Co z TT ???

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Re: Co z TT ???

Post autor: krzysztof »

WT pisze:Coś w tym jest.
tak, jednak jest coś w tym.
- obserwujemy znaczne okrojenie oferty katalogowej Tilliga (jako jednego z wiodących producentów w tej skali), wcale nieuzasadnione poszerzeniem oferty innych producentów.
- spójrzmy na witrynę ich sklepu w Sebnitz - oferta też się skurczyła.
kryzys?
no i kolejny znak:
- proszę wejść na stony internetowe niemieckich sklepów wymienionych jako sprzedawcy Tilliga, a podawanych przez tą firmę na własnej oficjalnej stronie. ze 100 sklepów na palcach jednej reki policzysz a asortyment skąpy i to jeszcze pod zamówienie.

ale ja już jeden upadek TT zaliczyłem. pożyjemy - zobaczymy. i chyba to będzie dla mnie impuls na zaktualizowanie spisu w "moja TT" :lol: a może w koncu fotki zrobię :idea: tyle nowych rzeczy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Alteo

Post autor: Alteo »

Zasięg TT-ki to raczej byłe NRD i kraje demoludów. Tu zawsze będzie "jakiś wybór".
Czynnik lokalowo-powierzchniowy odgrywa u nas dużą rolę w doborze skali. Na zachodzie jest on mniej istotny. :(
A z drugiej strony czy naprawdę jest aż tak źle. Dlaczego jest na forum tyle narzekań na brak kasy? Chyba nie z braku oferty. :D
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

WT pisze:Coś w tym jest. Właśnie wróciłem z Norymbergi i ze Sztutgartu, gdzie znalazłem ze trzy sklepy kolejkowe. Wszędzie ta sama sytuacja - HO i N w obfitości, natomiast TT w zaniku lub wcale.
W zachodniej częsci Niemiec nigdy nie było łatwo kupić coś w wielkości TT.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010, 13:23 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

WT pisze:Wszędzie ta sama sytuacja - HO i N w obfitości, natomiast TT w zaniku lub wcale.
No patrz, a ja byłem przekonany, że to tylko nasze polskie sklepy zieją pustką w TT ...
:shock:
WT
Kontakt:

Post autor: WT »

Coś w tym jest. Właśnie wróciłem z Norymbergi i ze Sztutgartu, gdzie znalazłem ze trzy sklepy kolejkowe. Wszędzie ta sama sytuacja - HO i N w obfitości, natomiast TT w zaniku lub wcale.
kapitanwasyl
Kontakt:

Post autor: kapitanwasyl »

Kupi , kupi TT , tak jak ja kupiłem........... jak kiedyś miał TT to kupi z sentymentu i z przyczyn "kubaturowych"
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010, 09:21 przez kapitanwasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Ciamek pisze:Mi pasuje (...) Bety z allegro za małe pieniądze.
Jednak na początku rodzic idzie z dzieckiem do sklepu po NOWY zestaw startowy, np pod choinkę, MUSI coś kupić i raczej to nie będzie TT.
:evil:

Powtórzę: MY już jesteśmy "straceni", walka toczy się o nowe pokolenia ....
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

Ja nie mam takiego wrażenia. Mi pasuje tak jak jest. Dla mnie interesujących modeli jest sporo, i starych i nowych. Do zabawy dla dzieci można kupić Bety z allegro za małe pieniądze, jak loka zaliczy dachowanie to szkoda nie będzie.
kapitanwasyl
Kontakt:

Post autor: kapitanwasyl »

golab pisze:... Gdzie się nie ruszysz, H0 i N tańsze
Bo nasza skala jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju.
Coś taniego - to tylko w innych skalach , w TT się nie da tanio bo wszystko jest najlepsze .....

Mało i nic nowego ? -- nie może być dużo bo zrobiło by się tłoczno i pospolicie.

Nic nowego - nasza skala jest ponad czasowa więc im starsze wino tym .......
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010, 07:52 przez kapitanwasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

golab pisze:Gdzie się nie ruszysz, H0 i N tańsze
Pokaż gdzie!
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Co z TT ???

Post autor: golab »

Czy tylko ja mam wrażenie, że skala nam obumiera ? Coraz mniej coraz droższych modeli, brak tanich zestawów startówek, które przyciągałyby dzieciaki do zabawy ... Gdzie się nie ruszysz, H0 i N tańsze

Deja-Vu po latach ??

Mało

Drogo

Bez promocji (i to nie cenowych)

:(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”