Zależy o którym mówimy.Jacula pisze:Czy rzeczywiście żarówki 12V (10V) rozwiązują problem?
Problem topienia dachu - tak.
Problem bardzo złego oświetlenia wnętrza - nie.
Moderator: mod-Elektryka i DCC
Zależy o którym mówimy.Jacula pisze:Czy rzeczywiście żarówki 12V (10V) rozwiązują problem?
http://ttclub.pl/j/index.php?option=com ... Itemid=198Jacula pisze:Czy rzeczywiście żarówki 12V (10V) rozwiązują problem?
no i jak rozumiem jakoś nie zrozumieli, ale i tak planowałem pójść w listwy LED.kiedyś, rok temu, Grzegorz TT pisze:Oczywiście. Jak darek5860 wyprodukuje to będziesz mógł dodatkowo zakupić.ernie_gdynia pisze:Czy w ramach dodatków będzie też możliwość zakupu oświetlenia do tego setu ?
W Sebnitz była o tym rozmowa. Firma Tillig zamontuje żarówki na 10 lub 12V żeby nie topiły dachu w DCC.
Fantomas pisze:Darek: http://forumtt.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=16 ?
Darek: http://forumtt.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=16 ?Grzegorz TT pisze:Czyli wszystko jasne![]()
Powinniśmy zamówić 1000 żarówek 12V
albo...
ktoś zrobi do tych wagonów przyzwoite oświetlenie na LED-ach
Tak, potwierdzam, są połączone szeregowo, ale żarówki są 6Vbiker pisze:Sprawdziłem przed chwilą, są połączone szeregowo.Grzegorz TT pisze:Ale rozmawialiśmy z Panią Mariane właśnie o żarówkach 12V... (2x12=24)
Pytanie do osób które otworzyły wagon: co jest w środku i czy żarówki są połączone szeregowo, czy równolegle
Sprawdziłem przed chwilą, są połączone szeregowo.Grzegorz TT pisze:Ale rozmawialiśmy z Panią Mariane właśnie o żarówkach 12V... (2x12=24)
Pytanie do osób które otworzyły wagon: co jest w środku i czy żarówki są połączone szeregowo, czy równolegle
ArturSch pisze:Przypominam, że w wagonach są żaróweczki do analogu (na 12V).
Cobrix pisze:Czy poczta byla/jest/bedzie ?
A to, dla mnie przynajmniej, nowość. To jakie jest rozwiązanie? To są jakieś listwy z żarówkami do wymiany na wersję pod DCC, listwy z diodami może? Czy po prostu żarówki wiszące na przewodach?ArturSch pisze:Przypominam, że w wagonach są żaróweczki do analogu (na 12V). Postawienie wagonów na torach DCC może doprowadzić do uszkodzenia dachu
Nie zanotowalem juz pozniej zadnego rozwiniecia tego tematu dlatego pytam. Czy poczta byla/jest/bedzie ?Grzegorz TT pisze:Na pewno do końca września. Do tego czasu będziemy mieli możliwość korekty zamówienia.
Planowany jest rozwój tego składu o kolejne wagony. Teraz pracujemy nad pocztą do tego składu w najładniejszym malowaniu:
Zgadza się - potwierdzam jako przysmażony kilka lat temuArturSch pisze:UWAGAPiotrZ pisze:A jakież było moje zdziwienie, gdy w wagonach zapaliły się światła! Gdzieś umknęła mi informacja, że oświetlenie będzie w standardzie.
Przypominam, że w wagonach są żaróweczki do analogu (na 12V). Postawienie wagonów na torach DCC może doprowadzić do uszkodzenia dachu![]()
UWAGAPiotrZ pisze:A jakież było moje zdziwienie, gdy w wagonach zapaliły się światła! Gdzieś umknęła mi informacja, że oświetlenie będzie w standardzie.
Administracja ForumTT jest m/innymi po to by pomagać w takich sytuacjach. Po co mnożyć konta na ForumrowerTT pisze:... zapisałem się jako "RoberTTt" a potem po awarii mego kompa jestem "rowerTT".
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość