Jeśli można to nazwać "dwoma wersjami" to tak.

Moderator: mod-Tabor
Zbyszek Zajner pisze:... 01 jest oryginał BTTB
Czyli BR 01 może być w dwóch "wykonaniach". Czy wersja BTTB dużo się różni od Tilligowej ? Ktoś to może porównywał ?romek tt pisze:br 01.Mam ja od miesiaca
Może lepiej LEDy, choć to inna barwa świecenia, ale na pewno się nie zgrzeje, a i czerwone bez problemu ....romek tt pisze:-trzeba wymienic zarówkę,bo fabryczna do analogu bardzo bardzo sie nagrzewa/tu ew.prośba,moze ktos juz to robił?
Dobry test, Charakterku. Swego czasu też testowałem 52'kę pod kątem uciągu, o czym pisałem tutaj w wątku poświęconym BR52. Ciekawe jednak czy te wszystkie testy przekonają "fachowców"? Koledze Cobrix szczerze współczuję, bo wygląda na to, że miał po prostu pecha, kupując felerną sztukę.Charakterek pisze:No to zrobiłem test:
obciążenie - 56 osi - 19 wagonów.
Zadanie do najprostszych nie należało, jako, że owe 19 wagonów trzeba było wyciągnąć ruszając ze stacji. Już na łuku zaczyna się u mnie podjazd. Zatem dla lokomotyw to straszne pole testowe, ale głównie o to mi chodziło budując makietę.
Test 1. Ruszanie ze stacji i w połowie łuku lokomotywa ma napięcie znamionowe. Na początek obejrzyjmy sobie skład:
52 rusza ze stacji - 1 MB plik WMv
Jak widać skład spory jest...
Zatem pokonanie górki i wjazd na stację:
52 podczas testów - 2 MB plik wmv
Po teście loko szepnęła: Podepnij jeszcze z 5 -6 wagoników, czuję się taka silna... Tyle, że ja jeszcze owych 5 -6 wagoników po prostu nie mam!
o to to to toDyskusja ma sens wtedy, kiedy uczestnicy przekazują sobie nawzajem swoje myśli, opinie, poglądy, a te z kolei są czasem sprzeczne
Ej, bo zajeździcie na śmierć to małe biedactwo...Charakterek pisze:To był jej 5 czy 6 przejazd. Początkowo obie jeździły na 9 V i o ile 52 na 9 wyciągnęła bez problemów, o tyle 81 zatrzymała się zaraz po wyjściu z łuku. Potem było 12 V i wyjazd na skos - znów 52 dała radę (bo tu uwaga - część wagonów wyjeżdżała ze stacji, a część na stację wjeżdżała. 81 dała radę tylko do momentu jak się łuk podnosił. Z pchaniem składu było jeszcze gorzej. Te 2 filmiki to dwa rekordowe przejazdy 81 wyjazd na wprost i solidne napięcie...
Mając w planie zakup - jednej - chciałem usłyszeć oceny, tych którzy mogli dokonać porównania obu loków, oraz zachwyty posiadaczy jednej albo drugiej.Cobrix pisze:Naczytalem sie na forach jaki ten lok jest wspanialy i odzalowalem prawie 190 Euro ale drugi raz bym tego nie zrobil.
W taki razie pozostanie mi samotne pisanie tej bajki. O moich odczuciach co do 52 juz pisalem. U mnie nie radzi sobie ona z 4czlonowa oswietlona bipa.Charakterek pisze:...bajdy o słabej 52 można sobie między bajki włożyć...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość