Po krótce:

Usunąłem sygnalizatory E i J. One nie mają zastosowania, bo to już wykonuje wskaźnik W5 "Granica przetaczania", który umieszczamy 83cm (w TT) przed wjazdówką. To nie jest realne, ale można to skrócić do 8,3cm - nikt się nie uczepi przeniesionego miejsca dziesiętnego
Rozjazdy 6 i 8 zamieniły się w jeden rozjazd 4. Nie wiem, po co by tu umieszczać dwa pojedyńcze, jeśli można użyć anglika.
Zamiast Tm3, Tm4 i Tm5 użyłem sygnalizatora grupowego F 1/2/m, który pokazuje sygnały dla torów 4, 6 i 8. Odprawienie pociągu zostaje wspomożone przez Dyżurnego Ruchu Towarowego

Semafor jest ustawiony tuż za rozjazdem 4.
Zamieniłem numerację rozjazdów, jak i sygnalizatorów. Rozjazdy numeruje się jedną grupą dla każdej strony, a więc poprawnie jest tak: 1 - 1, 2 - 2, 3 - 11, 4 - 12, 5 - 3, 6 - 4ab, 7 - 5, 8 - 4cd... Za to sygnalizatory potrzebują przerwy między każdą grupą - po kolei są to wjazdowe 1, wyjazdowe 1 (lub: wyjazdowe osobowe 1 / wyjazdowe towarowe 1 dla wielkich stacji), wyjazdowe 2 (lub jak wcześniej), wjazdowe 2. Wynika to z późniejszej możliwości rozbudowy stacji i potrzeby dodania następnego sygnalizatora.
I najważniejsze: na szlakach jednotorowych
pierwszy rozjazd jest zawsze w prawo! Jeśli nie będzie w prawo, traci się na powierzchni obsługowej, w naszym przypadku toru 3.
Mam nadzieję, że moje uwagi pomogły.
PzDr, Piotrek.