406R TT produkcja seryjna

UniqueModelFactory - www.eaos.pl

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Re: 406R TT produkcja seryjna

Post autor: Slawek77 »

Ranger pisze:Bez urazy ale o robieniu modeli działających a nie statycznych i w ilości większej niż jedna sztuka nie masz pojęcia kolego.
Jak zrobisz nam jakąś serię modeli wagonów/lokomotyw to sam dowiesz się, że nie da się wszystkiego przewidzieć i sprawdzić.

Poza tym nigdy nie ukrywaliśmy, że nasze modele mogą mieć jakieś drobne wady. Zawsze staramy się je usunąć. Zawsze bezpłatnie.
Rynek sam pokaże co sądzi o tych wagonach. Ty nie mając takowego w rękach możesz tylko gdybać czy jest dobry czy nie.

Do tego każdy kupujący w terminie 14 dni od zakupu ma prawo zwrócić wagon/lokomotywę bez podania przyczyn. Jakoś to się nie zdarza.

Już zupełnie na koniec. Jeśli nie klienci mają sprawdzić nasz produkt to kto? Może Ty masz w domu makietę ze wszystkimi rodzajami torów i zwrotnic? Jak tak to pisz, będę Ci wysyłał nasze całe partie modeli do testów :mrgreen:

TYMCZASEM ZOSTAŁA JUŻ TYLKO 12 WAGONÓW Z III SERII.

Tak masz rację nie mam pojęcia co do modeli poruszających się po torach.
Nie, nie posiadam takiej makiety ale zapewniam Cię jak byłbym producentem takich modeli to na pewno bym posiadał ;)

A co jak np. danym model ląduje od razu do gabloty, i na tory trafi może za rok czy dwa, też usuniesz wadliwe części ?

Jeśli zapewnisz mnie że tak zrobisz to z chęcią zakupiłbym 4 wagony takie
download/file.php?id=7920&mode=view
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Bez urazy ale o robieniu modeli działających a nie statycznych i w ilości większej niż jedna sztuka nie masz pojęcia kolego.
Jak zrobisz nam jakąś serię modeli wagonów/lokomotyw to sam dowiesz się, że nie da się wszystkiego przewidzieć i sprawdzić.

Poza tym nigdy nie ukrywaliśmy, że nasze modele mogą mieć jakieś drobne wady. Zawsze staramy się je usunąć. Zawsze bezpłatnie.
Rynek sam pokaże co sądzi o tych wagonach. Ty nie mając takowego w rękach możesz tylko gdybać czy jest dobry czy nie.

Do tego każdy kupujący w terminie 14 dni od zakupu ma prawo zwrócić wagon/lokomotywę bez podania przyczyn. Jakoś to się nie zdarza.

Już zupełnie na koniec. Jeśli nie klienci mają sprawdzić nasz produkt to kto? Może Ty masz w domu makietę ze wszystkimi rodzajami torów i zwrotnic? Jak tak to pisz, będę Ci wysyłał nasze całe partie modeli do testów :mrgreen:

TYMCZASEM ZOSTAŁA JUŻ TYLKO 12 WAGONÓW Z III SERII.
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Post autor: Slawek77 »

Ranger pisze:Zapraszam wszystkich na PW lub email.

Added in 26 minutes 15 seconds:
UWAGA: Jeśli ktokolwiek z was ma problemy z KKS w pierwszej serii 406R to proszę o kontakt. Rozwiązaliśmy już ten defekt.
Bez urazy i bicia piany ale nie lepiej najpierw sprawdzić model przed sprzedażą i nie narażać się na takie sytuacje ?

Jak czytam takie posty to zastanawiam się czy Twoje modele są wart tych pieniędzy ? to nie jest 10 ani 20 zł a kilka set jak nie tyś.
W sm42 też były błędy i to nie małe a model kosztował 2 tyś

Chyba że uważasz że klient to dobry tester to spoko, bo tak wynika że co kolejna seria to model pozbawiony wad.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Zapraszam wszystkich na PW lub email.

Added in 26 minutes 15 seconds:
UWAGA: Jeśli ktokolwiek z was ma problemy z KKS w pierwszej serii 406R to proszę o kontakt. Rozwiązaliśmy już ten defekt.
józek
Kontakt:

Post autor: józek »

A ja 2 sztuki ep.IV
Awatar użytkownika
Ciora
Kontakt:

Post autor: Ciora »

To zamawiam PEC, IV ep., jedna sztuka.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

No to pisz mnie na 4 epokę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

III seria, nie wcześniej.
Lista została zamknięta. Przyjmujemy już zamówienia na III serię.
józek
Kontakt:

Post autor: józek »

A IV epoka w TT ?
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Właście zamknęliśmy listę na II serię 406R w H0. W TT zostały ostatnie 4 wagony.
Po zamknięciu listy zamówienia można składać dalej ale będą przeniesione na III serię.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Miałem już o tym nie pisać ale jednak.
KKS ma bardzo mały wychył, podobnie jak w wagonach Peresvet. KKS nie ma współpracować z paluchem :) tylko wbrew pozorom z innymi wagonami.
Poprzednia seria beczek nie miała KKS i jeździła także bez obawy. Wagony testowaliśmy rok ma makiecie zanim zrobiliśmy serię. Wszystko było ok.
UWAGA: Ze względu na specyfikę wózków i kół (metal w metalu) wagony również należy dotrzeć.

Wszelkie uwagi przyjmujemy na klatę. To pierwsza seria i jesteśmy pewni, że popełniliśmy jakieś błędy. Cały czas udoskonalamy produkt.
jotesz
Kontakt:

Post autor: jotesz »

Też już mam! Przez te cacka Rangera chyba przestanę kupować chińsko-niemieckie modele wielkoseryjne. Modele - cuda, tyle tytułem oceny. Ale mam problem ze sprzęgami, bo chyba zostały zablokowane na czas transportu :lol: . Niektóre jednak ciężko chodzą na boki i jakoś będę musiał je rozruszać. Ponieważ jestem nowy na forum, oświadczam, że tych cystern nie oddam, nie sprzedam ani nie zamienię na inne.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Jest na wcisk, można użyć delikatnie kleju ale raczej nie jest to wymagane.
ArturoW
Kontakt:

Post autor: ArturoW »

tak, ten banieczek z instalacją na dole
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

ArturoW pisze:jedna trochę kiepsko przeżyła transport - odkleiły się baniaki na podwoziu
Instalacja hamulcowa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „UMF”