Ach, gdyby jeszcze te izolatory miały przewężenie na drut ...to by było MISTRZOSTWO ŚWIATAmiki pisze:drut nawojowy 0,35.... znalazł się

PIĘKNE

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Ach, gdyby jeszcze te izolatory miały przewężenie na drut ...to by było MISTRZOSTWO ŚWIATAmiki pisze:drut nawojowy 0,35.... znalazł się
Witek M. pisze:daje sie calkiem dobrze wyciagac
Nie rozumiem Waszych problemów ! Przecież drut nawojowy 0,35 (miedź w emalii) to nic szczególnego, powiedziałbym wręcz: TYPOWYmiki pisze:... planowałem wyżarzyć w grillu mosiądz
A probowales wyciagac? Drut miedziany daje sie calkiem dobrze wyciagac co skutkuje zmniejszeniem srednicy (przy okazji sie elegancko prostuje). Bierzesz metr golego drutu, wkrecasz jeden koniec w imadlo i powoli ciagasz kombinerkami, poki sie nie zerwie. Powinno dac sie wyciagnac o okolo 20% czyli gdzies o tyle powinna spasc srednica.miki pisze: [...] 0.35 poszukiwany - miedz, ew. mosiadz do odpuszczenia [...]
Jezeli silikon wytrzyma wyjmowanie odlewu (a konkretnie ten "grzebien" co ma robic dziurki wzdluz slupa) to cena sztuki powinna byc cos kolo 1 Zubra*, i do tego nie trzeba inwestowac paru minut na lutowanie.WM-MODEL pisze: [...] cos kolo 11,00PLN [...]
A nie lepiej, tak jak Zbyszek Kluba, zrobić takie słupy w TT składane z kilku blaszek?Witek M. pisze:Tak mi chodzi po glowie pomysl zrobienia slupow zelbetowych w formie odlewu z zywicy.
Doskonały pomysł!Witek M. pisze: Tak mi chodzi po glowie pomysl zrobienia slupow zelbetowych w formie odlewu z zywicy. Cos jak to, co sprzedaja H&W, ale bez potrzeby zmudnego zwijania blaszki w kwadratowy profil...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość