Jak jesteś tak bardzo ciekaw, to ci odpowiem na parę
marTTush pisze:Wszystkie Wasze dywagacje najczęściej mają wtrącenia typu "łatwo mogę sobie wyobrazić", "gdyby kiedyś coś komuś gdzieś jakoś" i podobne.
Bzdura. Ani wszystkie ani dywagacje. Pokaż palcem choć JEDNĄ w moim wykonaniu.
marTTush pisze:Czy na którymkolwiek spotkaniu, przeciez kilka ich już było, ktokolwiek użył wszystkich przewodów?
i to ma być argument za tym żeby ich nie było. Raczysz żartować
marTTush pisze:Czy ktokolwiek "odprowadzał pociąg pod semafor sąsiedniej stacji"?Ile razy to się zdarzyło?
Oczywiście. Chociażby przez całą imprezę w Orońsku. Co prawda nie było ani semafora ani stacji ale zasada obowiązywała. I już wkrótce zacznie obowiazywać bardziej powszechnie
marTTush pisze:...PO CO dwadziescia, czterdzieści czy (daj Bóg!) sto osób ma robić magistralę grubości palca tylko dlatego, żeby móc wydłuzyć odległość między semaforem a tarczą przed Twoją stacją?
Nikt niczego nie musi robić. Słusznie użyłeś czasownika "móc".
marTTush pisze:...Przecież ta odległość NIGDY nie będzie większa niż 2, może 3 metry.

wystarczy jako komentarz. Polecam jakąś wizualizację idei makiety modułowej....
marTTush pisze:...Nie wystarczyłoby zrobić wiązki przewodów do zasilania tejże tarczy o takiej długości i wpinać między moduł z semaforem a moduł z tarczą omijając ileś_tam połączeń elektrycznych, z których każde jest obciążone możliwością usterki?
Gdybanie. Wypływa też ignorancja - nazywanie trzech kabelków wiązką, upychanie i dyndanie, możliwośc usterki - trele morele
marTTush pisze:...Czy wszyscy musza cierpieć katusze z lutowaniem kabli tylko po to?
nikt nie mówił, że będzie lekko..
Poza tym przynależność do sTTandartu na razie nie jest przymusowa...
aha, co prawda nie do mnie pijesz, pisząc o "knocie" ale pozwala to domniemywać, że masz w kieszeni lepsze i DZIAŁAJĄCE (podkr. moje) rozwiązanie i oczywiście w Radomiu, zamiast bawić się w puszczanie kolejek wyprujemy kable z 50 metrów torów, żeby zamontować to cudowne panaceum ...

i radość powszechna nastanie i szczęśliwość i kraść nie będą