2011 - Zapowiedzi i Nowości

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Zablokowany
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Re: 2011 - Zapowiedzi i Nowości

Post autor: KrzyszTTof »

cichonęk pisze:KrzyszTTof w temacie węglarek PMT napisał:
Jeśli wagony spotkają się z waszym uznaniem, to skład będzie uzupełniany o kolejne maleństwa z oferty pmt.
Z moim się spotkały. Czysto wykonany odlew (to akurat zasługa PMT). Ale wielobarwny i bardzo czytelny nadruk w wykonaniu EKA zachwyca. Otrzymałem również do zestawu kalki. Nie znalazłem jednak żadnych wskazówek jak je nanieść. Prosiłbym o jakiś poglądowy rysunek rozmieszczenia dodatkowych oznaczeń - pozdrawiam
Instrukcja rozmieszczenia kalek na ramie będzie wkrótce dostępna - trwa jej rysowanie.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, 17:25 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
cichonęk
Kontakt:

Post autor: cichonęk »

KrzyszTTof w temacie węglarek PMT napisał:
Jeśli wagony spotkają się z waszym uznaniem, to skład będzie uzupełniany o kolejne maleństwa z oferty pmt.
Z moim się spotkały. Czysto wykonany odlew (to akurat zasługa PMT). Ale wielobarwny i bardzo czytelny nadruk w wykonaniu EKA zachwyca. Otrzymałem również do zestawu kalki. Nie znalazłem jednak żadnych wskazówek jak je nanieść. Prosiłbym o jakiś poglądowy rysunek rozmieszczenia dodatkowych oznaczeń - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 08:41 przez cichonęk, łącznie zmieniany 2 razy.
Ołgierd
Kontakt:

Post autor: Ołgierd »

bs221b pisze:To nie jest nowość, tylko starość: Jago .
U jednych staroć, u innych nowość: http://images50.fotosik.pl/399/9013e436b519c0fb.png
:P

Tyle, że pod marką Herrisa miał wyjść set całkiem brązowych, a ten ma ramę czarną. Ale patrząc na doświadczenie, w Hong-Kongu jest nowość, której jeszcze nikt oficjalnie nie zapowiedział, choć kontener w drodze do Hamburga...
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 20:20 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
bs221b
Kontakt:

Post autor: bs221b »

To nie jest nowość, tylko starość: Jago .
Ołgierd
Kontakt:

Post autor: Ołgierd »

Czyżby zapowiadane przez Spielemax wapniarki już dostępne? W Hong-Kongu :P

http://farm6.static.flickr.com/5017/549 ... b1b291.jpg
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 18:54 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
cichonęk
Kontakt:

Post autor: cichonęk »

W opisie jest napisane, że jest to set z epoki IIIb/c. Czyli mamy okres przejściowy, gdy jeszcze jeździły wagony z orłem (IIIb), ale już w ramach rewizji zaczęto malować oznaczenia w wersji, w której orła zastąpiła tzw. duża cecha PKP (IIIc).
Moim zdaniem jak najwięcej towarowego PKP w IIIc - nawet tej wczesnej. Mamy relatywnie mało taboru towarowego, zwłaszcza prawidłowo oznakowanego, w tej epoce. Ostatnio pojawiało się wiele pozycji w IIIb i IVa ale IIIc reprezentowana jest głównie przez wagony osobowe. Z kolei lokomotyw do składów osobowych w IIIc jest jak na lekarstwo.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 20:18 przez cichonęk, łącznie zmieniany 2 razy.
Furia
Kontakt:

Post autor: Furia »

Bardziej chodzi mi o kasę niż o epokę ;) Ale jednak brak orzełka też jest dla mnie istotny, mam pewną koncepcje i ep IIIc to już za późno by było.
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

KrzyszTTof pisze:... Pewnie zastanawiacie się, czy realistycznym jest zestawianie w jednym składzie wagonów z orłem i bez. ....
Tak, ale już mamy: http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=7196
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 11:51 przez PiasTT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

PiasTT pisze:A gdzie orzełek na drugim wagonie? :lol:
Odleciał .... :mrgreen:

W opisie jest napisane, że jest to set z epoki IIIb/c. Czyli mamy okres przejściowy, gdy jeszcze jeździły wagony z orłem (IIIb), ale już w ramach rewizji zaczęto malować oznaczenia w wersji, w której orła zastąpiła tzw. duża cecha PKP (IIIc).

Pewnie zastanawiacie się, czy realistycznym jest zestawianie w jednym składzie wagonów z orłem i bez. Oczywiście że tak! Podobną sytuację mamy na kolei aktualnie, gdy w jednym składzie możemy znaleźć węglarki w oznaczeniach PKP, PL-PKPCARGO, PL-PKPC. Wiadomym jest przecież, że okres przejściowy przy zmianie systemu oznaczeń może trwać nawet kilka lat.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 11:50 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

A gdzie orzełek na drugim wagonie? :lol:
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Re: Wracając do Nowości 2011

MarcinSz pisze:W międzyczasie urodziły się takie oto bliźniaczki http://www.ttaborpkp.pl/product.php?id_product=867.
Zdjęcie w większej rozdzielczości:
Obrazek

Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 19:23 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Re: Wracając do Nowości 2011

Post autor: krzysztof »

MarcinSz pisze:W międzyczasie urodziły się takie oto bliźniaczki
a te wagony na bazie FS http://www.ttaborpkp.pl/product.php?id_product=808 już masz dostępne?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2011, 17:35 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
MarcinSz
Kontakt:

Wracając do Nowości 2011

Post autor: MarcinSz »

Witajcie,
W międzyczasie urodziły się takie oto bliźniaczki http://www.ttaborpkp.pl/product.php?id_product=867.

Wagony dostępne do wyczerpania zapasów.

pozdrawiam
Marcin Szwanenfeld
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Tillig / AMC - projekty modeli w TT:
AMC Hurtownia Modelarska pisze:Szanowni Państwo,

w załączeniu przesyłam informację nt. modeli PKP w wielkości TT, przewidzianych do wykonania w 2011 .

Podane ceny są w euro, zawierają 23% VAT. Są to Rekomendowane Ceny Detaliczne (=> RCD).

Formularz "...AMC_2011_towarowe" zawiera ofertę polskiego parowozu Ty2.

O tym, które modele będą wykonane w 2011 roku decydować będzie ilość zamówień.
Modele będą wykonane tylko w ramach jednorazowych serii i nie wejdą do stałej oferty handlowej firmy Tillig.
W miesiącu kwietniu 2011 poinformujemy, które modele zostały ostatecznie przyjęte do realizacji w roku bieżącym.
W miarę możliwości postaramy się także określić przewidywane terminy uruchomień.

Z uwagi na konieczność złożenia odpowiedniego rocznego zamówienia u producenta bardzo prosimy wszystkich zainteresowanych i zdecydowanych o składanie zamówień u swoich sprzedawców w terminie do 24 marca 2011.

Z uwagi na brak jeszcze numerów handlowych producenta, w celu uniknięcia pomyłek proponujemy wykorzystywanie formularzy przy składaniu zamówień w wybranych sklepach.
Podane w formularzach numery poszczególnych projektów (np. AMC2011/TT/01) są tymczasowe i po ustaleniu przez firmę Tillig numeru artykułu dla danego modelu, wszystkie zamówienia zostaną przez sklepy automatycznie zaewidencjonowane pod właściwym numerem handlowym.

Przy okazji informujemy, że oczekujemy jeszcze na kalkulacje cenowe dla następujących modeli w skali 1:120 :
- zestaw trzech 4-osiowych wagonów osobowych tzw. boczniaków, PKP ep. III b (na bazie setu 01563)
- wagony Eaos w 2 - 3 wariantach wykonania.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.

Z poważaniem
Andrzej Ćwieczkowski
AMC Biuro Handlowo-Usługowe
ul. Tęczowa 83, 53-601 Wrocław
tel/fax +48 71 342-87-44
Załączniki:
:arrow: Osobowe, kopia (PDF, 218 KB),
:arrow: Towarowe, kopia (PDF, 589 KB).
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 09:13 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Miłośników II Epoki zapraszam do przejrzenia katalogu Stromlinie.eu:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Tabor”