No spoko tylko jaki jest sens maglowania zasadności bytu kilku drzew przez kilkanaście postówKwicek pisze:...

Moderator: mod-Makieta Modułowa
No spoko tylko jaki jest sens maglowania zasadności bytu kilku drzew przez kilkanaście postówKwicek pisze:...
No dobra, zrozumiałem aluzję.Grzegorz TT pisze:... i zwykłą upierdliwością.
Staram się w zmieścić w III do V ale nie mam z tych czasów żadnej dokumentacji zdjęciowej tego rejonu. Śmiem twierdzić, że takiej dokumentacji nikt nie jest w stanie zgromadzić nie czyniąc z tego celu swojego życia. Jak już napisałem wcześniej - nie mam zamiaru do swoich prac doszywać wielce wydumanej ideologi. Jeżeli bardzo spodoba mi się jakiś klimacik będący po za obszarem realnego szlaku, to wyląduje na moim module.trucker pisze:W realiach której epoki osadzone są ostatnio wykonane moduły?
Ja bym tam dał od II do VI. Są takie miejscówki, że w w/w przedziale nic się nie zmieniło. No może typ słupów.trucker pisze:W realiach której epoki osadzone są ostatnio wykonane moduły?
A gdyby tak Wasze dzieci z przedszkola chciały iść na wycieczkę w przyszłości i żadnego lasu by nie byłoT_Domagalski pisze:Generalnie świerk przycinania nie lubi, więc do dziś większość roślin uschła.
Ja też zaczynam uwielbiać ten tematmiki pisze:Nie będę ukrywał, że śledzę waszą dyskusję z coraz większą przyjemnością....
Dlatego, że utrzymywania takich żywopłotów zaprzestano... na oko jakieś 30 lat temu. Możliwe, że był to jakiś poroniony "pomysł racjonalizatorski" z czasów głębokiej komuny.Grzegorz TT pisze:...jakim prawem one tam rosną i dlaczego mają wielokrotność 1,5m.
Ten rząd świerków po lewej stronie torowiska to najprawdopodobniej pozostałości po żywopłocie, jakimi kiedyś obsadzano linie kolejowe w ramach ochrony przed zaspami śnieżnymi - coś w rodzaju naturalnych płotków przeciwśnieżnych. Takie żywopłoty były dość wysokie, przycinane na wysokości ok. 1,5m.Grzegorz TT pisze:Obrazek
T_Domagalski pisze:Taki gęsty i dorodny las świerkowy na Twoich "mazowieckich równinach" ?Grzegorz TT pisze:Las powyżej zostanie doposażony w zieleń średnią/małe drzewa.![]()
Z Wikipedii: "Świerk pospolity - (...) Rośnie głównie w północno-wschodniej części kraju, na południu Polski, w górach i na pogórzu. Nie występuje w sposób naturalny w centralnej i zachodniej Polsce."
To już prędzej sosna by tam pasowała...
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości