"0" cukru, "0" stresurokkor pisze:... oraz płynów, jakich używał Adam. Obrazek

Nie mogę tylko doczytać się składu tego syropku

Moderator: mod-Makieta Modułowa
"0" cukru, "0" stresurokkor pisze:... oraz płynów, jakich używał Adam. Obrazek
Dlaczego?Kilkujadek pisze:Unikaj napędów Conrada przy EW2.
Zgadza się.gemol pisze:Ze zdjęć tak nie dokładnie to widać, ale wygląda mi to na Besselera
Napęd Conrad'a nie nadaje się do sterowania rozjazdu Besselera (DKW II)"Czasami problemy sprawiał "anglik", wydaje mi się, że to problem jeszcze dokładniejszego ustawienia conradów"
Na Mnichowie też.gemol pisze:Podobny problem był na Tarczynie
Miejsce dość dziwne do wypadania lokomotywyadamTT pisze:...zauważyłem, że na jednym rozjeździe EW3 problem z przejazdem ma Ty2, wypada środkowa oś w momencie przejazdu "z ostrza" przez iglice (dokładnie na środku iglicy) na tor zwrotny...
Niekoniecznie. Ten rodzaj rozjazdu z powodu technologii w jakiej został wykonany sprawia problemy w miejscach dość nieoczekiwanych. Poczynając od nierównych odstępów par iglic, nadmiernych luzów po wykrzywianie się i szybkie pokrywanie nalotem.adamTT pisze:"Czasami problemy sprawiał "anglik", wydaje mi się, że to problem jeszcze dokładniejszego ustawienia conradów
Jedna z ładniej wykonanych makieTT jakie widziałem, chociaż jeszcze nie skończona (ale już widać, że masz dryg spostrzegawczo-artystycznyadamTT pisze:... zauważyłem, że na jednym rozjeździe EW3 problem z przejazdem ma Ty2, wypada środkowa oś w momencie przejazdu "z ostrza" przez iglice (dokładnie na środku iglicy) na tor zwrotny... muszę się jeszcze temu przyjrzeć i przeprowadzić dodatkowe testy.
Będę się starał żeby w Sosnowcu stacja mogła uczestniczyć jako pełnoprawny uczestnik.rokkor pisze:Więc w 2013 r. w Sosnowcu "na mur" będzie!
Więc w 2013 r. w Sosnowcu "na mur" będzieadamTT pisze:Plan był taki aby na targach stacja mogła mieć swoją premierę/..../
Wydaje mi się że nie do końca odpowiada stawianym kryteriom... Przede wszystkim nie posiadam własnego boostera,brak łączności oraz wykończenie stacji jest takie jak na załączonych zdjęciach...czyli brak zaszutrowanych torów oraz zieleni.Jedyny warunek jaki bym obecnie stawiał to jest taki, że osoby zgłaszające stacje były obecne cały czas podczas imprezy (z pozostałymi modułami damy sobie radę) a także jeśli ktoś się deklaruje na maszynistę był jak by to nazwać "pod ręką" oraz aby moduły spełniały wymogi normy modułowej "sTTandard" czyli stacje posiadają swoje boostery, nogi, łączność itd.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość