pepsigo2pl pisze:oelka pisze:Ciekawe, czy poradzi sobie z kontenerami produkowanymi przez Roco, albo 40 stopowymi z PSK? I jedne i drugie nie specjalnie pasuja do kontenerow Tilliga
Dobre pytanie. Z tekstu wynika, ze kontenery beda podczepiane na magnes a do Tilligowskich bedzie przejsciowka. Wydaje mi sie, ze z przejscioweczka (jaka by nie byla), skoro ma pasowac do Tilligowskich to i do reszty tez.
Wcale nie musi. Roznice miedzy kontenerami w TT sa na tyle znaczne, ze kontery nie pasuja do siebie nawzajem i do wagonow. Nie da sie np. prawidlowo zaladowac kontera tilligowskiego na platforme Roco. A 40 stopowe kontenery PSK calkowicie odstaja od reszty.
Swoja droga nie mam pojecia jak ta przejsciowka ma dzialac?! Czyzby kawalek blaszki wkladany do srodka Tilligowskiego kontenera, tal zeby mozna bylo podczepic na magnes?? Jezeli tak, to do innych nie bedzie pasowac, jako ze kontenery Tilliga maja jako jedyne uchylne drzwi.
Nie wiem jak to wymyslono. Stare kontery z BTTB, zreszta co ciekawe dokladniej wykonane od niby tych samych ale Tilliga, mialy magnes w podlodze. W kontenerach Roco przy odrobinie delikatnosci da sie zdjac bodaj gorna powierzchnie i dostac do srodka. A jak ma to funkcjonowac przy kontenerach zbiornikowych, gdzie jest zbiornik otoczony tylko szkieletem?
Ale pomarzyc mozna... Niestety ten terminal chyba nie jest dla przecietnego Kowalskiego z racji na cene

Przecietny Kowalski musi sobie poradzic prosciej: wykonac samodzielnie plac pokryty prefabrykowanymi plytami i zdobyc kilka podnosnikow (Kalmar), ktore produkuje Peresvet.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, 07:51 przez
oelka, łącznie zmieniany 1 raz.