No dobrze. CHCĘ kupić ...gdzieCharakterek pisze:.... to chyba wina Polskiego importera, który jakby olewa nasz rodzimy rynek...

Moderator: mod-Tabor
No dobrze. CHCĘ kupić ...gdzieCharakterek pisze:.... to chyba wina Polskiego importera, który jakby olewa nasz rodzimy rynek...
A mnie to jednak interesuje, chciażby dlatego, że kupuje produkt, który określany jest terminem modelu. Czesto niedoskonałego, z uproszczeniami podyktowanymi procesem produkcji, brakami wynikającymi z określonego stosunku cena/jakość, ale jednak modelu (a nie np chińskiej plastikowej zabawki z kiosku Ruchu za 5,45PLN). Dlatego tez nie wiedze specjalnego usprawiedliwienia dla wyrobu, który z bliżej niewiadomych przyczyn z oryginałem wspólnego ma niewiele. Z przyczyn niewiadomych, bo przecież poprzez wybór innego opisu czy sposobu malowania, miniatura wagonu mogłaby znacznie lepiej odzwierciedlać oryginał.ArturSch pisze:Ale są także i tacy, jak np ja, którzy leją na to, czy napis, kształt itp, jest zgodny czy nie jest zgodny z oryginałem, kupują akurat to, co się podoba.
IMHO Jak komuś zależy na wiernej kopii oryginału, to proszę bardzo modele redukcyjne budować sobie samemu.
Ale są także i tacy, jak np ja, którzy leją na to, czy napis, kształt itp, jest zgodny czy nie jest zgodny z oryginałem, kupują akurat to, co się podoba.Witek M. pisze:No, i dla tego ta cysterna mnie na szczęście nie interesuje. Z definicji.
No, i dla tego ta cysterna mnie na szczęście nie interesuje. Z definicji. Tak samo jak Halberstadty z białym pasem udające 120A. Nawet nie muszę się zastanawiać jak daleko mogę posunąć swoją tolerancję dla rozbieżności z oryginałem.oelka pisze: Akurat ta nieszczesna cysterna to tez V epoka... [...]
Akurat ta nieszczesna cysterna to tez V epoka...Witek M. pisze:Wez pod uwage, ze np. sa osoby, ktorych V epoka nie interesuje.
Majac pewien przeglad tego calego srodwiska to raczej wieksza czesc osob interesuje sie ruchem pasazerskim niz towarowym.Filip pisze: Weź też pod uwagę, że są osoby, których wagony osobowe nie interesują.
Wez pod uwage, ze np. sa osoby, ktorych V epoka nie interesuje.Charakterek pisze: Przeciez˙ to normalne w Polsce. [...]
Przecież to normalne w Polsce. Jak coś się nie podoba, to zjechać na 3 strony i nie kupić, a jak się podoba, to nic nie mówić i też nie kupić. Takie typowo narodowe psioczenie...oelka pisze:Nie mniej, jesli juz mowimy o taborze PKP to wagony pasazerskie 154A (BWE), odzewu nie wywolaly, a szkoda bo sa to modele ze stosunkowo precyzyjnie odtworzonym malowaniem i bez wiekszych bledow. Nie wiem, jak to rozumiec, ale albo nikt nie ma zadnych watpliwosci i uwag, albo nikogo nie interesuja. A w przypadku TT-modelu mozliwe, ze na tych wagonach sie nie skonczy...
Krzysztof
ArturSch pisze:No może właśnie dlatego, że opis/test umknął w innym wątku (Moj tabor - oelka). Może lepiej byłoby osobny temat , jak Charakterek, zrobić i dodać kilka jeszcze fotek.
Aby do tego doszlo trzeba zrobic porzadny opis wagonu a to bedzie mozliwe wowczas gdy dotre do ksiazek Carstensa. Mam nadzieje, ze ich wlasciciel juz je wypakowal z ktoregos z pudel w swoim nowym mieszkaniu...Charakterek pisze:no i zgodnie z umową podesłać fotki do mnie i byśmy go zapodali na stronie ttclubu
Jezeli dobrze kojarze, to 18 mm powinna podchodzic jakas elektroinstalacyjna albo wodociagowa. A metalowe, cienkoscienne rurki sa tutaj: http://www.k3nski.prv.pl/BarTTek pisze:Tak sobie mierzy?em i liczy?em i wysz?o mi z˙e s´rednica zbiornika powinna wynosic´ 18,3mm a jest 24mm i moje pytanie brzmi gdzie mozna kupic´ taka˛ rurke˛? Szkuam równiez˙ sklepu zjamuja˛cego sie˛ sprzedaz˙a˛ rurek o s´rednicy 4mm i grubos´ci s´cianki 0,5mm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość