Dekoder Viessmann
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: Dekoder Viessmann
Bo to sterownik, nie dekoder!
- MATT
- Kontakt:
To za przeproszeniem, o dupę rozbić, te dekodery viessmanna...
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, 09:44 przez MATT, łącznie zmieniany 1 raz.
- MATT
- Kontakt:
Dzięki Makieciarzu nie pocieszyłeś mnie. Kupiłem ten dekoder za nie mała sumę i czuję sie zawiedziony. Nie spełnił moich oczekiwań. Właśnie od Ciebie kupowałem Rubikusy niestety już ich niestety nie ma a szkoda...polecam Rubikusy
-
- Kontakt:
Na szybko spłodziłem Ci taki* schemat podpięcia do Rubikusa tu kliknij >>>
* - nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne straty powstałe przy podpięciu urządzeń wg, niniejszego schematu.
* - nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne straty powstałe przy podpięciu urządzeń wg, niniejszego schematu.
-
- Kontakt:
Dobrze Pan to zrozumiał 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co zrozumiałem z instrukcji, jest to moduł sterujący sygnałami świetlnymi, przełączanie następuje płynnie, a nie skokowo, natomiast sam moduł jest sterowany IMPULSAMI przełączającymi stan świateł z:
- przycisków / przełączników,
- styków lub kontaktronów w torach,
- lub przez dekodery cyfrowe.
- przycisków / przełączników,
- styków lub kontaktronów w torach,
- lub przez dekodery cyfrowe.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 18:50 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
To nie jest dekoder sam w sobie! Do cyfrowego sterowania tym ustrojstwem wymagany jest dekoder akcesorii - osobny.
Tutaj jest instrukcja i wyraźnie jest pokazany na stronie 2 schemat połączenia z dekoderm akcesorii magnetycznych Viessmanna. Teoretycznie powinieneś to obsłuzyć także Rubikusami ale w praktyce jak to połączyc trzeba by się chwilę zastanowić lub testować.
Tyle "pomocy" na tę chwilę, myślę że to już rozwiało Ci wiele wątpliwości.
Tutaj jest instrukcja i wyraźnie jest pokazany na stronie 2 schemat połączenia z dekoderm akcesorii magnetycznych Viessmanna. Teoretycznie powinieneś to obsłuzyć także Rubikusami ale w praktyce jak to połączyc trzeba by się chwilę zastanowić lub testować.
Tyle "pomocy" na tę chwilę, myślę że to już rozwiało Ci wiele wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 18:40 przez makieciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
"Gdy zawiodą wszystkie sposoby, zajrzyj do instrukcji..."

- MATT
- Kontakt:
Dekoder Viessmann
Witam
Mam dekoder semaforów świetlnych Viessmann i niestety nie bardzo wiem jak go podłączyć żeby nie uszkodzić
. Zależy mi na sterowaniu semaforem wyjazdowym z tarczą ostrzegawczą na tym samym słupie. Do tej pory stosowałem dekodery Rubikus i nadal stosuję w których podłączenie jest łatwe, lekkie i przyjemne. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tego typu dekoderami?

Mam dekoder semaforów świetlnych Viessmann i niestety nie bardzo wiem jak go podłączyć żeby nie uszkodzić

Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 18:31 przez MATT, łącznie zmieniany 1 raz.