Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

gemol
Kontakt:

Re: Bielsko-Biała - Warsztaty Modelarskie 10/11 czerwca 2006

Post autor: gemol »

Typek był nieziemski. Swoją drogą ciekawe, czy przy innej odpowiedzi dostałbym po mordzie?
Tolo - serdeczne podziękowania za udaną imprezę.
Z nie ustalonych dotąd przyczyn podczas tegorocznych Warsztatów ku rozczarowaniu obecnych tam sTTandardowiczów nie został wybrany na "najlepszy model kolejowy" elektrowóz ET22 autorstawa Gemol'a.
Przypominam, że Modart - Projekty, to nie tylko ja, ale również Piotrek Wróbel, którego wkład pracy w ET 22 jest zdecydowanie większy od mojego. Pragnę też donieść, że zostaliśmy uhonorowany za makietę /sic!/ - co traktuję jako nagrodę za całokształt działań modelarskich. Tą drogą dziękuję tym, którzy na nas głosowali. Było to akurat w trakcie tolobigosu, więc przeszło niezauważone :-)
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
drlukasz
Kontakt:

Post autor: drlukasz »

Krótko, słowami pewnej rybki pasiastej, wypisanymi po ubiegłorocznych warsztatach w Jaworzynie: Koniec, bomba, kto nie był, ten tr..a ;)

Wielkie podziękowanie za wspólnie spędzony czas i mnóstwo świetnej zabawy...

Rekordu długości szlaku co prawda nie pobiliśmy, ale odbywały się np. "przejazdy synchroniczne" (prawda Miki?) na obu torach szlaku, trakcja podwójna (nie zawsze przewidziana przez sterującego ;) ), a "Ciasteczkowy potwór" wzbudzał niemały zachwyt ;)
Możliwości przewozowe kolei wykorzystano nie tylko do: ciastek, kleju, trawy, cukierków i papierosów - niekiedy zdażały się nawet tak dziwne ładunki jak kontenery i BWP... ;) A i batonik K-K pojechał zdawką w Eaos-ie...

Jeden wagon w ZNTK-u to bardzo mała cena jak za 2 dni dobrej zabawy...

Zdjęć zbyt wielu nie zrobiłem, zajęty czym innym, parę nada się do pokazania

Obrazek

Zawiadowcy makiety na "mostku kapitańskim" ;) - "Grabie Stare, co to za skład? Co to za kontrabanda!" :D
Obrazek

"Ciasteczkowy potwór" przekraczał możliwości Żabiego Rogu
Obrazek

Grabi Starych zresztą też.... W tle stonka ze zdawką na drugim torze szlaku Mikiego.
Obrazek

"Mamo, tato, a potem pójdziemy pooglądać pociągi!"
Obrazek

Rogatka Władka (WM-Model)
Obrazek

Ładowarka Andrzeja, w stosownej okolicy. Wbrew dziwnym insynuacjom, ten osobnik w czerwonej koszuli nie został skazany na zasypanie żywcem - to operator ładowarki, który poszedł coś sprawdzić...
Obrazek

I na koniec - dla mnie absolutnie najlepszy tekst weekendu
O odlewie prądnicy parowozowej APMu - "Czy można to wykorzystać do telefonu komórkowego?" :mrgreen: Podziwiam Gemola, który nie zwinął się pod stolik ze swoją ekspozycją, tylko z kamienną twarzą poinformował "Nie, to do modeli..."
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
Arturze: przecież tow. DZIK pracuje na kolei. Powinni go wpuścić.
Dla Twojej wiadomości... DZIK nie pracuje na kolei. Jak nie wiesz to nie pisz bzdur.
Awatar użytkownika
pamelar
Kontakt:

Post autor: pamelar »

Ekipa radomsko-lubelska już w domu....wrażeń kupa, było piknie, dziekuje wszystkim za mozliwość obcowania, miłe chwile i kupę smiechu. Wielkie brawa dla Tola- impreza w dechę.
p.s. fotki wrzucę pewnikiem jutro...
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

W Pekao sam mam kasę, odpada. No to może Citibank? Dobra, ja powiedziałem, zrobiłem swoje, to skacz.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Filip pisze: Dobra, to kto chętny? Skoczymy na jakiś pobliski bank, dzielimy się po równo.
Ja jestem chętny-to jaki proponujesz?
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

ModelarzeTT pisze: Po za tym ST44 i ET22 oglądane w "naturze" - rewelacyjne, prototyp ET21 niesamowity (to może być kolejny super model).
Dobra, to kto chętny? Skoczymy na jakiś pobliski bank, dzielimy się po równo.

Arturze: przecież tow. DZIK pracuje na kolei. Powinni go wpuścić.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2006, 21:34 przez Filip, łącznie zmieniany 1 raz.
ModelarzeTT
Kontakt:

Post autor: ModelarzeTT »

Przybyliśmy, zobaczyliśmy i ... jesteśmy pod wrażeniem. Szczególne podziękowania kierujemy pod adresem tych modelarzy przez duże "M", którzy zaprezentowali swoje moduły (efekty ich pracy naprawdę robią wrażenie). Po za tym ST44 i ET22 oglądane w "naturze" - rewelacyjne, prototyp ET21 niesamowity (to może być kolejny super model). No i jeszcze spotkanie "w realu" innych forumowiczów - bezcenne (za wszystko inne możecie zapłacić kartą).
Pozdrowienia. ModelarzeTT - Krzysiek i Darek
Awatar użytkownika
Tomas Rejl
Kontakt:

Post autor: Tomas Rejl »

Szkoda Artek, bylem do 12 na dworcu i robilem zdjecia pietrusów Bdhpumn, EP09-030 i wagonów techniczych DOLKOM. Przyjechalem tylko na chwile bo to mam 730 km i to kawalek drogi. Impreza mi sie bardzo podobala i do Radomia juz przyjade z 2 modulami. ;) Do zobaczenia na impreze nastepnej ;)
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
zdjęcie specjalne z dedykacją dla Artura Świder o tytule: „a mnie nie pogonili z tym aparatem...”
Oż Ty szczęściarzu! Hehe, ładne zdjęcie. Brawo!

Długo Go prosiłeś, o pozwolenie?
Z nie ustalonych dotąd przyczyn podczas tegorocznych Warsztatów ku rozczarowaniu obecnych tam sTTandardowiczów nie został wybrany na "najlepszy model kolejowy" elektrowóz ET22 autorstawa Gemol'a.
Też myślę, że to MAŁE nieporozumienie... :?
Prawie wrócilem z Bielska, gdzie bylem z Arturem Debskim.
Szkoda, że się nie spotkaliśmy Tomas, ja byłem parę chwil po 11:00, a chłopaki mówiły, żeśmy się prawie minęli. W takim razie spotmay się na następnej imprezie. :D
Awatar użytkownika
Bujager
Kontakt:

Post autor: Bujager »

whosho pisze:Z nie ustalonych dotąd przyczyn podczas tegorocznych Warsztatów ku rozczarowaniu obecnych tam sTTandardowiczów nie został wybrany na "najlepszy model kolejowy" elektrowóz ET22 autorstawa Gemol'a. Wszelkie informacje dotyczące tego strasznego nieporozumienia przyjmuje komisariat policji w Grabiach Starych. ;)
Musieliśmy miec między nami sabotażystę... ;)

Oczywiście impreza była suuuuuuper !! Fotek też nie mam bo mi aparat odmówił posłuszeństwa :evil:

Dzięki za sprawną organizację Tolo !!
Awatar użytkownika
DZIK
Kontakt:

Post autor: DZIK »

whosho pisze: aaaaa! i jeszcze komunikat parafialny!!!

Z nie ustalonych dotąd przyczyn podczas tegorocznych Warsztatów ku rozczarowaniu obecnych tam sTTandardowiczów nie został wybrany na "najlepszy model kolejowy" elektrowóz ET22 autorstawa Gemol'a. Wszelkie informacje dotyczące tego strasznego nieporozumienia przyjmuje komisariat policji w Grabiach Starych. ;)
ehhh, łza się w oku kręci na samo JEJ wspomnienie...

Obrazek
89/94
Awatar użytkownika
Tomas Rejl
Kontakt:

Post autor: Tomas Rejl »

Prawie wrócilem z Bielska, gdzie bylem z Arturem Debskim. Mam gotowego Gagarina od Grzeszka i jestem bardzo zadowolony z tego ladnego modelu. Pare talbotów i ladny skladzik bedzie na makiecie ;) Tez porobilem troche zdjec na dworcu w Bielsku i bedzie z tego piekny skladzik wagonów w serii krótkiej na Boze Narodzenie ;)
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Eeehhhhh... pięknie było :D
kto nie mógł z nami być niech żałuje. Zabawa jak się patrzy. W porównaniu z poporzednimi imprezami nie dolegały nam już poważniejsze problemy z rozstawianiem, montowaniem, zasilaniem i sprawnością modulów. Było sprawnie i bez większych wypadków :D czasem tylko rozprócie rozjazdu itp ;) Faktycznie kolej zaczęła u nas spełniać swoją rolę. Woziliśmy ciastka, cukierki, papierosy..., klej..., trawę.... (wszytko modelarskie oczywiście :mrgreen: ). nie buyło jedynie regularnego rozkłau jazdy, ale za to mamy nad czym myśleć na następny raz. Jako, że nie brałem aparatu fot. nie podzielę się zdjęciami... choć czekam na Wasze.

Słowem - bardzo pozytywne wrażnia i masa fantastycznych ludzi! sTTandard rządzi !!

aaaaa! i jeszcze komunikat parafialny!!!

Z nie ustalonych dotąd przyczyn podczas tegorocznych Warsztatów ku rozczarowaniu obecnych tam sTTandardowiczów nie został wybrany na "najlepszy model kolejowy" elektrowóz ET22 autorstawa Gemol'a. Wszelkie informacje dotyczące tego strasznego nieporozumienia przyjmuje komisariat policji w Grabiach Starych. ;)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2006, 18:28 przez whosho, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DZIK
Kontakt:

Post autor: DZIK »

ArturSwider pisze:Hi,

Właśnie wróciłem.

Dziękuję wszystkim za przybycie, za fantastyczny nastrój, klimat i wogóle. Było fantastycznie!

Ogromne podziękowania dla Tola za organizację. Dzięki Tolo! :D

Byłem, widziałem, potwierdzam !!!
W załączeniu kilka fotek z drugiego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

było tez trochę 1:87 :

Obrazek

Obrazek

modele papierowe:

Obrazek

organizator zafundował nawet takie atrakcje:

Obrazek

Woziło się różne towary, zgodnie z zamówieniem :

Obrazek

Obrazek

a na deser coś z dworca w Bielsku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zdjęcie specjalne z dedykacją dla Artura Świder o tytule: „a mnie nie pogonili z tym aparatem...”

Obrazek

Pozdrowienia dla Wszytskich, których mogłem poznać !!!
89/94
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”