Nie chcemy Izby pamięci i żenady
Moderator: mod-Tabor
- Mariusz
- Kontakt:
Re: Nie chcemy Izby pamięci i żenady
Proponuję jaśniej pisac, potem są nieporozumienia. Dla mnie RP to Polska, a nie kolej jakaś.

-
- Kontakt:
RP czyli Rail Polska 

- Mariusz
- Kontakt:
A mnie zastanawia to "RP"
Wszędzie jest Pl
RP to bodajże Filipiny.
Pl nawet na wagonach już widnieje jak i samochodach, RP nie widziałem jeszcze.
Wszędzie jest Pl
RP to bodajże Filipiny.
Pl nawet na wagonach już widnieje jak i samochodach, RP nie widziałem jeszcze.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Jeżeli epokowo się zgadza i były takie przypadki czemu nie?fred3rg pisze: (...) Oraz, że zupełnie nie opłaca sie mieszać w zestawach PKP z innymi zarządami...

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 17:06 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- fred3rg
- Kontakt:
A dzięki niewiedzy, a często wierze, że kupowanie tandety skłoni producenta do zrobienia czegoś lepszegoArturSch pisze:Pomimo nagonki wszelkich GURU : że to jest zabawka, a nie model, że niezgodny z rzeczywistością itd.

Siedziałem cicho. Nie czuję się GURU, ale w końcu coś napiszę:
Po wielkich zmianach, Tetetka pozostała tetetką. Zdecydowana większość modelarzy nie dotknie się do tej wielkości! I to nie tylko dla tego, ze przy HO i Nce jest bardzo mało taboru i jeszcze mniej torów, a części typu kołą, czy kks koszmarnie drogie.
W przypadku PKP Tetetka składa sie głównie ze startówek! Za BttB przynajmniej wiadomo było, że jak coś miało napisane PKP, to na prawdę jeździło na polskich kolejach

Pod tym względem, Tillig cofnął się o wiele lat, albo może inaczej- wyznaczył nową jakość, a raczej jej brak! I będzie to robił nadal, bo mu sie opłaca. A my głupcy nawet nie wiemy, kiedy wciska nam kit!
Zawsze wielce dziwiło mnie, wyśmiewanie cystern z rurki do kabli, i lokomotyw w stylu "ST16" prze osoby, które chwalą coraz to nowe PKP tilliga!
Talboty PKP Cargo, są wagonowym odpowiednikiem "ST16", ale patrzy sie na nie, jak na poważne modele, a czemu?
Temu że wszyscy znają sie świetnie na lokomotywach. W sieci można znaleźć dziesiątki tysięcy zdjęć, nawet typów tak nieznanych do niedawna jak 401Da.
A o wagonach prawie nikt nie ma zielonego pojęcia. Większość potrafi powiedzieć tylko, że to towarowy kryty, czy platforma.
A jaka??
A taka długa, niebieska <rotfl>
Jak jakaś pani opisuje w ten sposób samochód, to jest to dla nas bardzo śmieszne, ale jak my opisujemy coś, czym sie interesujemy i podobno się na tym jakoś znamy, to wszystko jest ok

Wstyd Panowie!
Bardzo dobrze się dzieje, że udało się doprowadzić do powstania M62 "RP" i węglarek CTL i mam nadzieję że jeszcze coś uda sie doprowadzić do finału.
Ale im więcej kupujemy pięknych kolorowych "poczt", tym bardziej oddala się szansa na "Y-ki", czy węglarki "RP", a przybliża na "IZBY PAMIĘCI"!
Mam nadzieję, że teraz Tillig dostanie od nas wyraźny sygnał, że bardziej opłaca sie robić solidne modele a nie startówki PKP! Oraz, że zupełnie nie opłaca sie mieszać w zestawach PKP z innymi zarządami...
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 17:04 przez fred3rg, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Pomimo nagonki wszelkich GURU : że to jest zabawka, a nie model, że niezgodny z rzeczywistością itd.KrzyszTTof pisze:... upchnięcie modelu PKP na rynku modelarskim w ilości 200 sztuk to pikuś.

- KrzyszTTof
- Kontakt:
No nie tak do końca zły. W każdym razie pokazuje, że upchnięcie modelu PKP na rynku modelarskim w ilości 200 sztuk to pikuś.MarcinSz pisze:Ale jego wykonywano w ilości odpowiadającej złożonemu przez handlowców zamówieniu.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 09:26 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Ale jego wykonywano w ilości odpowiadającej złożonemu przez handlowców zamówieniu.KrzyszTTof pisze:Pocztowy Y PKP (pomarańcz), choć bardzo krytykowany, sprzedał się jak świerze bułeczki na pniu. Czy trzeba więcej dowodów na potrzeby rynku?
Dlatego nie jest to dobry przykład.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, 18:59 przez MarcinSz, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin Szwanenfeld
-
- Kontakt:
To chyba nie jest najlepsza droga komunikacji z firmą Tillig. Zamówioną na początku grudnia BR56 DR III ep. dostałem 9 kwietnia.Tomas Rejl pisze:Jak juź pisalem, na TRAKO mówilem z Panem Andrzejem z AMC w sprawie "Y" PKP 2.klasa.
Można to załatwić inaczej. Czy mogę kupić u Tilliga np. 300 wagonów Y "WARS"

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 13:25 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KTT
- Kontakt:
Ja kupie 5 szt. Y-kow jak tylko sie pojawiaArturSch pisze:Może zacznijmy od WYKUPIENIA ...Y-ków (500699)![]()

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 12:33 przez KTT, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Niech AMC zamówi drugą serię. Ciekawe co szybciej pójdzie.
A z resztą tym sposobem mają już set osobowegy PKP. 2 "Y" z różnymi numerami + poczta.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Może zacznijmy od WYKUPIENIA ...Y-ków (500699)Tomas Rejl pisze:Wystarczy tylko zamówić druga serie

-
- Kontakt:
Pewnie Tomek.
To się skończy to szaleństwo na Allegro. Nadmierny zysk sprzedawców. Chociaż to pachnie minioną epoką
.
W Olsztynie na stacji stał do niedawna polski wagon pocztowy. Można by zmienić numer wagonu i st. macierzystą.
Pozdrawiam
To się skończy to szaleństwo na Allegro. Nadmierny zysk sprzedawców. Chociaż to pachnie minioną epoką

W Olsztynie na stacji stał do niedawna polski wagon pocztowy. Można by zmienić numer wagonu i st. macierzystą.
Pozdrawiam
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Wystarczy tylko zamówić druga serieKrzyszTTof pisze:Pocztowy Y PKP (pomarańcz), choć bardzo krytykowany, sprzedał się jak świerze bułeczki na pniu. Czy trzeba więcej dowodów na potrzeby rynku?

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 11:58 przez Tomas Rejl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dzień dobry.
Racja. Ostatnia aukcja na Allegro 270 zeta
Pozdrawiam
Racja. Ostatnia aukcja na Allegro 270 zeta

Pozdrawiam