Wraca stare?

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Mike
Kontakt:

Re: Wraca stare?

Post autor: Mike »

Nie ma powrotu do PRL

WARSZAWA Resort obrony narodowej chce uregulować kwestię umieszczania na budynkach tablic dotyczących zakazu fotografowania. Mają pojawić się na niektórych, głównie wojskowych obiektach.
Jak wyjasniał w czwartek rzecznik resortu Piotr Paszkowski, obecnie, po zmianach prawnych nie ma przepisów w tym zakresie
-Inicjatywa ma zlikwidować lukę prawną. Tablice mają być umieszczane jedynie na obiektach i budynkach, gdzie ten zakaz ma racjonalne uzasadnienie-podkreślił
Zgodnie z planowaną regulacją, oznakowane mają być przede wszystkim jednostki i instytucje wojskowe. Za złamanie zakazu fotografowania grozić ma grzywna
- Nie ma powrotu do PRL-u. Wbrew medialnym doniesieniom inicjatywa nie ma na celu rozmieszczania plakietek na wszelkich obiektach, tak jak kiedyś było: na mostach czy dworcach PKP-dodał Paszkowski.PAP,bez

Super Nowości, 28 lipca 2006roku
Ale ulga... :roll:
britie
Kontakt:

Post autor: britie »

Tak to sie dzieje, że ci najgłupsi są jednoczesnie najbardziej cyniczni, cwani i bezczelni. Widzę to chociażby po niektórych osobach w mojej pracy...

Poza tym niestety przez takich jak ja, którzy sądzą że nic nie są w stanie zmienić i nie chodza na wybory. Gdybym wiedział że zrobi się jeszcze większe bagno... :( Na samorządowe idę na pewno!

Ale ostrożnie, bo robi nam się off topic :)
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Jak to sie dzieje, ze w Polsce do wladzy zawsze dochodza jednostki najglupsze? Dlaczego tacy debile zamiast zyc z naszych podatkow i wymyslac kolejne kretynskie ustawy nie zajmuja sie np. rownaniem asfaltu na drogach? Im dluzej zyje, tym bardziej jestem sklonny przyznac racje tym, ktorzy uwazaja, ze Polacy to narod genetycznie skazony glupota.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Jak słyszę o tym, że coniektórzy chcą likwidacji studiów zaocznych (bo nauczyciele nie będą mogli pracować w niedziele), a mój pies, jeśli np w sobotę sie rozchoruje to ma czekać do poniedziałku, to takie pomysły co do zakazu fotografowania mnie już nie zdziwią... ;)
britie
Kontakt:

Post autor: britie »

Nieee, to jakas bzdura. Oczywiscie jesteśmy krajem slynącym z absurdów (nie chcę się tu rozwodzić na tematy polityczne), więc teoretycznie wszystko może się zdażyć.

Ale może jeden przygłup z drugim wezmą pod uwagę, że większość tego typu budowli i punktów "strategicznych" każdy domorosły terrorysta znajdzie na http://maps.google.com/
albo w tym nowym serwisie http://www.geoportal.gov.pl/ , wiszącym zresztą na rządowej stronie....

I żadne foty nie bedą potrzebne.
Poza tym co, pozamykają serwisy ze zdjęciami kolejowymi???
Ostatnio zmieniony 27 lip 2006, 10:52 przez britie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Wraca stare?

Post autor: DBv »

Hmmmm... Chyba trzeba zacząć pstrykać wszystko co sie da... Poki jeszcze można.... ;) ;)

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... 74519,2943
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”