nie widzę skrzynek i chęci przyjazdu z nimi na jakikolwiek z

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ŁukaszTT
Kontakt:

Re: nie widzę skrzynek i chęci przyjazdu z nimi na jakikolwiek z

Post autor: ŁukaszTT »

Można gdzieś obejrzeć ten filmik? :D
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

W sumie, po przeczytaniu ponad 100 postów (głównie utyskiwań nt. braku: samochodu, czasu, zgody mamy/żony, itp. itd.) w temacie Rosswein / Poznań, miałem napisać coś innego, ale ochłonąłem i sobie odpuściłem.
Osobiście miałem przyjemność (mimo kosztów, trudu, poświęconego czasu) być uczestnikiem zlotu w Rosswein i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem imprezy (w przeciwieństwie do odczuć po zeszłorocznych MTP HOBBY). Ktoś wcześniej z takim naciskiem napisał, że tetetkę należy promować w Polsce (z naciskiem na "promować" i "Polsce"), że zacząłem się zastanawiać nad swoim patriotyzmem. Tylko, że grupa zaangażowana w wyjazd do Niemiec (nie tylko uczestnicy, ale także Ci, którzy urzyczyli owoce swojej pracy) pojechali ową Polskę reprezentować, pokazać, że TT tutaj istnieje i budowane są rzeczy godne zainteresowania. Jako ciekawostkę podam fakt, że podczas imprezy powstał filmik, w którym naszym modułom i taborowi poświęcono ok. 1/3 długości, co jest moim zdaniem znamienne, wziąwszy pod uwagę, że stanowiliśmy niecałe 10% całej makiety liczącej 365m. Być może wynikało to z faktu, że większość polskich modułów była tam nowością, ale fakt jest faktem. To samo zainteresowanie zresztą można było też bez trudu dostrzec na targach lipskich.
Co do wspominanej promocji, to ja osobiście promować TT w Polsce mogę przy okazji, ale nie mam zamiaru czynić z tego mojej głównej działalności. Co do promocji w Niemczech to faktycznie tam ona nie jest potrzebna i nie taki był cel zlotu w Rosswein, o czym może śwadczyć wywieszone na drzwiach wejściowych w trakcie imprezy info o mniej więcej takiej treści: "To jest zamknięta impreza modelarska. Informacje prasowe o wystawie są nieprawdziwe".

PS. Do Rosswein oczywiście pojechałem także bawić się, spędzić miło czas, podpatrzeć rozwiązania stosowane przez innych i to wszystko udało się zrealizaować w 100%.
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

gemol pisze:Sosnowiec jest w połowie marca, (...), bądź w Sosnowcu.
Do TTygryska i Kłapouchego:
Ja wybieram się do Sosnowca, więc chyba zmieścimy się razem do mojego Rovera (nie na rower ;) ) Zapraszam!
W poprzednich 2 latach jeździłem do Sosnowca z Piotrkiem miano. Może teraz pojedziemy w 2 samochody? Ja mam 3 skrzynki, miano 2, wy - jeśli dobrze zrozumiałem - po jednej. Chętni zawsze się znajdą i transport można zoptymalizować finansowo.
Pozdrawiam
PiotrZ
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

TTygrysek pisze:Powiem tak my ( grupa z Poznania) już w zeszłym roku mówiliśmy o wystawieniu się na Targach Hobby więc nie było chyba sensu załatwiać wyjazdu za granice.
Piotrek jeździ i po Polsce i za granice.
TTygrysek pisze:Cała dyskusja zaczęła się od promowania Polskiej TT w POLSCE a nie wyjazdów zagranice bo tam promować nie trzeba. Żaden z nas nie wyklucza wizyty na zlocie ale w POLSCE, TO TUTAJ TRZEBA PROMOWAĆ TĄ SKALĘ !!
Jakie "promowanie" ?? Ja jeżdżę po to żeby się bawić, a nie robić jakiś gesheft. Jak inni będą widzieli dobrą zabawę, to się przyłączą. Jak zobaczą te zmagania, walkę, mękę, trud, wysiłek, pot, nabrzmiałe żyły na skroniach... :roll: są inne, mniej męczące zajęcia :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2009, 18:05 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

12-14 marca - ten termin jest wstępnie zaklepany.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Post autor: TTygrysek_P-ń »

gemol pisze:Sosnowiec jest w połowie marca, więc ponad trzy miesiące. Nie dasz rady przyjechać do Radomia, bądź w Sosnowcu.
Jakaś konkretna data? Ja mam tylko 1 weekend wolny w miesiącu i muszę wiedzieć z dokładnością co do dnia aby wolne załatwić.
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

TTygrysek pisze:Dla przypomnienia w tym roku powstała Sekcja TT przy PKMK.
To jakiś niezbędny element tej całej zabawy czy co?? Mam wrażenie, że zrobiłem to co zrobiłem, żeby się bawić a nie cokolwiek "promować". Jak się komuś spodoba to może zawsze się zapytać co i jak, bez klubów, sekcji, prezesów, zarządów, papierków i tym podobnych bzdetów.
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Sosnowiec jest w połowie marca, więc ponad trzy miesiące. Nie dasz rady przyjechać do Radomia, bądź w Sosnowcu.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Ja cały czas to powtarzam. Te moduły miały być gotowe na targi ale nigdy nie wykluczaliśmy występu na zlocie (ale nie widzę potrzeby wyjeżdżać zagranice) mi nasze polskie podwórko wystarczy. Potrzebny jest tylko wolny czas aby pojawić się na zlocie oraz w moim przypadku informacja o terminie imprezy co najmniej 3 miesiące wcześniej aby wolne sobie załatwić. Z przyjazdem do Radomia może być akurat problem bo pracuję.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

brovarek pisze:Proponuje żeby admin załozył taki watek: chce przyjechac do Radomia. czekamy na chetnych.
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=5684 8)
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

TTygrysek pisze:I właśnie ruszyliśmy przysłowiowy tyłek, byliśmy na targach oraz na pewno będziemy na corocznej wystawie makiet i taboru w PKMK
I chwała Wam za to! :mrgreen:
TTygrysek pisze: ...a jak pozwoli czas to zjawimy się na jakimś zlocie.
Witamy w klubie... 8)
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

No i teraz gadasz normalnie. Zapraszamy do Radomia !!!
Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

T_Domagalski pisze: ...Ale to trzeba ruszyć tyłek, a nie biadolić, jak niektórzy...
I właśnie ruszyliśmy przysłowiowy tyłek, byliśmy na targach oraz na pewno będziemy na corocznej wystawie makiet i taboru w PKMK a jak pozwoli czas to zjawimy się na jakimś zlocie. Dla przypomnienia w tym roku powstała Sekcja TT przy PKMK.
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

TTygrysek pisze:Cała dyskusja zaczęła się od promowania Polskiej TT w POLSCE.[...] TO TUTAJ TRZEBA PROMOWAĆ TĄ SKALĘ !!
Jeśli uważasz, że sTTandard nie promuje TT w Polsce lub robi to źle, to zawsze możesz rozpocząć jakąś własną inicjatywę. Ale to trzeba ruszyć tyłek, a nie biadolić, jak niektórzy (to tak a'propos tematu przewodniego, czyli braku chęci przyjazdu ze skrzynkami...):
Kłapouchy pisze:Samochodem odjeżdżam o której chcę, a nie jak w przypadku pociągu "muszę się zbierać, bo następny pociąg za X godzin". [...] Ścisk i tłok w pociągach dalekobieżnych nie należy do przyjemnych i do tego trzeba uważać na moduły (uszkodzenia na pewno niemile widziane).
Stare przysłowie pszczół mówi - "Dla chcącego nie ma nic trudnego." ;)
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

nie widzę skrzynek i chęci przyjazdu z nimi na jakikolwiek z
No własnie, proponuje Ci powrócic czasem do tematu watku...
Ps. Artur , a nawet nie w kij p.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”