STONKA z PIKO

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrT
Kontakt:

Re: STONKA z PIKO

Post autor: PiotrT »

Tak jak wspomniałem kilka postów wyżej mam zamiar wysłać wyniki ankiety do Piko, Tilliga, Roco i Kuehna'a gdyby ktoś chciał pomóc w redagowaniu maila albo jednak ktoś z większym doświadczeniem/autorytetem (czyt. admin) chciałby się tego podjąć to proszę info na pw.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

.... Tillig jednak czyta przesyłaną z PL, do Sebnitz, korespondencję (chyba że jest po polsku), a potem przekazuje do ....Wrocławia.
A Wrocław tą korespondencję przekazuje do archiwum:
Obrazek
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. A na poważnie, żeby nie było, to ja jestem ZA pisaniem do Tilliga. Tylko trzeba wziąć i napisać, a nie bić piane na forum zwrotami "powinniśmy napisać", "niech ktoś napisze", "nie powinniśmy siedzieć cicho", itp.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 10:13 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
PiotrT
Kontakt:

Post autor: PiotrT »

Ankieta po 72 godzinach
Głosów 84:
1 - 23
2 - 29
3 - 18
więcej - 14

Razem 191 sztuk
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

JarTTek pisze:W związku z zapowiedzią wprowadzenia do sprzedaży zestawu nr 01423 w którym model lokomotywy jest dla nas nie do przyjęcia, proponuję napisać oficjalną notę protestacyjną do Tilliga[/b] przeciwko traktowaniu jak idiotów polskich miłośników kolei
...
Czy po takiej nocie będzie głośno ?? :roll:
Pomysł bardzo dobry, tylko że .... myśmy już to nie raz przerabiali. Poszukaj sobie np. wątku "nie chcemy izby pamięci i żenady". Nie raz już były słane protesty i petycje do Tilliga, i za każdym razem Tillig miał nas głęboko w d..pie.

Ale próbuj, próbuj ... Trzymamy za Ciebie kciuki.

Zamiast tracić czas na forum pisaniem w tym wątku, pisz do Tilliga.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:25 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

JarTTek pisze:KrzyszTTof nalezą mi się od Ciebie punkciki. Dzięki mnie teraz wiesz, ilu masz przyjaciół na FTT - BEZCENNE - gratuluję :mrgreen:
NO nie... BRAWO !!
Najpierw insynuujesz androny pod adresem Krzysztofa, żeby za chwilę prosić o punkciki, bo dzięki Tobie, a właściwie Twoim niedorzecznym stwierdzeniom, Kolega wie ile ma przyjaciół. Muszę Cię zapewnić, że bez tego wie ilu jest Jemu życzliwych .
A swoją drogą co palisz, bo na trawkę to mi nie wygląda :P
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:24 przez markom, łącznie zmieniany 2 razy.
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

KrzyszTTof pisze:
akinomrz pisze:Teoria godna samego Antka M. - to EKA MODEL blokuje inicjatywę obywatelską pt. Stonka w TT :mrgreen:
To był zamach na stonkę Obrazek.
KrzyszTTof nalezą mi się od Ciebie punkciki. Dzięki mnie teraz wiesz, ilu masz przyjaciół na FTT - BEZCENNE - gratuluję :mrgreen:
Żeby temat był ciągle żywy - gratuluję kolegom pomysłów i kreatywności :mrgreen:
slawek pisze:zamiast krytykować i wyśmiewać wszystkich może warto było by zaproponować coś konstruktywnego? woda, spadając kropla po kropli doprowadza skałę do skruszenia wiec i my musimy dopytywać się w sklepach, u importerów, przedstawicieli milczących nikt nie usłyszy!
W 100% zgadzam się ze Sławkiem.
W związku z zapowiedzią wprowadzenia do sprzedaży zestawu nr 01423 w którym model lokomotywy jest dla nas nie do przyjęcia, proponuję napisać oficjalną notę protestacyjną do Tilliga przeciwko traktowaniu jak idiotów polskich miłośników kolei TT :evil: . Nie będzie nam Niemiec pluł nam w twarz :evil: !! . Jeżeli jej nie wymienią na model SP/SM 42 zagrozimy bojkotem i nie będziemy kupować wyrobów marki Tillig. :evil:
Ps. Najwyżej padnie jakaś hurtownia
....milczących nikt nie usłyszy!
Czy po takiej nocie będzie głośno ?? :roll:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:23 przez JarUs, łącznie zmieniany 2 razy.
gonzoTTom
Kontakt:

Post autor: gonzoTTom »

Żadna denominacja. Na 3 stronie tego wątku kolega Renger pisze:
Obecnie UMF pracuje nad SM42 która będzie wypuszczana w dużych ilościach po bardzo korzystnej cenie. Nie pytajcie mnie o cenę i terminy bo nic nie wiem. Mogę was natomiast zapewnić, że będzie bardzo dobrą alternatywą dla wersji obecnie oferowanej.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Re: ZAPYCHACZ UFO nr8837

Post autor: Marcin »

gonzoTTom pisze:I złota myśl:
Moduł bez STONKI wieje nudą.
Więc albo dalej nudzimy, albo czekam na tańszy UMF.
hehe denominacja juz kiedys była, wiecej chyba nie bedzie
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:21 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
gonzoTTom
Kontakt:

ZAPYCHACZ UFO nr8837

Post autor: gonzoTTom »

Odbiegając od tematu, to: jak już na Tarczynie stanie sieć trakcyjna, to raczej SM42, bo ZAPYCHACZ UFO nr8837 jest chyba elektryczny.
W sprawie mądrości polskich, to jeszcze jest powiedzenie, że:
Każdy kij ma dwa końce, a cep to nawet trzy.
Ważne, że kij jest już w mrowisku.
A do rzeczy:
Myślę, że My jako Forum przedstawiamy jakąś siłę (nabywczą) i warto by się pokusić o przedstawienie naszych racji firmie PIKO lub innej firmie. Kalkulacje opłacalności pozostawmy producentom.
I złota myśl:
Moduł bez STONKI wieje nudą.
Więc albo dalej nudzimy, albo czekam na tańszy UMF.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:21 przez gonzoTTom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

womo pisze:Starczy prawie na trzy do składania, i sam możesz wybrać malowania. A po spier... dwóch, trzecia będzie idealna. A te dwie można wtedy przerobić na zapychacze ufo :mrgreen:
Przyznam, że mam taki szatański plan jak już na Tarczynie stanie sieć trakcyjna :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:20 przez Niejeden, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

http://www.wgk.cal.pl/details.php?image ... 01318ee380
oj nie ładnie jak nie znamy kosmicznego oblicza PKP :mrgreen:
krisss
Kontakt:

Post autor: krisss »

Temat widać wędruje już w kosmos skoro mowa o ufo:) kosmiczna stonka :shock:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 21:13 przez krisss, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Niejeden pisze:Mając nadmiarowe 2 tys. zł wolałbym jednak kupić gotową z UMF :mrgreen:
Starczy prawie na trzy do składania, i sam możesz wybrać malowania. A po spier... dwóch, trzecia będzie idealna. A te dwie można wtedy przerobić na zapychacze ufo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:19 przez womo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niejeden
Kontakt:

Post autor: Niejeden »

JarTTek pisze:KrzyszTTof zapewne jesteś biznesmenem, zrobiłeś biznesplan, z którego bilans wydatków i przychodów przyniesie Ci zysk. Ja natomiast jestem tylko klientem i u mnie są tylko wydatki. Dlatego zależy mi, aby pieniądz wydać jak najrozsądniej. Oczekuję wieloseryjnego produktu za jak najniższą cenę. Więc problem, który teraz wałkujemy, jest taki, że nie jest w Twoim interesie, aby STONKA pojawiła się na rynku. Była by po prostu konkurencyjnym produktem i pieniądze potencjalnych Twoich klientów zamiast w wagony poszłyby w lokomotywę. Gdy jej nie będzie na rynku masz szansę zrealizować Swój biznesplan.
Mam nadzieję, że Kolega w tym momencie tylko spamuje i nie pisze tego serio...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 09:14 przez Niejeden, łącznie zmieniany 1 raz.
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.

Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się ten dowcip :lol:
Zablokowany

Wróć do „Ogółem”