Nie chcemy Izby pamięci i żenady

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Re: Nie chcemy Izby pamięci i żenady

Post autor: Mariusz »

Proponuję jaśniej pisac, potem są nieporozumienia. Dla mnie RP to Polska, a nie kolej jakaś.
:mrgreen:
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

RP czyli Rail Polska ;)
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

A mnie zastanawia to "RP"
Wszędzie jest Pl
RP to bodajże Filipiny.
Pl nawet na wagonach już widnieje jak i samochodach, RP nie widziałem jeszcze.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

fred3rg pisze: (...) Oraz, że zupełnie nie opłaca sie mieszać w zestawach PKP z innymi zarządami...
Jeżeli epokowo się zgadza i były takie przypadki czemu nie? :P
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 17:06 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fred3rg
Kontakt:

Post autor: fred3rg »

ArturSch pisze:Pomimo nagonki wszelkich GURU : że to jest zabawka, a nie model, że niezgodny z rzeczywistością itd.
A dzięki niewiedzy, a często wierze, że kupowanie tandety skłoni producenta do zrobienia czegoś lepszego :P

Siedziałem cicho. Nie czuję się GURU, ale w końcu coś napiszę:

Po wielkich zmianach, Tetetka pozostała tetetką. Zdecydowana większość modelarzy nie dotknie się do tej wielkości! I to nie tylko dla tego, ze przy HO i Nce jest bardzo mało taboru i jeszcze mniej torów, a części typu kołą, czy kks koszmarnie drogie.
W przypadku PKP Tetetka składa sie głównie ze startówek! Za BttB przynajmniej wiadomo było, że jak coś miało napisane PKP, to na prawdę jeździło na polskich kolejach :P
Pod tym względem, Tillig cofnął się o wiele lat, albo może inaczej- wyznaczył nową jakość, a raczej jej brak! I będzie to robił nadal, bo mu sie opłaca. A my głupcy nawet nie wiemy, kiedy wciska nam kit!

Zawsze wielce dziwiło mnie, wyśmiewanie cystern z rurki do kabli, i lokomotyw w stylu "ST16" prze osoby, które chwalą coraz to nowe PKP tilliga!
Talboty PKP Cargo, są wagonowym odpowiednikiem "ST16", ale patrzy sie na nie, jak na poważne modele, a czemu?

Temu że wszyscy znają sie świetnie na lokomotywach. W sieci można znaleźć dziesiątki tysięcy zdjęć, nawet typów tak nieznanych do niedawna jak 401Da.

A o wagonach prawie nikt nie ma zielonego pojęcia. Większość potrafi powiedzieć tylko, że to towarowy kryty, czy platforma.
A jaka??
A taka długa, niebieska <rotfl>

Jak jakaś pani opisuje w ten sposób samochód, to jest to dla nas bardzo śmieszne, ale jak my opisujemy coś, czym sie interesujemy i podobno się na tym jakoś znamy, to wszystko jest ok :P

Wstyd Panowie!

Bardzo dobrze się dzieje, że udało się doprowadzić do powstania M62 "RP" i węglarek CTL i mam nadzieję że jeszcze coś uda sie doprowadzić do finału.

Ale im więcej kupujemy pięknych kolorowych "poczt", tym bardziej oddala się szansa na "Y-ki", czy węglarki "RP", a przybliża na "IZBY PAMIĘCI"!

Mam nadzieję, że teraz Tillig dostanie od nas wyraźny sygnał, że bardziej opłaca sie robić solidne modele a nie startówki PKP! Oraz, że zupełnie nie opłaca sie mieszać w zestawach PKP z innymi zarządami...
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 17:04 przez fred3rg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

KrzyszTTof pisze:... upchnięcie modelu PKP na rynku modelarskim w ilości 200 sztuk to pikuś.
Pomimo nagonki wszelkich GURU : że to jest zabawka, a nie model, że niezgodny z rzeczywistością itd.
:P
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

MarcinSz pisze:Ale jego wykonywano w ilości odpowiadającej złożonemu przez handlowców zamówieniu.
No nie tak do końca zły. W każdym razie pokazuje, że upchnięcie modelu PKP na rynku modelarskim w ilości 200 sztuk to pikuś.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 09:26 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
MarcinSz
Kontakt:

Post autor: MarcinSz »

KrzyszTTof pisze:Pocztowy Y PKP (pomarańcz), choć bardzo krytykowany, sprzedał się jak świerze bułeczki na pniu. Czy trzeba więcej dowodów na potrzeby rynku?
Ale jego wykonywano w ilości odpowiadającej złożonemu przez handlowców zamówieniu.
Dlatego nie jest to dobry przykład.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, 18:59 przez MarcinSz, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin Szwanenfeld
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Tomas Rejl pisze:Jak juź pisalem, na TRAKO mówilem z Panem Andrzejem z AMC w sprawie "Y" PKP 2.klasa.
To chyba nie jest najlepsza droga komunikacji z firmą Tillig. Zamówioną na początku grudnia BR56 DR III ep. dostałem 9 kwietnia.
Można to załatwić inaczej. Czy mogę kupić u Tilliga np. 300 wagonów Y "WARS" ?? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 13:25 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KTT
Kontakt:

Post autor: KTT »

ArturSch pisze:Może zacznijmy od WYKUPIENIA ...Y-ków (500699) !!
Ja kupie 5 szt. Y-kow jak tylko sie pojawia :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 12:33 przez KTT, łącznie zmieniany 1 raz.
Arek
Kontakt:

Post autor: Arek »

Niech AMC zamówi drugą serię. Ciekawe co szybciej pójdzie. :mrgreen: A z resztą tym sposobem mają już set osobowegy PKP. 2 "Y" z różnymi numerami + poczta. :mrgreen:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Tomas Rejl pisze:Wystarczy tylko zamówić druga serie ;)
Może zacznijmy od WYKUPIENIA ...Y-ków (500699) !!
:mrgreen:
Arek
Kontakt:

Pewnie Tomek.
To się skończy to szaleństwo na Allegro. Nadmierny zysk sprzedawców. Chociaż to pachnie minioną epoką :mrgreen: .
W Olsztynie na stacji stał do niedawna polski wagon pocztowy. Można by zmienić numer wagonu i st. macierzystą.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomas Rejl
Kontakt:

Post autor: Tomas Rejl »

KrzyszTTof pisze:Pocztowy Y PKP (pomarańcz), choć bardzo krytykowany, sprzedał się jak świerze bułeczki na pniu. Czy trzeba więcej dowodów na potrzeby rynku?
Wystarczy tylko zamówić druga serie ;)
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 11:58 przez Tomas Rejl, łącznie zmieniany 1 raz.
Arek
Kontakt:

Dzień dobry.
Racja. Ostatnia aukcja na Allegro 270 zeta :shock:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”