BR56 na Tr6?

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

cichonęk
Kontakt:

BR56 na Tr6?

Post autor: cichonęk »

Witam, od pewnego czasu przymierzam się do wyboru parowozu nadającego się do konwersji na ep. IIIb PKP. Jednym spośród typowanych jest BR56 Tilliga ale... Oglądając dostępne zdjęcia i skany serwisówki zauważyłem "patent" w postaci wyjmowalnej tabliczki z niemieckim numerem serii na drzwiach dymnicy, którą oczywiście musiałbym usunąć, co prawdopodobnie spowodowałoby niemożność unieruchomienia przedniej części kotła (dymnicy). Zorientowałem się również, że model ma przygotowane miejsce pod generator dymu, a ja planowałem wprowadzenie śruby mocującej przednią część obudowy do przedniej części balastu właśnie poprzez komin. Prosiłbym w związku z tym o pomoc w postaci zdjęć przedstawiających przednią część balastu (od góry, od dołu i z przodu) oraz o zdjęcia wewnętrznej strony obudowy w okolicach komina. Pomocna może się okazać również wewnętrzna średnica komina oraz jego wysokość od górnej krzywizny dymnicy - pozdrawiam i dziękuję z góry za ewentualny odzew.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”