BR120, Roco
Moderator: mod-Tabor
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
- Marcin
- Kontakt:
Re: BR120, Roco
BarTTmań pisze:No tak, ale wydźwięk artykułu jest przecież taki, że...mamy być wdzięczni że to właśnie TE rączki to robią! Bo one umieją też inne rzeczy montować i ...wcale nie są już takie tanie!
![]()
Ot, Modern Gala
- BarTTmań
- Kontakt:
No tak, ale wydźwięk artykułu jest przecież taki, że...mamy być wdzięczni że to właśnie TE rączki to robią! Bo one umieją też inne rzeczy montować i ...wcale nie są już takie tanie!
Ot, Modern Gala
Ot, Modern Gala

- Marcin
- Kontakt:
Przerażeniem napełnił mnie ostatni artykuł w TT Club Aktuell, o małych chińskich raczkch które rzeźbią Tilligowe modele......
- womo
- Kontakt:
No po prostu zajebiście, na 4 loki wszystkie spartolone. Nie tyle chińskie rączki co nadal brak kontroli jakości, ale no problem Polak sobie naprawi 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
....małe chińskie rączki.

-
- Kontakt:
Panowie Sukces
,po ponownym bardzo dokładnym przyjrzeniu się lutom przy gnieździe dekodera okazuje się że w miejscu gdzie zaczyna się plastikowa obudowa gniazda(sam koniuszek płytki) były aż dwa
ledwo widoczne nawet przez lupę języczki!!!!!!!! wyglądały jak cwierćmilimetrowe paski topnika.Teraz dekoder działa i loka śmiga.Sprawdzajcie swoje nowe gagary przed montażem dekodera!Zimo z tego wynika jest dobrze zabazpieczone ale inne dekodery mogą nie mieć tyle szczęścia.Dzięki za wsparcie 

-
- Kontakt:
Muszą chyba być zamienione jakieś kable niema innej możliwości
-
- Kontakt:
W innej loce (er20 oraz ludka pcc) dekoder działa.
Wsedziłem dekoder i odciągłem całą płtykę od silnika tak by się z nim nie stykała i dalej to samo.Swiatła świecą w obu kierunkach,pokretło w jedną działa w drugą robi zwarcie więc to nie silnik.Płytka jest prosta jak konstrukcja cepa więc nie rozumiem.
Zrobiłem fotki obu stron płytki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/922 ... 67675.html
Wsedziłem dekoder i odciągłem całą płtykę od silnika tak by się z nim nie stykała i dalej to samo.Swiatła świecą w obu kierunkach,pokretło w jedną działa w drugą robi zwarcie więc to nie silnik.Płytka jest prosta jak konstrukcja cepa więc nie rozumiem.

Zrobiłem fotki obu stron płytki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/922 ... 67675.html
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Sprawdź dekoder w drugiej loce bo może być wyjście upalone.KrystianoV6 pisze:...przekręcam w drugą stronę a tu zwarcie.
-
- Kontakt:
Podłączenie dekodera mam poprawne.Faktycznie było prawie nie widoczne zlanie cyny przy gnieździe na pinie 4i5 licząc od strony gwiazdki.Teraz jak prawidłowo zaprogramowany dekoder włożeyłem do gagara to światła świecą z DWÓCH STRON
,przekręcam pokretłem a gager w jedną stronę jedzie normalnie ,przekręcam w drugą stronę a tu zwarcie
.
Po ponownym wstawieniu zaślepki w analogu poprawna jazda.Jutro sprubuję przełożyć silnik z ludmiły i sprawdzę stan płytki od strony silnika.Silniki w tych lokach mają rożne przypadłości.

Po ponownym wstawieniu zaślepki w analogu poprawna jazda.Jutro sprubuję przełożyć silnik z ludmiły i sprawdzę stan płytki od strony silnika.Silniki w tych lokach mają rożne przypadłości.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- biker
- Kontakt:
Proponuje szkło powiększające do ręki i popatrz czy nie ma zwarcia na lutach przy gnieździe dekodera. Miałem kiedyś takie objawy w innej loce, w analogu było ok a w cyfrze dramat.
-
- Kontakt:
Po zaintalowaniu dekodera postawiłem lokę na analog i jechała ale czy jechała w tył czy w przód to świeciła tak samo.
Teraz po zaprogramowaniu dekodera w ER20(ten jeździ prawidłowo) gager jedzie i w tył i w przód ale światła się nie przełączają tylko cały czas świecą w jednym kierunku.Czyżby niekompatybilność dekodera z loką? czy to możliwe?
Teraz po zaprogramowaniu dekodera w ER20(ten jeździ prawidłowo) gager jedzie i w tył i w przód ale światła się nie przełączają tylko cały czas świecą w jednym kierunku.Czyżby niekompatybilność dekodera z loką? czy to możliwe?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A po zainstalowaniu dekodera w lokomotywie (BEZ cudowania z multimausem) było ok, tzn czy loka jeździła w DCC/analog z dekoderemKrystianoV6 pisze:Jest jednak inny problem. Po zainstalowaniu dekodera zimo mx622N na multimausie wyskakuje err 1.

Jeśli dekoder działa w Gagarinie, a jedynie nie udaje się go programować, to ustaw mu potrzebny adres w innej lokomotywie i cofnij do Gagara.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 18:25 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.