mb1, łącznie zmieniany 1 raz.
mb1
-
Pawelec
- Kontakt:
Bierz za pobraniem, pewniejszy sposób, bo jak wpłacisz kasę to trudno powiedzieć kiedy będziesz miał całość w domu
-
Furia
- Kontakt:
Chce kupić z modelmanii zwrotnice do składania, conrady i duperele w stylu złączki, łącznie koło 250 złotych. co mam robić? brać za pobraniem? czy w ogóle brać od tego faceta? a jak nie, to od kogo? Proszę, pomocy 
Ostatnio zmieniony 30 maja 2008, 23:05 przez Furia, łącznie zmieniany 1 raz.
- miano
- Kontakt:
To tym razem przynajmniej wiadomo gdzie znikłaŻona Mencina pisze:...potem znów znikła a teraz jedzie do mnie...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2008, 20:39 przez miano, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysztof
- Kontakt:
ja nie mam tyle szczęścia.
u mnie bez zmian.
u mnie bez zmian.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A DOjedzieŻona Mencina pisze:... a teraz jedzie do mnie...
-
Żona Mencina
- Kontakt:
Trzcina w drodze
. Była, znikła, potem znów była, potem znów znikła a teraz jedzie do mnie...
-
akinomrz
- Kontakt:
Jeszcze jedno mnie zstanawia, otóż ostatnio sypneło w MM promocjami ale czegoś w skali TT darmo tam wypatrywać
Czyżby jednak czytali to forum 
- krzysztof
- Kontakt:
a zauważcie również, że rabat (i kolejny jego stopień) nie pojawia się w momencie zapłaty a dopiero po wysyłce...
moje zamówienie już nie ma licznika ilości dni... jest krzyżyk.
podobnie funkcjonował ten sklep ze dwa lata temu, potem była poprawa, wprowadzono opcję karty kredytowej (chociaż nieco dziwaczną) i to przekonało mnie do zakupów.
ale wydarzenia ostatnich dni...
moje zamówienie już nie ma licznika ilości dni... jest krzyżyk.
podobnie funkcjonował ten sklep ze dwa lata temu, potem była poprawa, wprowadzono opcję karty kredytowej (chociaż nieco dziwaczną) i to przekonało mnie do zakupów.
ale wydarzenia ostatnich dni...
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Fazet przeciaga sprawę - ścieme wali jak nic.
Zakup jest ale go nie ma 
-
ArJu
- Kontakt:
Też tak uważam i taką formę płatności wybieram. Co więcej, po jednym wcześniejszym doświadczeniu, polegającym na przysłaniu paczki z niecałym zamówieniem bez jakiejkolwiek informacji i uzgodnień w tej kwestii, nie zamierzam odbierać przesyłki, jeśli kwota wymagana różni się od spodziewanej. Co do samego sklepu, to muszę przyznać, że ostatnie zakupy obywały się bez problemów.Pawelec pisze:I dlatego wolę zamawiać za pobraniem...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 11:42 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pawelec
- Kontakt:
I dlatego wolę zamawiać za pobraniem przy zakupie o większej wartości niż wpłacić kasę i dość długo czekać na zamówioną przesyłkę.
-
akinomrz
- Kontakt:
W przypadku Pana Petera Kresty jest jeszcze jeden duży plus - pieniążki wpłaca sie dopiero jak dojdzie do niego zamawiany przez nas towar - co oznacza, ze nie leżakuja one na obcym koncie czekając na dostawę
Ale mu reklamę robię - ale naprawdę zaimponował mi facet podejściem do mojej skromnej osoby 
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Na szczęściemiszka-75 pisze:Muszę stwierdzić że nieciekawe przygody macie z tym sklepem, jeżeli chodzi o zamówienia. Ja jak cokolwiek zamówiłem to powiem szczerze trochę na to trzeba było poczekać. Ale towar w końcu do mnie dotarł. Pozdrawiam.
W moim przypadku to druga taka niejasna sytuacja na 10 operacji. Póki co wszystko kończyło się dobrze, ale ten czas oczekiwania to koszmar. Dziś nie mam towaru, mam za to zamrożone pieniądze na czymimś końcie i ciągłe zwlekanie. Może naprawdę czas z tym skończyć. Dla przykładu Pan Kresta z Czech i Pan Kunikowski z Polski są błyskawiczni i mówią PRAWDĘ
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, 07:55 przez Maciej, łącznie zmieniany 4 razy.
-
miszka-75
- Kontakt:
Witam 
Muszę stwierdzić że nieciekawe przygody macie z tym sklepem, jeżeli chodzi o zamówienia. Ja jak cokolwiek zamówiłem to powiem szczerze trochę na to trzeba było poczekać. Ale towar w końcu do mnie dotarł. Pozdrawiam.
Muszę stwierdzić że nieciekawe przygody macie z tym sklepem, jeżeli chodzi o zamówienia. Ja jak cokolwiek zamówiłem to powiem szczerze trochę na to trzeba było poczekać. Ale towar w końcu do mnie dotarł. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 21:28 przez miszka-75, łącznie zmieniany 1 raz.