Taka niespodziewana nowość Tilliga na 2007 cd

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

pepsigo2pl
Kontakt:

Re: Taka niespodziewana nowość Tilliga na 2007 cd

Post autor: pepsigo2pl »

Charakterek pisze:Na stronie pisze wyraźnie, że loka to fantazimodel, a wybrana została tylko dlatego, by cały zestaw kosztował w detalu ok 80 euro.
Panowie, ja bardzo przepraszam, rozumiem, ze ma byc to zestaw startowy/fikcyjny?? Ale skad sie ta cena bierze?? Tak zeby z nas polaczkow skubac pieniadze??

Zestaw startowy/zabawkowy kosztuje w sebnitz ~47EUR;
Zestaw startowy z pelnowartosciowymi modelami ~60EUR (kosztowal, nie dostepny w sprzedazy)

Wiec z jakiej paki mamy placic 80EUR??
Charakterek pisze:2. Zaproponowano takie a nie inne wagony i takie a nie inne oznaczenia. Także takie a nie inne malowanie. Wyczaiłem, że z zestawu da się uratować wagony i pięknie je spolszczyć i umeściłem taką prośbę na TT clubie. Lokomotywę też można by przemalować na barwy a la PKP
To zamiast placic 80EUR i jeszcze przemalowywac, to ja wole wydac 40EUR i przemalowac... Taka jest moja opinia.

Cos zas sie tyczy polskich pelnowartosciowych modeli - pozostaje nam cierpliwie czekac
:roll:

DOPISANE: 80EUR - za dwa porzadne wagony PKP, to tez dosc wygorowana cena. Cysterna - spoczko. Weglarka - no coz, ModArt sie klania... Predzej, czy pozniej TE porzadne PKP'owskie wagony wejda do normalnej sprzedazy, w rozsadnych cenach :P
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

1. Zestaw był skierowany dla dzieci.
2. Zaproponowano takie a nie inne wagony i takie a nie inne oznaczenia. Także takie a nie inne malowanie. Wyczaiłem, że z zestawu da się uratować wagony i pięknie je spolszczyć i umeściłem taką prośbę na TT clubie. Lokomotywę też można by przemalować na barwy a la PKP
3. Największym krzykaczom nie chciało się przeczytać wątku na TT clubie, tylko zaczęli po próżnicy kłapać o SU 2039485490320 zamiast pomóc ratować wagony, które można zrobić porządnymi PKP-owskimi modelami.
4. Na stronie pisze wyraźnie, że loka to fantazimodel, a wybrana została tylko dlatego, by cały zestaw kosztował w detalu ok 80 euro.

To chyba są konkretne powody dla których tamten wątek wyleciał. Jakbyście zapoznali się z moją prośbą na TT clubie i poczytali dlaczego taki a nie inny wybór loki - nie kłapalibyście po próżnicy. Dzieciom do zabawy w zestawie za 80 euro nikt ET 22 nie da.

By nie być gołosłownym

http://ttclub.pl/j/index.php?option=com ... Itemid=188

i to wytłuszczone i na niebiesko. Skoro to już zostało ustalone wcześniej i jasno powiedziane - dyskusję o tej loce uważałem za zbędną i nic nie wnoszącą do tematu. Nie było żadnych uwag co do malowania modelu ani od Witka, ani od Mikiego, ani od Cobrixa, za to powstał niepotrzebny offtop na temat już we wstępie wyjaśniony! Jedynym pomocnym człowiekiem okazał się DBv, który podjął się trudu pokazania malowania i za to jestem mu wdzięczny i jego uwagi zostaną uwzględnione i to głównie dzięki niemu cysterna będzie prawidłowo oznaczona i cała Polska będzie miała super wagon! Dzięki Pawle!
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

ArturSch pisze:W takim razie Witek powinien inaczej sformułowć ten wątek - tytuł i treść..
odkęcasz kota ogonem.
Wątku o cenzurze nie będę robił, bo to przypomina czasy który i Ty (lepiej) i ja (w miarę nieźle) pamiętamy. "Napiszcie towarzysze co was boli i uwiera, +napewno sie tym zajmniem na komitecie+"

Cholera, dopiero teraz to dostrzegłem
Wrzucanie wielu spraw do jednego wora ROZMYWA problem.
IMHO problem jest i powinien zostać rozwiązany jak moja 8 dziś rano. Jeżeli najgoręcej "okaleczana" dyskusja na temat fikcyjnej lokomotywy w fikcyjnym oznaczeniu i generalnie fikcji zostaje w dodatku wykastrowana z opnii krytycznych oraz dotyczących tematu (podkr.moje) to mam podstawy obawiać się o wolność słowa.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 14:47 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

miki pisze:Mówimy o ... cenzurze.
W takim razie Witek powinien inaczej sformułowć ten wątek - tytuł i treść.

Jeśli masz uwagi do cenzury całego Forum, to nie wklejaj tego w byle wątek (choćby zbliżony), tylko załóż osobną dyskusję i powiedz do kogo masz i jakie pretensje !
W tej dyskusji JEST to off-topic. Wrzucanie wielu spraw do jednego wora ROZMYWA problem.
miki
Kontakt:

ArturSch pisze:Mówimy tu o okaleczeniu.....
Nie. Mówimy o czymś dużo bardziej powaznym. O cenzurze. Owo "okaleczenie" polega (nie ma polegać, nie mogłoby polegać tylko polega!) na amputacji odchylenia na "nie", czy choćby na "mam zastrzeżenia". kogo zaboli, to już nie mój problem, nie mnie.
Awatar użytkownika
pamelar
Kontakt:

Post autor: pamelar »

no niestety taka jest tendencja na tym forum...
Kochane Bravo !!!
kiedy nam T. wyprodukuje jakąś polską lokomotywę? no kiedy? proszę powiedzcie !!
podpisano zrozpaczony.

powracając do wątku zestawu, to nie wiem czym sie stare konie podniecacie, przecież to zestaw dla dzieci i tak było napisane w info od AMC.
i o ile niektóre wagony tak jak napisał gemol ujdą, to "sm26" to fantazja.
Może też T. chce zbudować najpierw rynek, ażeby móc później wypuścić na tenże lokomotywę w barwach PKP lub innych poloników. bo tak dla kogo...dla dwudziestu świrów... ;)
w kwestii polskich lokomotyw - zgodnych z oryginałem lub prawie ;) - to w Radomiu było ich trochę ....więc nie ma co lamentować, no chyba ze ktoś koniecznie musi mieć polską lokomotywę od niemieckiego producenta...ale to juz temat na inną pogawędkę....
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

@miki: Proszę się nie rozpędzać !!

Mówimy tu o okaleczeniu wątku, a nie o "miłości" do tego czy innego producenta.
miki
Kontakt:

"zamiast +być może+ wstawiamy +z pewnością+"...
a zamiast "miodku" wstawiamy "wazeliny".

Czytaj: kupcie 200 takich zestawów to wam pomalujemy

firmowo jakieś "surplusy" na zielono i dostaniecie mityczną wyśnioną prawdziwą lokomotywę PKP za jedyne 3 stówy (ojro) . Hubert miał rację

P.S. i tłumaczenie że moje posty nie były związane z tematem brzmi jakby było napisane "Tliiig szykuje dla nas zestaw, wszystkie opinie poza bałwochwalczymi zostaną potraktowane jako prowokacja a ich autorzy ukarani"
Cobrix
Kontakt:

Post autor: Cobrix »

Ja tylko dodam ze mam serdecznie dosc takiego forum. W ciagu tego tygodnia dostalem info o skasowaniu 4 moich wypowiedzi.

Po jakiego czorta forum na ktorym nie mozna sie wypowiadac? Moze trzeba dodac przy logo informacje uwaga, forum mocno moderowane. Jezeli cos nie pasuje modowi zostanie skasowane. Jedyna dozwolona opcja to balwochwalcze wypowiedzi na temat T.

Dzieki ja wysiadam.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Kto wymoderowal caly watek?

Witek M. pisze:Kto je wymoderowal i dlaczego?
Proszę spytać autora wątku.
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Taka niespodziewana nowość Tilliga na 2007 cd

Post autor: Witek M. »

http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=2700

Jeszcze wczoraj bylo kilkanascie wypowiedzi. Kto je wymoderowal i dlaczego?
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, 07:38 przez Witek M., łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Ogółem”