Makieciarz / www.makieciarz.pl
Moderator: mod-Giełda
- tydzial
- Kontakt:
Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl
Wniosek kupować za pobraniem.
- wlodar
- Kontakt:
Zauważ Wicy, że nie wiemy jaki status dostępności miało zamówienie mbsxp8. Z resztą jaki by nie miało, brak kontaktu ze strony sprzedawcy to dla mnie oczywisty objaw lekceważenia Klienta. A to już może wku@%^iać, czyż nie?
- piottrw
- Kontakt:
Ja kupuję tylko to co jest na stanie, ale sprawdzam wcześniej w elwirze. Jak jest to maks 3 tygodnie i dotrze. Cóż jak się chcecte parę pln zaoszczędzić to tak bywa.
- wicy
- Kontakt:
Problemem u Makieciarza są zupełnie niejasne opisy dostępności towarów i brak jakiejkolwiek konkretniejszej informacji na stronie produktu.
Sam zamawiałem zwrotnice ze stanem "Brak towaru/można rezerwować" zupełnie nie mając pojęcia jak długo może trwać realizacja zamówienia. I pewnie wcale bym się tego nie dowiedział, gdybym po upływie regulaminowego czasu 21 dni nie zaczął dopytywać Makieciarza i szukać na innych stronach co z zamówionymi zwrotnicami jest grane. Okazało się, że producent jeszcze ich nie wyprodukował(!). Dopiero bezpośredni kontakt z producentem wyjaśnił, że mógłbym sobie tak czekać co najmniej do 11.2018, choć katalogowa premiera miała nastąpić do 03.2018.
Na szczęście zamówienie nie zostało opłacone z góry i późniejszy kontakt mailowy jakoś załatwił sprawę.
Fakt jest taki, że zamawianie czegoś, czego nie ma na magazynie, czyli "Brak towaru/można rezerwować" albo "Pod zamówienie" to ruletka.
Dla przeciwwagi dodać należy, że zamówienia towarów dostępnych na magazynie realizowane są bez zastrzeżeń.
Sam zamawiałem zwrotnice ze stanem "Brak towaru/można rezerwować" zupełnie nie mając pojęcia jak długo może trwać realizacja zamówienia. I pewnie wcale bym się tego nie dowiedział, gdybym po upływie regulaminowego czasu 21 dni nie zaczął dopytywać Makieciarza i szukać na innych stronach co z zamówionymi zwrotnicami jest grane. Okazało się, że producent jeszcze ich nie wyprodukował(!). Dopiero bezpośredni kontakt z producentem wyjaśnił, że mógłbym sobie tak czekać co najmniej do 11.2018, choć katalogowa premiera miała nastąpić do 03.2018.
Na szczęście zamówienie nie zostało opłacone z góry i późniejszy kontakt mailowy jakoś załatwił sprawę.
Fakt jest taki, że zamawianie czegoś, czego nie ma na magazynie, czyli "Brak towaru/można rezerwować" albo "Pod zamówienie" to ruletka.
Dla przeciwwagi dodać należy, że zamówienia towarów dostępnych na magazynie realizowane są bez zastrzeżeń.
- wlodar
- Kontakt:
Jak się wczytasz w niniejszy wątek to się przekonasz, że prawie każdy z nas był w podobnej sytuacjimbsxp8 pisze:Jak sądzicie, czy skierować już sprawę na policję? Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś poradzi?

-
- Kontakt:
Złożyłam zamówienie ponad 2 miesiące temu na kwotę ponad 700 zł. Ponieważ towar nie został wysłany, po wielu bezskutecznych próbach nawiązania kontaktu (telefony, smsy, maile) poprosiłam o zwrot pieniędzy. Oczywiście bez odzewu. Dwa tygodnie temu wysłałam wezwanie do zwrotu płatności na oba adresy podane na stronie. Żadne z nich nie zostało odebrane.
Jak sądzicie, czy skierować już sprawę na policję? Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś poradzi?
Jak sądzicie, czy skierować już sprawę na policję? Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś poradzi?
-
- Kontakt:
nie do końca zdrowy ale będę jutro na giełdzie w Warszawie więc kto co ma do odebrania to poodbiera tam jak będzie okazja.
-
- Kontakt:
U mnie też już działa.
Może coś wtedy padło
Może coś wtedy padło
- aviaTTor
- Kontakt:
U mnie też działa normalnie.
-
- Kontakt:
Działa, dziś zamowilem wagon USA z Karsei.
-
- Kontakt:
Strona chyba w ogóle coś umarła.
Nie ładuje się.
Nie ładuje się.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
To rzeczywiście konkretna informacja pozwalająca zdiagnozować problem.Niejeden+ pisze:Ten komunikat wyświetla wyszukiwarka wujka

Prawdopodobnie "wyszukiwarka wujka" korzysta z nieaktualnej/niewłaściwej czarnej listy.
- Niejeden+
- Kontakt:
Ten komunikat wyświetla wyszukiwarka wujka
Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów”
Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów” pojawia się, gdy uważamy, że haker mógł zmienić niektóre strony w witrynie lub dodać nowe strony ze spamem. Jeśli ją otworzysz, może nastąpić przekierowanie do spamu lub złośliwego oprogramowania.
Co zrobić, gdy wyświetli się ten komunikat?
Zalecamy nieodwiedzanie witryny, dopóki ten komunikat nie zniknie z wyniku wyszukiwania.
Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów”
Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów” pojawia się, gdy uważamy, że haker mógł zmienić niektóre strony w witrynie lub dodać nowe strony ze spamem. Jeśli ją otworzysz, może nastąpić przekierowanie do spamu lub złośliwego oprogramowania.
Co zrobić, gdy wyświetli się ten komunikat?
Zalecamy nieodwiedzanie witryny, dopóki ten komunikat nie zniknie z wyniku wyszukiwania.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Nie.
Jaka przeglądarka, program antywirusowy itd. ?
Jaka przeglądarka, program antywirusowy itd. ?
-
- Kontakt:
U mnie też jest ok