Taka niespodziewana nowość Tilliga na 2007 cd

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Re: Taka niespodziewana nowość Tilliga na 2007 cd

Post autor: Marcin »

A jak my TT-tkowcy mamy to wymóc? Mamy się obrazic na Tilliga? I bez tego mają nas gdzieś.
Awatar użytkownika
hugwa
Kontakt:

Post autor: hugwa »

Marcin pisze:A jaki mamy inny wybór?
Biorąc szajs jak leci - nie macie żadnego. Na osłodę, żeby jakoś usprawiedliwić swoją naiwność możecie deliberować nad długością garnków MODELU gagarina.
Marcin pisze:Co mam błagac Tilliga albo Roco czy innych Beckmannów żeby mi strugali lokomotywy po 400 ojro za sztukę, tylko dlatego, że chciałbym mieć PKP? To nonsens.
Nonsensem, dziubek, jest to że kupujesz - nazywając rzecz po imieniu - gówno tylko dlatego że jakiś cwaniak nabił na to trzy znajome Ci literki.
Mnie to zadziwia z socjologicznego punktu widzenia - tetetkowców w PL jest od groma a nie potrafią wymóc na jakiejś sknerze jednego choćby modelu.
Bo że nikomu nie chce się produkować PKP w N to nie dziwi - N-as jest ledwie kilkunastu.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 12:00 przez hugwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Panie Hugwa. A jaki mamy inny wybór? Co mam błagac Tilliga albo Roco czy innych Beckmannów żeby mi strugali lokomotywy po 400 ojro za sztukę, tylko dlatego, że chciałbym mieć PKP? To nonsens.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Oczywiście !!
Gdyby było mnie stac, kupił bym wszystko co wyprodukowano w TT, jak leci czy jak jedzie.
I ta dyskusja nie ma sensu. Każdy zrobi jak uważa.
Chcę to kupię i już. Nie, to nie.
Można zmienic dział modelarski na taki gdzie są polskie modele.
Mnie są obojętne epoki i zarządy. Traktuję to jako zabawę. Prawdziwe mam w robocie !!
Awatar użytkownika
hugwa
Kontakt:

Post autor: hugwa »

Słuszną linię ma wasza partia. Bierzcie każdy szajs jak leci, po pięć kompletów, niech nawet dwa razy droższy będzie, a modele sami se będziecie strugać po wiek wieków amen.....
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Tego zestawa kupię, a jakże. Mam wymówkę w postaci małego Marka. On jeszcze nie rozróżnia co to PKP i inne takie tam szczegóły, a ja zadowolę się wagonikami skoro mają byc ok!!
Ale skoro T. idzie na taką "przysługę" to nie robiąc nowego modelu można uzyskac faktycznie to co u nas jeździ u prywatnych przewoźników.
Tam tylko malowanie trza zmienic. Lampy są takie jak w DE.
I kilka modeli by było.
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

Jak rozumiem, to ma być jednak zestaw startowy (dla dzieci :mrgreen: ). Oprócz tego chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby namawiać "T" na kolejny zestaw ?? Tylko za jaką kasę ??
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Jeszcze są prywatne ludmiłki !!
Prywatne rumuny !!
Nawet światła mają nie nasze.
pepsigo2pl
Kontakt:

Inna propozycja...

Post autor: pepsigo2pl »

Jezeli tj Charakterek napisal, firma T. zgodzila sie przemalowac/pomalowac dla nas model w celu zrobienia zestawu PKP. To moja propozycja jest nastepujaca:

ST44 - w wersji takiej jak ten wypuszczony przez Roco dla HO 62782(lub w barwach prywatnego przewoznika) niech bedzie bez wiader, niech bedzie jeszcze z jakimis tam brakami, ale bedzie na 100% lepszy niz SM26,
Do tego zestaw 3 weglarek Eas (cos jak 01466)
lub
3 platform cos na podobienstwo 01465
lub
jaki kolwiek inny zestaw, ktory by bardziej pasowal epokowo (zdaje sobie sprawe, ze podane powyzej zestawy moga nie koniecznie isc w parze z tym akurat wariantem lokomotywy)

Jezeli ma byc to LIMITOWANA seria, niech bedzie to cos ciekawego i blizszego oryginalowi, co trafi nie tylko do dzieci. Przeciez nie chcemy, zeby dziecko powiedzialo Tacie: Ale Tato, takiej lokomotywy na PKP nie ma!!
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Pozwolę sobie podsumować dotychczasową dyskusję:

da się uratować wagony i pięknie je spolszczyć....ratować wagony, które można zrobić porządnymi PKP-owskimi modelami
czyli oczekujesz od producenta, że rzuca ochłap, który "dasię" odratować???. PRL się kłania.
Poza tym lepsi ode mnie napisali, że to kompletna fikcja, więc określenie "porządny" jest trochę nie na miejscu
Ja juz to napisałem raz, Tillig nie zrobi polskiego loka, bo na tym nie zarobi. A dla paru klientów to sami wiecie...
Z Twojego postu (wykasowanego) wyniało, że to łykniesz, sami wicie rozumicie...
Nie musi wypuszczac polskich modeli, niech wypusci cos co sie nadaje na przerobke na PKP'owska loczke, a potem do ModArt'u
Już widzę jak chłopaki tracą wzrok po nocach, przyklejając te trawione logo "Fablok"..
....co można zmienić w loczce, by była dla nas przyjazna.....
Twój passat nie będzie moim V40 choćbyśmy "se" nawzajem znaczki zaiwanili i przykleili
....Będzie tylko jednorazowy wypusk ...
a potem eBay itp...argument w stylu PRL, "ludzkiska, kupujta, bo zbraknie...."
....teraz go nabędę drogą kupna i to niezależnie czy 60 czy 80 papierów ..
jeszcze ze 20 postów i dasz stówę...albo i 120
Nie podoba się? Trudno - kupią go inni!...
Jacy inni??? Piramidę tworzysz?? Podobno na to jest paragraf...
Poza tym wisi prośba o znalezienie numeru wagonów. O przejrzenie zdjęć archiwalnych. O wszystko. Tam nikt nie pisze, by pomóc. A tu ciągle narzekają te same osoby...
A inne osoby cały czas piszą: w pewnych przypadkach da się zrobić, ale to kosztuje. W innych trzeba by wykreować fikcję i za to....no ja bym nie wziął nawet melona w ojro

A na koniec najlepsze
1. Zestaw był skierowany dla dzieci.
Więc amen. Kto ma dzieci nich bierze, najlepiej po 3 bo zabraknie, ja swojej córze oszczędzę....

I w końcu już nie wiem, czy wypowiadając swą opinię pt. "jest to próba wyłudzenia waluty kasy w zamian za g...." nie jestem OT, bo T to jest dyskusja czy dać RAL 2314872487 czy 5237520597....
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 12:00 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

A ja powtarzam - nikt, absolutnie nikt nie każe nikomu kupować tego seta. Nie podoba się? Trudno - kupią go inni! Ja tylko chcę ulepszyć go na ile się da!

A ja ten set kupię! Dlaczego? Po odliczeniu kosztów torów, zasilacza i dodatkowych drobiazgów mam czysty wagon PKP w cenie mniej jak 20 euro. Lokę za darmo. Skoro loka startowa bez oznaczeń potrafi za 200 zejść, to jakby dobrze się zakręcił za tą 250 dało by radę wyszarpać. A w takim przypadku nie patrzę się na lokę a darmo zostają mi 3 PKP owskie piękne wagony. Ale na pewno set zostawię sobie w całości, a co!

Poza tym wisi prośba o znalezienie numeru wagonów. O przejrzenie zdjęć archiwalnych. O wszystko. Tam nikt nie pisze, by pomóc. A tu ciągle narzekają te same osoby...
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

pepsigo2pl pisze:...Ale skad sie ta cena bierze?? Tak zeby z nas polaczkow skubac pieniadze
Jakbyśmy nie tupali nóżkami, cena będzie taka, ...jaka będzie.

Pozostaje nam tylko z nią się zgodzić i zakupić, ... albo nie.
Niestety nie mamy zbyt wielkiego innego wyboru.

I już zupełnie prywatnie: od dłuższego czasu na ten set z T334 się namierzałem, zawsze coś było innego, ale teraz go nabędę drogą kupna i to niezależnie czy 60 czy 80 papierów.
:P
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Może odróżnijcie zestaw zrobiony tylko dla Polski z uwzględnieniem uwag Polaków w liczbie 200 szt za 80 euro od zestawu zrobionego już w ok 100 000 szt za 60 euro. Tillig wypuścił zestaw czeski i węgierski i każdy będzie miał taką samą cenę detaliczną! Wszędzie będzie ta sama loka. A tylko Polaków zapytał o prawidłowość oznaczeń wagonów oraz co można zmienić w loczce, by była dla nas przyjazna. Będzie tylko jednorazowy wypusk a potem te modele będą rosły w cenie jak psioczona przez wszystkich Poczta Polska - teraz ma zawrotne ceny!

Dlatego właśnie tak mi zależy na tych Polskich wagonach. Zarówno pod względem literowym jak i numerów!
pepsigo2pl pisze:
Charakterek pisze:2. Zaproponowano takie a nie inne wagony i takie a nie inne oznaczenia. Także takie a nie inne malowanie. Wyczaiłem, że z zestawu da się uratować wagony i pięknie je spolszczyć i umeściłem taką prośbę na TT clubie. Lokomotywę też można by przemalować na barwy a la PKP
To zamiast placic 80EUR i jeszcze przemalowywac, to ja wole wydac 40EUR i przemalowac... Taka jest moja opinia.
Pisząc przemalowywać mam cały czas na myśli malowanie w firmie. Zgodzili się nam ją przemalować według naszych sugestii!
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 22:56 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
pepsigo2pl
Kontakt:

Post autor: pepsigo2pl »

Nie musi wypuszczac polskich modeli, niech wypusci cos co sie nadaje na przerobke na PKP'owska loczke, a potem do ModArt'u :D
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Ja juz to napisałem raz, Tillig nie zrobi polskiego loka, bo na tym nie zarobi. A dla paru klientów to sami wiecie...
Zablokowany

Wróć do „Ogółem”