2011 - Zapowiedzi i Nowości
Moderator: mod-Tabor
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: 2011 - Zapowiedzi i Nowości
Jakoś GŁUPIO to wygląda. Czy w oryginale też tak garbato ten pantograf osadzono 

- Alteo
Chyba ograniczyli się do przeniesienia w inne miejsce otworów na mocowanie pantografów.Na zdjęcie, które otrzymałem widać wyraźnie podstawy pod cztery pantografy. Zależnie od wersji otwory są wiercone w odpowiednich miejscach.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 10:47 przez Alteo, łącznie zmieniany 2 razy.
- krzysztof
- Kontakt:
http://www.herrmann-modellbahnen.de/TT/ ... i-r33.htmlGTTK pisze:Czy ma ktoś zdjęcie modelu dostępnego w sklepach czy może wygląda on identycznie jak na powyższym zajęciu
można powiększyć poszczególne zdjęcia
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 11:15 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Też mi się wydaje, że "przeprojektowany" to lekkie nadużycie bo forma dachu jest niezmieniona.
Chyba, że zdjęcie przedstawia prototyp z jeszcze starym dachem na bazie starej formy?
Czy ma ktoś zdjęcie modelu dostępnego w sklepach czy może wygląda on identycznie jak na powyższym zajęciu
Model kusi ale jak trzeba będzie jeszcze dach przerabiać to kusi już mniej
Chyba, że zdjęcie przedstawia prototyp z jeszcze starym dachem na bazie starej formy?
Czy ma ktoś zdjęcie modelu dostępnego w sklepach czy może wygląda on identycznie jak na powyższym zajęciu
Model kusi ale jak trzeba będzie jeszcze dach przerabiać to kusi już mniej

- Alteo
To nie promocja tylko dwa pantografy mniej na dachu - w stosunku do modelu zapowiadanego.
-
- Kontakt:
Zaznaczam : posiłkuję się dołączonym zdjęciem
W przytoczonym przez Kolegę Krzysztofa fragmencie korespondencji jest zapis, że na nasze potrzeby został przeprojektowany dach z jego detalami. Patrząc na wspomniane zdjęcie, w kolejności: Railion ma 4 pantografy, Hectorrail ma zdjęte wewnętrzne, a nasz PR zewnętrzne. Reszta oprzyrządowania wydaje się być nieruszona. Moje pytanie. Ukłon w " naszą " stronę w którym momencie nastąpił
? Z góry dzięki za podpowiedź 

W przytoczonym przez Kolegę Krzysztofa fragmencie korespondencji jest zapis, że na nasze potrzeby został przeprojektowany dach z jego detalami. Patrząc na wspomniane zdjęcie, w kolejności: Railion ma 4 pantografy, Hectorrail ma zdjęte wewnętrzne, a nasz PR zewnętrzne. Reszta oprzyrządowania wydaje się być nieruszona. Moje pytanie. Ukłon w " naszą " stronę w którym momencie nastąpił

- golab
- Kontakt:
Ja jestem ciekawy, czy cena dla osób, które zapisały się w marcu, jest także promocyjna ?
- nikos68
- Kontakt:
W modelmanii już też jest w wakacyjnej promocji http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=49207
- krzysztof
- Kontakt:
dostałem (zapewne nie ja sam
) maila, którego fragment wklejam:
/.../ Od połowy ubiegłego tygodnia są dostarczane elektrowozy ES64 Przewozy Regionalne (nr art. 02475). Zgodnie z oryginałem są wyposażone w dwa pantografy. W naszym prospekcie Nowości 2011 zostało umieszczone zdjęcie modelu roboczego z czterema pantografami. Przy wykonaniu tego modelu zarówno umocowanie pantografów, jak i detale dachowe zostały odpowiednio przeprojektowane (zmiana w formie).
Pantografy są zlokalizowane bliżej środka dachu, a ich przeguby są skierowane do wewnątrz.
Porównując np. z elektrowozem 441 Hectorrail (art. nr 02476), w tym modelu pantografy są zamocowane na zewnątrz i przeguby pantografów też są skierowane na zewnątrz. Ten model też jest zgodny z oryginałem.
Jako następny wariant w naszej ofercie znajdziecie Państwo elektrowóz BR189 (nr art. 02473). Ten z kolei model - zgodnie z oryginałem - jest wyposażony w cztery pantografy.
W załączeniu przesyłamy zdjęcie porównawcze dachów trzech omówionych wyżej modeli (patrz Dachstromabnehmer).

/.../ Od połowy ubiegłego tygodnia są dostarczane elektrowozy ES64 Przewozy Regionalne (nr art. 02475). Zgodnie z oryginałem są wyposażone w dwa pantografy. W naszym prospekcie Nowości 2011 zostało umieszczone zdjęcie modelu roboczego z czterema pantografami. Przy wykonaniu tego modelu zarówno umocowanie pantografów, jak i detale dachowe zostały odpowiednio przeprojektowane (zmiana w formie).
Pantografy są zlokalizowane bliżej środka dachu, a ich przeguby są skierowane do wewnątrz.
Porównując np. z elektrowozem 441 Hectorrail (art. nr 02476), w tym modelu pantografy są zamocowane na zewnątrz i przeguby pantografów też są skierowane na zewnątrz. Ten model też jest zgodny z oryginałem.
Jako następny wariant w naszej ofercie znajdziecie Państwo elektrowóz BR189 (nr art. 02473). Ten z kolei model - zgodnie z oryginałem - jest wyposażony w cztery pantografy.
W załączeniu przesyłamy zdjęcie porównawcze dachów trzech omówionych wyżej modeli (patrz Dachstromabnehmer).

Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 07:56 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Petr ma już 8 szt. ES 64 F4 PR na stanie.
-
- Kontakt:
Jeżeli się już pojawiła to można zrobić test loki i dodać do banku modeli 

-
- Kontakt:
U nas jak zwykle pojawi się wirtualnie, tzn. na zamówienie i czekasz miesiąc lub dłużej, a w Niemczech i Czechach masz od ręki i bez problemu, no i jak Artur wspomniał taniej.nikos68 pisze:... inna sprawa że ciekawe kiedy u nas się pojawi
Ostatnio zmieniony 15 lip 2011, 15:24 przez krisss, łącznie zmieniany 2 razy.
- nikos68
- Kontakt:
Jak pisze na głównej stronie w Sebnitz że dostepny to kupisz bez problemu http://www.modellbahnshop-sebnitz.de/ inna sprawa że ciekawe kiedy u nas się pojawi 

Ostatnio zmieniony 15 lip 2011, 09:55 przez nikos68, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysztof
- Kontakt:
jest szansa, bo nie było tylu rezerwacji ilu się spodziewał producent.kolmod pisze:Tzn, że jak do marca 2011 się nie zapisałem, a teraz chciałbym kupić, to nie ma szansy?
dla przykładu:
http://www.elriwa.de/de/Tillig-01559-2e ... Ep.IV.html
http://www.elriwa.de/de/Tillig-14655-Ru ... p.III.html
to są produkty z jednorazowych serii sprzed dwóch lat - nadal dostępne!
ale jest też kilka przykładów, gdzie "jednorazówki" albo rozeszły się błyskawicznie, albo nie można ich było kupić w normalnym obiegu.
-
- Kontakt:
Tzn, że jak do marca 2011 się nie zapisałem, a teraz chciałbym kupić, to nie ma szansy?