Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: tydzial »

Wniosek kupować za pobraniem.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Zauważ Wicy, że nie wiemy jaki status dostępności miało zamówienie mbsxp8. Z resztą jaki by nie miało, brak kontaktu ze strony sprzedawcy to dla mnie oczywisty objaw lekceważenia Klienta. A to już może wku@%^iać, czyż nie?
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Ja kupuję tylko to co jest na stanie, ale sprawdzam wcześniej w elwirze. Jak jest to maks 3 tygodnie i dotrze. Cóż jak się chcecte parę pln zaoszczędzić to tak bywa.
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

Problemem u Makieciarza są zupełnie niejasne opisy dostępności towarów i brak jakiejkolwiek konkretniejszej informacji na stronie produktu.
Sam zamawiałem zwrotnice ze stanem "Brak towaru/można rezerwować" zupełnie nie mając pojęcia jak długo może trwać realizacja zamówienia. I pewnie wcale bym się tego nie dowiedział, gdybym po upływie regulaminowego czasu 21 dni nie zaczął dopytywać Makieciarza i szukać na innych stronach co z zamówionymi zwrotnicami jest grane. Okazało się, że producent jeszcze ich nie wyprodukował(!). Dopiero bezpośredni kontakt z producentem wyjaśnił, że mógłbym sobie tak czekać co najmniej do 11.2018, choć katalogowa premiera miała nastąpić do 03.2018.
Na szczęście zamówienie nie zostało opłacone z góry i późniejszy kontakt mailowy jakoś załatwił sprawę.
Fakt jest taki, że zamawianie czegoś, czego nie ma na magazynie, czyli "Brak towaru/można rezerwować" albo "Pod zamówienie" to ruletka.

Dla przeciwwagi dodać należy, że zamówienia towarów dostępnych na magazynie realizowane są bez zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

mbsxp8 pisze:Jak sądzicie, czy skierować już sprawę na policję? Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś poradzi?
Jak się wczytasz w niniejszy wątek to się przekonasz, że prawie każdy z nas był w podobnej sytuacji :evil: Ten typ tak ma. Możesz jeszcze poczekać, możesz zgłosić na policję, możesz pogadać z rzecznikiem praw konsumenta. Generalnie brak kontaktu to chyba główna i najbardziej irytująca wada tego sklepu. Zrób co uważasz, ale wiedz że nie jesteś jedyna. :mrgreen: Ja w sumie wszystkie zamówienia u Makieciarza zrealizowałem, więc twoje pewnie też w końcu zrealizuje. Pytanie dlaczego masz czekać, aż hrabia sklepikarz łaskawie odpowie ci na maila, skoro jest to jego zafajdanym obowiązkiem? :shock:
mbsxp8
Kontakt:

Post autor: mbsxp8 »

Złożyłam zamówienie ponad 2 miesiące temu na kwotę ponad 700 zł. Ponieważ towar nie został wysłany, po wielu bezskutecznych próbach nawiązania kontaktu (telefony, smsy, maile) poprosiłam o zwrot pieniędzy. Oczywiście bez odzewu. Dwa tygodnie temu wysłałam wezwanie do zwrotu płatności na oba adresy podane na stronie. Żadne z nich nie zostało odebrane.
Jak sądzicie, czy skierować już sprawę na policję? Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś poradzi?
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

nie do końca zdrowy ale będę jutro na giełdzie w Warszawie więc kto co ma do odebrania to poodbiera tam jak będzie okazja.
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Post autor: Wojtek_Kraków »

U mnie też już działa.
Może coś wtedy padło
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

U mnie też działa normalnie.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Działa, dziś zamowilem wagon USA z Karsei.
Wojtek_Kraków
Kontakt:

Strona chyba w ogóle coś umarła.
Nie ładuje się.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Niejeden+ pisze:Ten komunikat wyświetla wyszukiwarka wujka
To rzeczywiście konkretna informacja pozwalająca zdiagnozować problem. :evil:
Prawdopodobnie "wyszukiwarka wujka" korzysta z nieaktualnej/niewłaściwej czarnej listy.
Awatar użytkownika
Niejeden+
Kontakt:

Post autor: Niejeden+ »

Ten komunikat wyświetla wyszukiwarka wujka
Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów”

Komunikat „Ta witryna mogła paść ofiarą ataku hakerów” pojawia się, gdy uważamy, że haker mógł zmienić niektóre strony w witrynie lub dodać nowe strony ze spamem. Jeśli ją otworzysz, może nastąpić przekierowanie do spamu lub złośliwego oprogramowania.

Co zrobić, gdy wyświetli się ten komunikat?
Zalecamy nieodwiedzanie witryny, dopóki ten komunikat nie zniknie z wyniku wyszukiwania.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Nie.
Jaka przeglądarka, program antywirusowy itd. ?
Wojtek_Kraków
Kontakt:

U mnie też jest ok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”