STONKA z PIKO
Moderator: mod-Ogółem
- PiotrT
- Kontakt:
Re: STONKA z PIKO
Tak jak wspomniałem kilka postów wyżej mam zamiar wysłać wyniki ankiety do Piko, Tilliga, Roco i Kuehna'a gdyby ktoś chciał pomóc w redagowaniu maila albo jednak ktoś z większym doświadczeniem/autorytetem (czyt. admin) chciałby się tego podjąć to proszę info na pw.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
A Wrocław tą korespondencję przekazuje do archiwum:.... Tillig jednak czyta przesyłaną z PL, do Sebnitz, korespondencję (chyba że jest po polsku), a potem przekazuje do ....Wrocławia.

P.S. A na poważnie, żeby nie było, to ja jestem ZA pisaniem do Tilliga. Tylko trzeba wziąć i napisać, a nie bić piane na forum zwrotami "powinniśmy napisać", "niech ktoś napisze", "nie powinniśmy siedzieć cicho", itp.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 10:13 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
- PiotrT
- Kontakt:
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Pomysł bardzo dobry, tylko że .... myśmy już to nie raz przerabiali. Poszukaj sobie np. wątku "nie chcemy izby pamięci i żenady". Nie raz już były słane protesty i petycje do Tilliga, i za każdym razem Tillig miał nas głęboko w d..pie.JarTTek pisze:W związku z zapowiedzią wprowadzenia do sprzedaży zestawu nr 01423 w którym model lokomotywy jest dla nas nie do przyjęcia, proponuję napisać oficjalną notę protestacyjną do Tilliga[/b] przeciwko traktowaniu jak idiotów polskich miłośników kolei
...
Czy po takiej nocie będzie głośno![]()
Ale próbuj, próbuj ... Trzymamy za Ciebie kciuki.
Zamiast tracić czas na forum pisaniem w tym wątku, pisz do Tilliga.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:25 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
NO nie... BRAWOJarTTek pisze:KrzyszTTof nalezą mi się od Ciebie punkciki. Dzięki mnie teraz wiesz, ilu masz przyjaciół na FTT - BEZCENNE - gratuluję![]()

Najpierw insynuujesz androny pod adresem Krzysztofa, żeby za chwilę prosić o punkciki, bo dzięki Tobie, a właściwie Twoim niedorzecznym stwierdzeniom, Kolega wie ile ma przyjaciół. Muszę Cię zapewnić, że bez tego wie ilu jest Jemu życzliwych .
A swoją drogą co palisz, bo na trawkę to mi nie wygląda

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:24 przez markom, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
KrzyszTTof nalezą mi się od Ciebie punkciki. Dzięki mnie teraz wiesz, ilu masz przyjaciół na FTT - BEZCENNE - gratulujęKrzyszTTof pisze:To był zamach na stonkę Obrazek.akinomrz pisze:Teoria godna samego Antka M. - to EKA MODEL blokuje inicjatywę obywatelską pt. Stonka w TT

Żeby temat był ciągle żywy - gratuluję kolegom pomysłów i kreatywności

W 100% zgadzam się ze Sławkiem.slawek pisze:zamiast krytykować i wyśmiewać wszystkich może warto było by zaproponować coś konstruktywnego? woda, spadając kropla po kropli doprowadza skałę do skruszenia wiec i my musimy dopytywać się w sklepach, u importerów, przedstawicieli milczących nikt nie usłyszy!
W związku z zapowiedzią wprowadzenia do sprzedaży zestawu nr 01423 w którym model lokomotywy jest dla nas nie do przyjęcia, proponuję napisać oficjalną notę protestacyjną do Tilliga przeciwko traktowaniu jak idiotów polskich miłośników kolei TT

Ps. Najwyżej padnie jakaś hurtownia
Czy po takiej nocie będzie głośno....milczących nikt nie usłyszy!

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:23 przez JarUs, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Żadna denominacja. Na 3 stronie tego wątku kolega Renger pisze:
Obecnie UMF pracuje nad SM42 która będzie wypuszczana w dużych ilościach po bardzo korzystnej cenie. Nie pytajcie mnie o cenę i terminy bo nic nie wiem. Mogę was natomiast zapewnić, że będzie bardzo dobrą alternatywą dla wersji obecnie oferowanej.
Obecnie UMF pracuje nad SM42 która będzie wypuszczana w dużych ilościach po bardzo korzystnej cenie. Nie pytajcie mnie o cenę i terminy bo nic nie wiem. Mogę was natomiast zapewnić, że będzie bardzo dobrą alternatywą dla wersji obecnie oferowanej.
- Marcin
- Kontakt:
Re: ZAPYCHACZ UFO nr8837
hehe denominacja juz kiedys była, wiecej chyba nie bedziegonzoTTom pisze:I złota myśl:
Moduł bez STONKI wieje nudą.
Więc albo dalej nudzimy, albo czekam na tańszy UMF.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:21 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
ZAPYCHACZ UFO nr8837
Odbiegając od tematu, to: jak już na Tarczynie stanie sieć trakcyjna, to raczej SM42, bo ZAPYCHACZ UFO nr8837 jest chyba elektryczny.
W sprawie mądrości polskich, to jeszcze jest powiedzenie, że:
Każdy kij ma dwa końce, a cep to nawet trzy.
Ważne, że kij jest już w mrowisku.
A do rzeczy:
Myślę, że My jako Forum przedstawiamy jakąś siłę (nabywczą) i warto by się pokusić o przedstawienie naszych racji firmie PIKO lub innej firmie. Kalkulacje opłacalności pozostawmy producentom.
I złota myśl:
W sprawie mądrości polskich, to jeszcze jest powiedzenie, że:
Każdy kij ma dwa końce, a cep to nawet trzy.
Ważne, że kij jest już w mrowisku.
A do rzeczy:
Myślę, że My jako Forum przedstawiamy jakąś siłę (nabywczą) i warto by się pokusić o przedstawienie naszych racji firmie PIKO lub innej firmie. Kalkulacje opłacalności pozostawmy producentom.
I złota myśl:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:21 przez gonzoTTom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niejeden
- Kontakt:
Przyznam, że mam taki szatański plan jak już na Tarczynie stanie sieć trakcyjnawomo pisze:Starczy prawie na trzy do składania, i sam możesz wybrać malowania. A po spier... dwóch, trzecia będzie idealna. A te dwie można wtedy przerobić na zapychacze ufo

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:20 przez Niejeden, łącznie zmieniany 2 razy.
- womo
- Kontakt:
http://www.wgk.cal.pl/details.php?image ... 01318ee380
oj nie ładnie jak nie znamy kosmicznego oblicza PKP
oj nie ładnie jak nie znamy kosmicznego oblicza PKP

-
- Kontakt:
Temat widać wędruje już w kosmos skoro mowa o ufo:) kosmiczna stonka 

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 21:13 przez krisss, łącznie zmieniany 1 raz.
- womo
- Kontakt:
Starczy prawie na trzy do składania, i sam możesz wybrać malowania. A po spier... dwóch, trzecia będzie idealna. A te dwie można wtedy przerobić na zapychacze ufoNiejeden pisze:Mając nadmiarowe 2 tys. zł wolałbym jednak kupić gotową z UMF

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:19 przez womo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niejeden
- Kontakt:
Mam nadzieję, że Kolega w tym momencie tylko spamuje i nie pisze tego serio...JarTTek pisze:KrzyszTTof zapewne jesteś biznesmenem, zrobiłeś biznesplan, z którego bilans wydatków i przychodów przyniesie Ci zysk. Ja natomiast jestem tylko klientem i u mnie są tylko wydatki. Dlatego zależy mi, aby pieniądz wydać jak najrozsądniej. Oczekuję wieloseryjnego produktu za jak najniższą cenę. Więc problem, który teraz wałkujemy, jest taki, że nie jest w Twoim interesie, aby STONKA pojawiła się na rynku. Była by po prostu konkurencyjnym produktem i pieniądze potencjalnych Twoich klientów zamiast w wagony poszłyby w lokomotywę. Gdy jej nie będzie na rynku masz szansę zrealizować Swój biznesplan.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:14 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się ten dowcip
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się ten dowcip