MakieTTa modułowa - Tuchol
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Witek M.
- Kontakt:
Re: MakieTTa modułowa - Tuchol
Szkoda, że nie robisz rozebranych niedawno bocznic na kierunku do Międzylesia (po północnej stronie szlaku). Zaraz za niedawno postawionym kozłem była spora grupa torów razem z rozjazdami. Te bocznice stanowiły chyba podstawowy sens istnienia tej stacji, sprowadzonej właściwie teraz do roli przystanku osobowego.
-
- Kontakt:
To później wydłużysz resztę....tuchol pisze:Myślałem o tym ale EW3 nienaturalnie wydłuży mi głowice w stosunku do reszty.
Bez żartów proszętuchol pisze:EW2 i tak wygląda super

-
- Kontakt:
Myślałem o tym ale EW3 nienaturalnie wydłuży mi głowice w stosunku do reszty.
EW2 i tak wygląda super.
EW2 i tak wygląda super.
-
- Kontakt:
To idź na całość i wpakuj EW3 miejsca jest dość
-
- Kontakt:
MakieTTa modułowa - Tuchol
No wreszcie zdecydowałem sie pokazać kilka zdjęć z budowy mojej makiety. Prace idą od dłuższego czasu ale tak powoli, że niektórzy z Was przez ten czas zrobiliby 2 lub 3 makiety.
Wzorcem jest stacja Warszawa-Wawer na linii otwockiej. Stacja jest niedaleko mnie więc stąd ten wybór. Nazwa docelowa będzie pewnie zmieniona bo wprowadzę nieco modyfikacji.
A tutaj jest schemat. Nie ma na nim kilku semaforów i pętli na końcach, ale z grubsza przedstawia stan docelowy.

Docelowo planuję 7 modułów, w tym 2 pętle. Całkowita długość ok. 9 m.
Poniżej lewa głowica.

Rozjazdy to EW1, które coraz mniej mi się podobają i większość wymienię na EW2. Szykują sie więc ciężkie prace torowe.
Jako napędy stosuję sprawdzone siłowniki do samochodowego zamka centralnego.

Na razie tyle...
Wzorcem jest stacja Warszawa-Wawer na linii otwockiej. Stacja jest niedaleko mnie więc stąd ten wybór. Nazwa docelowa będzie pewnie zmieniona bo wprowadzę nieco modyfikacji.
A tutaj jest schemat. Nie ma na nim kilku semaforów i pętli na końcach, ale z grubsza przedstawia stan docelowy.

Docelowo planuję 7 modułów, w tym 2 pętle. Całkowita długość ok. 9 m.
Poniżej lewa głowica.

Rozjazdy to EW1, które coraz mniej mi się podobają i większość wymienię na EW2. Szykują sie więc ciężkie prace torowe.
Jako napędy stosuję sprawdzone siłowniki do samochodowego zamka centralnego.

Na razie tyle...